Srbi za Srbe: 1,5 miliona evra donacija

0
925

szs-deca-su-nasa-buducnostHumanitarna organizacija Srbi za Srbe prikupila je početkom juna 1,5 miliona evra donacija sa kojima je do sada obezbeđena vredna pomoć za 1,600 socijalno ugroženih porodica koje zajedno broje više od 11,000 dece širom Balkana.

Uz prepoznatljiv slogan “Deca su nasa budućnost“, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe od 2005. godine okuplja preko 10.000 članova i donatora iz Srbije, regiona i sveta koji neumorno, iz meseca u mesec, obilaze i dopremaju vrednu humanitarnu i ekonomsku pomoć za socijalno ugrožene porodice širom Balkana. Za svoj dobrotvorni rad, organizacija je odlikovana Ordenom Svetog Save na Vidovdan 2015. godine od strane Srpske pravoslavne crkve.

Upravo zahvaljujući brojnim donatorima iz celog sveta, veliki broj porodica danas živi u svojim toplim domovima, deca spavaju u novim krevetima, hranu sa svojih njiva i plastenika pripremaju na novim šporetima, imaju kupatila, belu tehniku, struju, vodu, krovovi više ne prokišnjavaju. Mnogo je dece koja su po prvi put dobila svoju sobu, radni sto, plakar, igračku ili kompjuter. Mnogo je roditelja koji danas imaju mogućnost da svojoj deci obezbede čašu svežeg kravljeg, ovčijeg ili kozjeg mleka, koriste traktore sa prikljucima uz pomoć kojih obrađuju zemlju i time zarađuju za svoju porodicu.

Pored direktne materijalne pomoći porodicama, u više navrata pomoć je pružana i narodnim kuhinjama, ambulantama, porodilištima i bolnicama, vrtićima, osnovnim i srednjim školama i drugim institucijama koje svakodnevno brinu o zdravlju i obrazovanju dece.

Pored Srbije, organizacija prikuplja donacije kroz svoje zvanično registrovane ogranke u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, SAD i Kanadi. Na svom zvaničnom sajtu www.srbizasrbe.org organizacija svakodnevno ažurira liste donatora, javno prikazuje stanje na bankovnim računima svih ogranaka, i postavlja detaljne izveštaje o porodicama koje su dobile pomoć. Takođe, organizacija Srbi za Srbe pokrenula je i humanitarni SMS broj u Srbiji 7763 putem kojeg je do sada prikupljeno preko 3 miliona dinara vredne pomoći socijalno ugroženim porodicama.

Da Vas podsetimo:  Potresna poruka generacije iz prošlog veka: Čestitajte, uspeli smo, a ne bi trebalo da smo živi!

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe će zajedno sa srodnim organizacijama, Srpskom pravoslavnom crkvom, medijima i brojnim donatorima i prijateljima širom sveta da nastavi sa vrednim humanitarnim radom za dobrobit socijalno ugroženih porodica i njihove dece širom Balkana.

http://www.srbizasrbe.net/donacije

Deca su naša budućnost!

Humanitarna organizacija SRBI ZA SRBE

www.srbizasrbe.org

www.facebook.com/srbizasrbe

www.youtube.com/user/SZSwebcast

www.serbsforserbs.org

www.serbenfuerserben.org

PODELI
Prethodni tekstČemerno 1992.
Sledeći tekstFantomiziranje Beograda

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime