Srbijo, pomozi ovom detetu!

0
740

– Poslednje dve godine izdržavao nas je Filip. Živeli smo od naknade za njegovu leukemiju – kaže Filipova majka, Suzana Atanasov

dete-boluje-od-leukemije-620x350Foto: Profimedia

Porodica Atanasov iz Svrljiga sledećeg meseca izgubiće pravo na 9.500 dinara državne pomoći, koju su primali kad se njihov sin Filip (11) razboleo od leukemije pre dve godine.

– Lekari kažu da je Filip pobedio leukemiju. Rekli su da ne brinemo, bar u naredne četiri godina, kad bi opaka bolest mogla ponovo da se vrati. U tom slučaju opet bi imali pravo na pomoć za tuđu negu koju nam je država ukinula kad je naš sin prezdravio – kaže Suzana (37), majka bolesnog dečaka.

Pored Filipa, Suzana sa svojim suprugom Nebojšom (41) ima još dvojicu sinova, Aleksu (3) i Andreju (4). Ona je pre nekoliko godina izgubila stalan posao šnajderke u jednoj firmi trikotaže. Bez posla je i njen suprug, jer je preduzeće u kojem je radio zatvoreno.

– Poslednje dve godine izdržavao nas je Filip. Živeli smo od naknade za njegovu leukemiju – dodaje Suzana.

Atanasovi stanuju u podrumu, koji su dobili od jednog poznanika kako ne bi spavali napolju.

– Ovde je sve vlažno i tmurno, ali bogu hvala, bar nismo na ulici. Da nam nije komšija ne bismo imali šta da jedemo – kaže Suzana plačući.

Atanasovima je potrebna odeća, obuća, hrana, pristojan smeštaj. Svi koji žele da pomognu svoje priloge mogu da uplate na žiro-račun 325930080003283 626 u OTP banci.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime