Srbine, pomozi svome!

0
513

2014-05-19_064020U dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci!

Ovim mudrim i gromkim rečima vladike Njegoša, Srbska Akcija poziva sve srbske rodoljube da se, gde god je to potrebno, pridruže odbrani srbskih života i imovine od vodene stihije koja je već poplavila veliki deo naše otadžbine i odnela mnoge živote. Aktivisti Srbske Akcije od juče, 16. maja, uzimaju aktivnog učešća kako u podizanju nasipa tako i u prikupljanju pomoći našim unesrećenim sunarodnicima. Stoga pozivamo sve saradnike i prijatelje našeg Pokreta da bez odlaganja pokažu nacionalnu solidarnost i hrišćansko milosrđe.

Ne možemo a da ne primetimo da je i ova nesreća ogolela svu kratkovidost i nesposobnost aktuelnog režima, koji ne samo da nije doneo nikakvu dugoročnu strategiju za suočavanje sa potencijalnim elementarnim nepogodama, nego je čak skresao sredstva namenjena za vanredne situacije i odbranu od poplava. Zato je, nažalost, sasvim moguće da nam se ova katastrofalna situacija ponovi iduće godine.

S druge strane, mora se reći da ova elementarna katastrofa ima i svoje duhovne uzroke. „Od zločina ljudi zbuni se priroda i napusti red svoj“, kazao je Sveti Nikolaj Srbski. Duhovni uzroci ove nesreće, i uopšte svih srbskih nesreća, jesu srbsko odstupništvo od Boga i vere pravoslavne, opšte moralno posrnuće, izdaja svega što je našim Precima bilo sveto i čestito, naša nesloga i naše nebrojene podele. U svojoj Molitvi svenarodnog pokajanja, Sveti vladika Nikolaj je sasvim verno opisao sadašnje srbske generacije: „Svece slave, a Svece psuju; Krstu se klanjaju, a Krst psuju; post drže, a post psuju; Bogu se mole, a Boga ruže; Crkvom se hvale, a u crkvu ne idu; Srbstvo veličaju, a Srbe cepaju; državom se ponose, a državu štete“. Stoga je srbsko pokajanje, kao istinsko preumljenje našeg naroda, i povratak na Pravi put – put Svetog Save i naših slavnih Predaka – jedini garant da nam se prirodne katastrofe neće ponavljati, opominjući nas na naš narodni grehopad. Van Boga i van Srbskog zaveta nikada nam nije bilo, niti će biti boljitka i napretka.

Da Vas podsetimo:  NVO – teška konjica pod komandom moćnika

Ono što budi nadu jeste držanje naših sunarodnika, posebno mladih ljudi, koji su još jednom u velikoj nedaći pokazali jedinstvo i solidarnost. Kada poplave prođu i kada se vode povuku, i dalje će biti potrebna pomoć svih koji unesrećenima i Srbiji mogu da pomognu. Kao i ovih dana, i tada ćemo svi imati priliku da svoje rodoljublje pokažemo i potvrdimo na delu. Pravi srbski nacionalisti će to moći i morati da učine.

Srbine, pomozi svome!

srb-akcija

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime