Srbija je omiljena u celom svetu!

3
923

Predsednik srpske vlade nastavlja sa nekakvom pričom kako je Srbija postala omiljena u svetu. A zašto je postala popularna? Pa zato što više ne vara druge i ono što obeća ona danas i učini – kaže Aleksandar Vučić. Dakle, po njemu, Srbija više nije zemlja lažova i prevaranata koji su se nekada toliko bili ogadili „svetu“, tako da je jedna polovina tog sveta odlučila da takvu zemlju – u kojoj je ministar informisanja („najgluplji“, kako sam tvrdi) bio upravo onaj koji nikada ne laže – dovede do prosjačkog štapa i osiromaši je u svakom smislu, čak i tako što će je posuti osiromašenim uranijumom?

Istina je, priznaje premijer, narod se buni i kuka, ali ko njih pita. Narod ni o čemu nema nikakvog pojma, oni ne znaju šta je za njih dobro i zato sam ja tu da ih izvedem iz vekovnog srpskog mraka, zabluda i laži. Dodaje još, kako je svestan da može da izgubi sledeće izbore, ali, pobogu, njega nimalo ne zanima vlast – njega zanima dobrobit njegove zemlje i budućnost srpske dece.

Posebno je zanimljiva njegova tvrdnja da njegov posao nije da ne prodaje gluposti i laži. A „njegovom narodu“, o kome on vodi brigu, teško je da se sete makar jednog obećanja koje je on ispunio. O glupostima nećemo da govorimo, ali laži ima na pretek. Ako takvog čoveka, koji svojim biračima nije ispunio nijedno ranije dato obećanje, voli čitav svet, tada, čini se, sa tim svetom nešto nije u redu.

Ili je prava istina takva, da Aleksandar Vučić uopšte ne laže taj „svet“ o kome rado govori i koji, navodno, hvali srpske reforme? Zapravo, Vučić ispunjava uredno, dosledno i marljivo sve ono što od njega traži evroatlantska alijansa – i tu bi se jedino mogle smestiti one reči hvale koje mu stižu, kako on kaže. iz sveta. Dodatno, kao dokaz da je uspešan premijer i da ide „pravim putem“ Vučić navodi da iza njegovih teških i bolnih reformi stoji Svetska banka, MMF, Evropska razvojna banka, konačno, podržava ga EU, pa čak i čitav svet!

Da Vas podsetimo:  Vučićev tajni dogovor o ćutanju za NDH i pravljenju džamije?

Sada bi trebalo da bude jasno i onima koji su čvrsto verovali u premijerova lažna obećanja, da od oporavka Srbije neće biti ništa, ni za dve ni za tri godine, kako on obećava. Ne samo da neće biti oporavka, nego Srbiji preti realna opasanost da se smrtno i neizlečivo razboli. A to će se sigurno desiti (prognoza će za Srbiju postati infaust) u te sledeće dve tri godine koliko Aleksandar Vučić traži od naroda da se strpi. Sa ovakvom ekonomskom politikom i „finansijskom konsolidacijom“ Srbiju čeka samo jedno – sigurna smrt!

Predsednik srpske vlade još tvrdi kako Srbijom ne vladaju tajkuni. Možda je tako, ali, ako je tako, onda Srbijom upravljaju oni koji kontrolišu tajkune. I to mu, na kraju krajeva, dođe na isto. U stvari, ako o svemu dobro razmislimo, shvatićemo da Srbiju kontroliše onaj Vučićev „svet“, koji je, navodno, Srbiju iznenada zavoleo i danas je hvali na sva usta.

D.G.

3 KOMENTARA

  1. Srbija je u novu godinu ušla pre svih ostalih okolnih zemalja, i to ne samo astronomski gledano. Nova godina je, naime, u Srbiju stigla čak i pre nego u zemljama koje su istočnije od nje, kao što su Rumunija i Bugarska.

    Povodom ubedljive pobede Srbije nad ostalim zemljama prilikom ulaska u 2015. godinu oglasio se i premijer Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za štampu.

    – Već krajem 2014. imali smo nagoveštaje da ćemo prvi u regionu ući u Novu godinu, ali nismo bili potpuno sigurni, pa smo sačekali ishod kako bismo izašli u javnost sa informacijama. Srbija je prva ušla u Novu godinu, čime smo dokazali da naša zemlja drži datu reč i ispunjava svoja obećanja – naveo je Vučić.

  2. Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je zvaničan zahtev sebi u kojem od premijera Vučića traži da se penzije ne smanjuju ispod sadašnjeg nivoa. Vučić kaže kako je dao nalog nakon što je čuo da postoje naznake da će penzije biti spuštene. Prema rečima predsednika vlade, penzije će ostati na sadašnjem nivou „ili zauvek ili dok premijer ne kaže drugačije.“

  3. Ajde ne ke…j vise nego lepo spakuj kofere I u p.m. da ti ni ledja ne gledamo. Ajde,pa zavrsio si posao Briselu. Zato si I doveden na vlast. A sad odlazi zauvek I tako ces nas spasiti veruj mi.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime