Srbija na zapadu?

0
748

Nišlije-za-naslovnu1Srbija je postala zemlja u kojoj se vrlo teško živi, gde vlada nezaposlenost, siromaštvo i glad. Srbija je postala zemlja iz koje beže oni koji su najstručniji, najvitalniji i najsposobniji. Ta i takva Srbija je „najevropskijim“ prihvanjem migranata, tih nedužnih ljudi koji su zbog rata napustili svoju zemlju, sebi napravila dodatne probleme. Postavlja se pitanje: ko je za ovo odgovoran, gde su sada oni koji su te migrante stvorili, oni koji su razorili Irak, Libiju, Tunis, Siriju (pa i Srbiju), pretvorili ih u pakao a zatim u prah i pepeo i napravili masivni egzodus stanovnika iz tih regiona. Upravo to je delo tog Zapada, to je pravo lice tog Zapada, to je ta „zapadna demokratija“. Odgovornosti nema jer je to „proces uvođenja zapadne demokratije“.

Nažalost i pored svega, Srbija je zemlja u kojoj dominantan a možda i presudan uticaj, preko svojih mentora, ima upravo taj Zapad, ta zapadna demokratija, ti naši „veliki prijatelji“ koji su nas bombardovali 1999 godine i ubijali naše nedužne ljude, žene, decu i trudnice. Taj isti zapad Putina naziva „Hitlerom“ jer im ne odgovara vojno-politička svetska ravnoteža koju uspešno uspostavlja Rusija sa Putinom. Siguran sam da bi taj Zapad više voleo da je pijani Jeljcin na čelu Rusije.

Uskoro će 100 godina od kada je Arčibald Rajs u svojoj posmrtnoj ostavštini „Čujte Srbi! Čuvajte se sebe“ napisao: „I dok vaši nekadašnji dželati nailaze kod vas na najlepši doček, pravite sve moguće teškoće pripadnicima naroda koji su pokazali delotvorno prijateljstvo u vašoj nesreći“.

U Srbiji se vekovima ništa ne menja. Naučili nas Turci da budemo poslušnici. Videli smo to pre dva dana na „PARADI PONOSA“. Ceo Beograd je bio blokiran jakim policijskim snagama sa oklopnim vozilima i vodenim topovima, samo da bi ulicama Beograda prošetala jedna manja grupa ljudi. Ali to nije bio zahtev i volja beograđana već je tu odluku donela i sprovela naša marionetska vlast po nalogu mentora sa Zapada. Kakva slučajnost, na čelu te kolone su bili dva Majkla, jedan predstavnik Amerike a drugi EU. Naravno, taj perfomans je prenosila nacionalna televizija. Mora svi građani Srbije i ceo svet da vidi našu privrženost zapadnoj demokratiji.

Da Vas podsetimo:  Politička panorama Srbije pred parlamentarne izbore

Prof.dr Milan Višnjić

gradjanin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime