Srpska dijaspora poziva Vojsku Srbije – uhapsite Vučića i spasite Srbiju

47
7265
Dr Miodrag Kulić / Foto: printscreen

Srpska dijaspora – posle velikih laži i uvreda koje joj je naneo Aleksandar Vučić, optuživši je da je donela virus koronu u Srbiju – stavila ga je od tada u kritički vizir. Odmah da istaknemo, opšti stav Srpske dijaspore je da Vučić nanosi ogromnu štetu Srbiji jer izaziva opasne podele i sukobe naroda u otadžbini, kao i sukob naroda u otdžbini i dijaspori. Vučić vodi Srbiju direktno u građanski rat i ekonomsku propast.

Vrhunac Vučićeve nenarodne politike je, da je juče i danas poslao 2500 policijaca i 1200 žandara naoružanih do zuba, na desetine oklopnih vozila, nekoliko konjičkih brigada specijaliziranih za gaženje civila, da kao besni psi kidišu na građane (juče 35 000 a danas 60 000), koji su mirno (izuzimajući Vučićeve provokatore) protestovali protiv Vučićeve pogubne politike. Pritom je Vučićeva policijska kamarila ubacila svoje provokatore u masu koji su izazivali incidente, koja je potom opkolila sopstveni(!) narod a zatim ga brutalno prebijala i trovala stotinama suzavaca. Gde bi Srbiji bio kraj kada bi Vučić poslao ovu krvožednu policijsku i žandarmerijsku kamarilu, da uspostavi srpsku državnost na KiM. Nažalost, to nije moguće iz prostog razloga, jer bi ova po mentalitetu kukavička kamarila – brutalna u obračunu sa sopstvenim nenaoružanim narodom – u panici dezertirala, pobacala oružje i preoblačila se u ženske haljine daleko pre dolaska na KiM a potom tražila od građana da ih sakrivaju! Vučić sa svojom kamarilom je prešao crvenu liniju dajući joj naredbu da prebija narod. Slobodarska Srbija mu to neće oprostiti.

Vučićeva besna konjica kidiše na srpsku mladost / Oklopna kola naleću na srpsku budućnost  / Foto: printscreen

Imajući sve to u vidu, Srpska dijaspora traži od Vojske Srbije, da odmah uhapsi Vučića. Tako će sprečiti građanski rat u Srbiji i njenu totalnu propast. Jer, Vučić danas ubacuje provokatore na demonstracije a već sutra snajperiste da iscenira odmazdu prema narodu!

A, sve je počelo jučerašnjim ciničnim ruganjem narodu (07.07.2020) prilikom Vučićevog obraćanja narodu, koje je bilo takođe veoma bahato i sramno. Ono je potpuno ogolilo njegov nenarodni režim i pokazalo svu njegovu nemoralnost, licemerje, psihičku nestabilnost ali i nesposobnost da vodi Srbiju u teškim vremenima koja joj pretstoje.
To obraćanje narodu je bilo pre svega motivaciono (slično Gebelsovim i Hitlerovim obrćanjima Nemcima pred kapitulaciju) za njegove glasače – oronule, istrošene i izmanipulisane penzionere a krajnje uvredljivo za mlađe i obrazovanije ljude. To je bilo obraćanje sumanutog čoveka, u kojem je pokazao da prezire sve što je pametno i što misli u Srbiji. On je što direktno, što indirektno poslao nekoliko psihopatskih poruka narodu:

Da Vas podsetimo:  OGRADIO SE OD SNS Đuka: Nisam više u politici!

– ja sam apsolutni vladar vaših sudbina i života i biće onako kako ja želim i odlučim;
– to sam pokazao na početku epidemije u martu mesecu kada sam organizovao skupljanje potpisa građana za moju stranku i pritom podlo skrivao činjenicu da je epidemija virusa već ušla u Srbiju;
– posle sam vam uveo karantin i policijski čas kao i zabranu kretanja, da bih krivicu za epidemiološku katastrofu, koju sam svesno izazvao predizbornim aktivnostima, prebacio na vas;
– mesecipo dana pred izbore sam morao da ukinem sve preventivne mere protiv virusa korona proglasivši moju pobedu nad koronom, kako bih zavarao narod da ne postoji nikakva opasnost od epidemije i da ga podstaknem da izađe u što većem broju na birališta;
– sada posle izbora, kada se epidemiološka situacija drastično pogoršala, moram ponovo da stavim narod (za mene je on kao krdo stoke) u karantin i da mu zavedem policijski čas i tako ponovo prebacim krivicu na njega za nastalu epidemiološku katastrofu;
– uvodim tom (poslušnom) krdu sledećeg vikenda policijski čas iz dva razloga: prvi, da ga kaznim zato što se stalno buni protiv mene, što je bojkotovao moje izbore, što je protiv mog „miroljubivog“ plana da izdam KiM, drugi, da bih mogao na miru da u Parizu i Briselu pregovoram oko završnice moje veleizdaje Kosova;
– kriv sam za razbuktavanje epidemije u Novom Pazaru i veliku smrtnost u Srbiji jer sam bio nekoliko dana na putu i nisam mogao da izvedem vojsku! (Zašto vojsku? Da strelja virus ili narod?)

Naravno, Vučićevi mediji sa nacionalnom frekvencijom su krajnje selektivno i neobjektivno izveštavali sa ovih demonstracija. Jedino je kanal N1 izveštavao sa lica mesta ali na antisrpski način. Njima su najviše zasmetale narodne parole za očuvanje Kosova – jedna njihova komentatorka je čak rekla „izgubljenog Kosova“! Jedini autentični izvor informacija sa lica mesta, i informacioni prozor u svet, je bio privatni i patriotski portal SRBIN.info sa urednikom Dejanom Zlatanovićem, koji je kompletno prenosio (više od 10 sati u dva dana!) ove istorijske događaje. Srpska dijaspora im je za to neizmerno zahvalna i apeluje na sve da ovom portalu pomognu, pre svega finansijski.

Da Vas podsetimo:  Ništa lično

Pošto se brutalna i odnarođena Vučićeva policija, u sadejstvu sa batinašima, okrenula protiv naroda, nad Srbijom se nadvila velika opasnost od dalje eskalacije sukoba. Dok završavam ovaj tekst policijska kamarila potpomognuta oklopnim vozilima vrši pomoću stotina jakih suzavaca respiratorni masakr nad patriotskom srpskoj mladeži i prebijanje ratnog heroja. Grozno i sramno. Dole tiranin Vučić!

Imajući u vidu realnu situaciju, Srpska dijaspora poziva Vojsku Srbije da stane na stranu naroda i da ga zaštiti od patološkog Vučićevog režima i njegovih batinaša. U tom cilju pozivamo ih da odmah uhapse Aleksandra Vučića:
– zbog izazivanja sukoba u narodu i brutalnog obračuna sa mirnim građanima;
– zbog sistematskih manipulacija u vezi epidemije virusa korone, koje su izazvale veliku smrtnost u Srbiji (preko hiljadu mrtvih po pisanju evropskih medija);
– da bi se sprečilo njegovo aktivno delovanje na veleizdaji Kosova i Metohije;
– zbog protivustavnog uzurpiranja i preuzimanja svih nivoa vlasti u Srbiji.
Potom je neophodno odmah:
– poništiti nedavne izbore u Srbiji i zakazati nove demokratske izbore u 2021 godini;
– formirati vladu nacionalnog jedinstva i spasa, sastavljenu isključivo od stručnih, moralnih i vanpartijskih ličnosti, koja će voditi državu do novih izbora;
– odlučno sprečiti svako nasilje nad građanima;
– suspendovati sve prorežimske medije koji godinama obmanjuju građane objavljujući laži.

Srpska dijaspora će i ubuduće biti uz svoju braću i sestre u otadžbini i pomagaće ih finansijski kao i do sada, jer strasno želi da Srbija postane razvijena zemlja i slobodna od Vučićeve tiranije.


Dr Miodrag Kulić 
teorijski fizičar, Nemačka

47 KOMENTARA

 1. Морам да Вам скренем пажњу и УПОЗОРИМ Вас на горепоменути текст.
  Наиме, свако јавно „позивање“ Војсци да ухапси Вучића (одн. председника) је кривично кажњиво.
  Преко твитера сам изнео сличан позив и након две недеље на моју адресу стигли су припадници БИА, али ја нисам био тамо.
  Вучићев издајничко-криминални режим прогања људе јер им је једино остало да на силу промене власт. На изборима је гласало наводно 50%, међутим по свим сазнањима ради се о 39%, од којих је велики број под присилом. За Вучића је максимално 20% становништва од тога 15% неинформисани грађани који гутају глупости са РТСа, а 5% задртих криминалаца. Нико није за СНС. Зато Вучић покушава застрашивањем, уценама, убиствима, привођењима, батинањем да покори српски народ. Нема друге, силом и криминалом држи власт, тако ће и проћи.

  Зато, будите обазриви и није на одмет да избегавате путовање у Србију, јер Вам вероватно прети хапшење.

  Ево овде из кривичног закона:
  „Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja

  Član 309

  (1) Ko u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja ili bezbednosti Srbije poziva ili podstiče da se silom promeni njeno ustavno uređenje, svrgnu najviši državni organi ili predstavnici tih organa,
  kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina. „

  • Hvala na upozorenju. Da, svestan sam da Vučićeve vlasti mogu da montiraju svaki proces i da me optuže da pozivam na „rušenje“ države. Ali, Vučić i njegovi čauši bi morali da znaju da bi on tada odgovarao međunarodnoj javnosti za izvršeni državni udar, jer je preuzeo sve prerogative vlasti u Srbiji, jer je takođe izvršio državni udar suspendujući rad Narodne Skupštine u martu , jer je odgovoran za hiljade umrlih ljudi jer je pandemiju Kovid 19 zloupotrebio u svoje predizborne i izborne svrhe.
   Bez da se kočoperim ili da se bilo kako precenjujem, uveren sam da bi čak i osionom i bahatom Vučiću bilo jasno, da bi optužujući mene otvorio veliki međunarodni pravni proces u kome bi kao protivnike imao međunarodne advokate i institucije, nemačku, srpsku i rusku intelektualnu i političku javnost, kao i prave medicinske stručnjake a ne svoj karikaturalni Ustavni sud, manipulirani Krizni štab i svoje korumpirane političke čauše.
   A, tada bi sve Vučićeve prevare izašle na videlo! Tada bi se otvorio proces i o njegovom mogućem udelu u ubistvu Ćuruvije i Olivera Ivanovića, o ratnim zločinima kao i onim protiv mira. U tom slučaju bi morali da izađu na videlo dokumenti nemačke obaveštajne službe BND, ne samo o ovim zločinima, već i o da li je Vučić pravio velike finansijske prevare ali i o tome da li je seksualno perverzan, kao i sve ostale pikanterije vezane za privatan život. Šta mislite, da li bi javnost stala na stranu diktatora, tiranina i dokazanog lažova ili na stranu jednog normalnog građanina i patriote (već u godinama) koji se bori protiv njegovih javno vidljivih nedela? Itd. ….

   • Ja se u potpunosti slazem sa Vama g. Kulic.

    Radi se o tome da je Vucicev rezim (njegov najblizi krug, ukljucujuci i brata mu) VEOMA opasan. Da li me shvatate? Njihov krimogeno-mafijaski sistem je kadar da ucini najmonstruoznije zlocine koji idu u ravan sa kolumbijskom/siptarkskom/kineskom mafijom.

    Ako Vas uhapse, ne daj Boze, pojavice se u novinama samo „uhapsen M.K. zbog poziva na rusenje drzave“, jer oni ZA SADA imaju Ustav na svojoj strani, bez obzira sto taj ustav krse. Da li me razumete? Vi cete „ispariti“ brze neko sto to iko sazna ko je to M.K.
    A kad saznamo bice receno da je preminuo „od korone“ ili tome slicno.

    Pogledajte snimak Nikole Sandulovica ( https://www.youtube.com/watch?v=MVJ10Rvv7CI ) – covek govori o torturi u opstim crtama sta mu se desilo. Jedva je izvukao zivu glavu.

    Tako da znate, sa njima nema sale, to je mafija prve kategorije. Ne mozete im nista Vi licno. Nemojte da budete naivni. Zato se slazem sa naslovom ovog teksta sto ste objavili. Razumecete.

 2. “Srpska dijaspora poziva Vojsku Srbije – uhapsite Vučića i spasite Srbiju“
  У Министарству Војске Србије на првом спрату зграде звана “Кула“
  седи и из сенке руководи Војском Србије група НАТО официра ,
  а Министраством полиције Енглески официри.
  Можда би требало променити име адресанта: уместо “Војска Србије“ у
  – Војници Србије!
  Војници су комплетна резерва – бар пола милиона, непосредних учесника
  рата, са ратним/борбеним искуством /обичних војника и старешина свих
  чинова/, и изузетно способних, ефикасних, непоткупљивих и храбрих
  појединаца, који могу направити иницијални, почетни, први корак,
  да млађима дају подстицај за отказивање послушности, што би довело до
  урушавања режима, без ичијег хапшења или нежељених жртава.
  Додуше, то не морају бити баш војници, у овој ситуацији то могу
  бити и лекари, већина здравствених радника, који су у овој ситуацији
  незамењиви /јер немају замену/, а на ивици су снаге да могу даље
  издржати.
  Њиховим жртвовањем се режим одржава на власти.
  Војници су у тамно зеленим СМБ и маскирним униформама, а здравствени
  радници у белим мантилима и блузама – ови први у борби против
  видљивог непријатеља, у оружаном рату, а ови други у борби против
  невидљивог непријатеља, у БИЛОШКОМ рату.
  Садејством војника и лекара/здравствених радника, за 2-3 дана, режим
  прихвата обнављање избора, уз формирање прелазне Владе, до
  смиривања епидемије и стицања услова за нормлане и фер изборе.
  Обуставити прегворе за КиМ, прихватити све разумене захтеве/молбе
  већине грађана: СТОП присилној вакцинацији, ГМО, КЕЈМТРЕЈЛИМА, 5Г
  мрежи, варварској приватизацији преосталих државних добара,
  максимално ограничити пријем миграната – вратити их у земље из
  које долазе, ако тамо нема рата, збранити ријалити програме,
  и дати слободан приступ медијима свим заинтересованим учесницима
  политичког живота у Србији, истребити, проредити распродају дроге,
  трговину децом, људским органима…

  • Interesantna ideja, da vojnici i lekari ruku pod ruku izađu na demonstracije. Verovatno bi tada AV pao za 2-3 dana? Glavni problem je kako ih povezati i organizovati?
   Da, nažalost engleske službe su nam ušle i u Vojsku i Policiju! Oni su kancer srpskog naroda. Vučić će pasti ili na veleizdaji KiM ili zbog uvođenja kineske eksperimentalne vakcine u Srbiji. Ja nisam protiv neophodnih vakcina ali davati narodu vakcinu koja je sklepana s brda s dola je težak zločin. Da li ste znali da su srpski udžbenici koncipirani i štampani u Nemačkoj i Hrvatskoj? Tamo piše da je NATO miroljubiva organizacija koja je došla da civilizuje naš narod, da je dobro što su od srpske dece pravili janičare …! E, ovo je isto tako težak zločin.

 3. Г. Кулићу, изгледа да сте Ви све до сада помагали погрешне људе, јер сам тек сада први пут чуо за Вас иако сам од 2011 више од 30 пута излазио пред Скупштину, Председништво РС и Генералштаб залажући и свој живот и слободу тражећи од војске и полиције да ухапсе председника Србије, Владу и Генералштаб због издаје народа и државе.

  • Господине Алексићу, то што први пут чујете за мене није битно у овој дискусији о велеиздајнику Вучићу. Разлика између Вас и мене је то што Ви живите у Србији а ја у Немачкој а то значи да су нам домети и могућности различите – односно бабе и жабе се не могу поредити. По том (нелогичном) принципу ја бих Вас могао питати – где сте били 1999 када смо ми у Штутгарту 20 недеља узастопно протестовали против НАТО агресије а није Вас ни било на многим другим патриотским протестима у Штутгарту, Берлину, Минхену, Хамбургу и другим немачким градовима у време распада Југославије и у време НАТО агресије 1999? Наравно ја Вас то не питам, јер просто нема смисла – имајући у виду бабе и жабе.
   Иначе све српске организације у Немачкој којима сам припадао, устајале су (као колектив) у одбрану српског народа кога су разни режими издавали – поред материјалне и финансијске помоћи српском народу супроставили смо се и Милошевићу када је блокирао границу са Републиком Српском, протестовали против испоручивања српских патриота Хашком трибуналу, јавно протестовали против издајничке ДОС-ове, нарочито Тадићеве, политике до 2012 – због отцепљења Црне Горе, на Тадићево нереаговање на проглашење лажне државе Косово, итд. Тада смо то радили колективно – као организације а не као појединци. Од 2012 Српска дијаспора је јасно говорила и писала, нарочито у Коренима (потражите сами) против Вучићеве велеиздајничке политике, помоћу које је и дошао на власт. Упознат сам о Вашој дон-кихотовској борби против Вучићевог и Тадићевог ненародног режима и веома ценим то. Да би се оборио Вучић, који иза себе има моћну гласачку потпору од 1,2 милиона пензионера, опозиција мора да се уједини и организује тако што ће створити системски отпор. А, да би дошло до уједињења требало би, да се сви из опозиције који су раније учествовали у власти повуку у позадину и да избаце на површину млађе и некомпромитоване кадрове. Једино млађи људи могу да се боре активно и одлучно – ако треба и на улицама, против Вучићеве пензионерске приколице. Ја, па ја, па, ја … неће помоћи српском народу да се избави из колонијалног ропства. Само ми, па ми, ми, па ми … може донети коперникански обрт у Србији.
   С поштовањем
   Др Миодраг Кулић

 4. Mi ,koji pišemo komentare ,moramo biti svjesni da se iza naših pseudonima, imena i prezime, pravih ili laznih, svejedno , stoje : znalci i neznalice, dobronamjerni i zlonamjerni, patriote i izdajice, inteligentni i ograničeni, obrazovani i neobrazovani, kulturni i nekulturni, provokatori, srbomrsci, ljudi druge nacionalnosti – korektni i privrzeni nama ili oni ogrezli u mrznju !!! Svi pokušavaju da „prodaju“
  svoju priču šta bi bilo bolje za Drzavu Srbiju i Srpski Narod………….“ Priča“ moze biti dobronamjerna, lazno dobronamjerna tj. zlonamjerna, dobronamjerna – naivna, zlonamjerna – naivna,stručna , nestručna…….i tako u nedogled……. „Kritična masa“ onih koji pišu, tvrdim da je dobronamjerna, i apelujem na iste da se pronadjemo način ,da se odvojimo one druge strane koja je aktivna iz čiste mrznje !! Nije teško napraviti razliku, u koju grupu će te staviti ove “ tekstopisce“?
  -„aj bolan ostav se oranja, juče su bili izbori,………………..“
  – “ Kosovo je izgubljeno onog trenutka kada je u njemu preovladao albanski Narod….“
  -„Kosovo je izgubljeno još od Drezdenske konferencije 1928…………“
  -“ Najbolji predsednik kojeg je Srbija imala“….
  – “ Tzv. Srpska diaspora, po nalogu Britanije i Vatikana, instrument CIA………“
  Neću više da citiram, a i sami znate koliko je toga još ostalo “ vrijednog citata “
  Komentari bi trebali da dopune naše informacije i znanje i pomognu u shvatanju situacije .
  Komentari se pišu i upravo da bi se neke dezimformiralo ili zbunilo!
  Nazalost komentare pišu i oni kojima nedostaju neka osnovna znanja ( razlika izmedju „pravnog i pravednog “ nepoznavanje sadrzaja Briselskih sporazuma, apsolutno neznanje o odbijenoj“ Rambuje“
  ponudu, Suština R1244, sam pojam .rezolucija ONU, itd. Itd )
  Svi imamo šansu da proširimo vlastito znanje, nitko nemoze sve znati, sve sa ciljem za dobrobit Drzave Srbije i Naroda koji u njoj zive !!
  Ipak, ima i onih koji nas ometaju u tome !!!!

 5. Dr,nicega,aj bolan ostav se oranja,juce su bili izbori i covek je dobio preko 60% glasova,sta ti sada hoceš!?
  Jek’ demokratija,jest’,e pa poštuj to i okaci to dr macku o rep :&

  • Cobo
   Mada ste Vučićev bot odgovaram Vam, jer su Vam podaci o izborima netačni! Kažete, diktator osvojio preko 60% glasova, ali od čega? Izlaznost je bila oko 40%, što znači da je dobio (24-25) % od ukupnog broja glasova! I to uglavnom od umornih, zbunjenih i istrošenih penzionera. AV-AV Skupština je bez ijedne opozicione partije. U Severnoj Koreji ima tri partije u Parlamentu. Poslanici partije DJB sa Sašom Radulovićem su dokazali, da su izbori pokradeni! Naime, ova partija je imala svoje pretstavnike na 2700 biračkih mesta (od oko 8300) i na svima je pronašla velike krađe, jer se sadržaj zapisnika bitno razlikovao od sadržaja biračkih džakova! Zato rezultati izbora nisu još proglašeni! Izbori će svakako biti poništeni – u to ne sumnjajte. E, moj Cobo, to uopšte nije demokratija. Vučić nema narodni legitimitet. Naravno da će uskoro biti skinut sa vlasti. Jer, mladost Srbije je protiv njega!

   • Miodraze, pozdrav !
    Rezultati izbora su proglaseni : izlaznost je 49%.
    Vucic je od toga dobio 60,65%, Dacic 10,38% i Sapic 3,83%.
    Evo izvestaja Republicke Izborne Komisije (RIK) :

    https://direktno.rs/izbori-2020/285768/rik-konacno-objavio-rezultate-izbora-izlaznost-oko-49-odsto.html

    Iz razumljivih razloga, veci deo opozicije je bojkotovao izbore. Kao i ja i moji prijatelji. Ali, sad ne vredi plakati. Izbori su legitimni, kao i dvotrecinska vecina koju Vucic ima u Skupstini. To mu daje veliku slobodu ali i veliku odgovornost.

    • I Vi verujete „saopštenim“ rezultatima izbora? Na svakim izborima prvo što se saopšti posle zatvaranja birališta je upravo IZLAZNOST! Vučić je isto veče saopštio da je izašlo 50, 2% i to je bila zadata vrednost koju je i RIK trebalo da opravda. A, trebalo im je 2 nedelje da dođu do 48,9%. Kako je moguće tako velika izlaznost a u svim velikim gradovima je bila oko 40%? Npr. u Beogradu 36% (po RIK-u!) u Novom Sadu oko 42%, Nišu oko 45%. Jasno je da su izbori neregularni – to se vidi i iz brojeva i činjenice da u Skupštini nema opozicije. Formalno Vučić ima legalitet ali ne i legitimitet.

     • Postovani gospodine Kulicu, verujem da su mnogi citaoci „prokuzili“ ovog navodnog svedoka (valjda vremena ili nekih dogadjaja). Po svojim komentarima, tzv. „svedok“ je covek koji navija za sve ono sto nam je doneo 5. oktobar. Vidimo da se pravi nevest kada objasnjava koliko su glasova dobili AV i njegova nazadnjacka stranka. Vecina ljudi u Srbiji zna da su izbori bili neregularni i da je bilo vidljivo vecini gradjana da su na neki izborima glasacki listici bili donoseni u vrecama, pa cak i u prpstorije RIK-a. S druge strane, profesore Kulicu, vidim da se na ovom patriotskom portalu javljaju mnogi drugi botovi – kakav je i „svedok“. Naravno svi oni se upinju da kazu da su poslednji izbori bili regularni – kako bi sadasnji preedsednik Srbije nesmetano izvrsio zadatke koje mu daju Merkelova (zar nije dovoljno to sto g. Vucic iz budzeta Srbije, dakle od svojih gradjana (i na racun dijaspore placa ratnog zlocinca Tonija Blera. G. Vucic se stalno prenemaze i kuka kako „mormo predati Kosovo i Metohiju…“. Ako nije sposoban da cuva celovitost Srbije i njen suverenitet i postupa po Ustavu Srbije – neka jednostavno odstupi sa funkcije i raspise predsednicke izbore i kormilo preda nekome ko ce sacuvati zemlju, sto se podrazumeva za coveka koji je na celu drzave!

    • Izbori su bili nezakonski i neustavni. Kako mogu biti izbori legitimni kada se menjao izborni zakon posle raspisivanja izbora? Kako mogu biti legitimni kada je drzava bila u vanrednom stanju a samo je Vlast imala priliku da govori a svi ostali su bili u pritvoru? Kako su bili legitimni kada je dokazano da su izbori bili falsifikovani, kada jos pred sudom stoje dokazi svih malverzacija? Stranka Vojvodjanskih Madjara u VRANJU 4%?!? Ej alo, ima li nekog normalnog ovde?

     Za SNS je max 20% stanovnistva. Od toga 15% su NEINFORMISANI gradjani. 5% su iskljucivo radi koristi.

 6. Gospodine Kulicu, ja zivim u dijaspori punih 50 godina i potpuno sam suprotno od tvog misljenja pa bi te zamolio da ako nesto imas protiv Srbije da se licno obratis a nas verne gradjane ne povlacis u to tvoje smece. Kao prvo ti po prezimenu uopste nisi srbin pa prema tome ne mesaj se i ne pozivaj dijasporu u rusenju vlasti jer to rade samo kukavice posto nemaju sami hrabrosti, a ako si zbilja srbin onda treba da se takvog djubreta cela familija pod hitno odrekne jer bi mogla sa tobom vekovima da smrdi a to oni nisu zasluzili. Pozdrav od vernog srbina.

 7. Hvala. Ja sam kolega i bavim se istim poslom, kao i vi. Ali ne kokodacem i ne vredjam ljude a jos manje koje je Bog obelezio. Nacin na koji postupate samo govori vise o vama i vasim problemima. Mozda ste kolega preucili….

  • Rezultat je podeljeno društvo, vređanje neistomišljenika, nišlije obelezio kai TUPAVE, sve afere pod tepuh, JOVANICA, KRUŠIK, SAVAMALA, KUPLJENE DIPLOME OGROMNOG BROJA OSOBA IZ VRHA VLASTI, ……NAJNIŽE PLATE I NAJSKUPLJE GORIVO U EVROPI, …….baš lepi rezultati, plus kosovo sa svojom vojskom i bez zajednice srpskih opština, enegertski sisten u sklopu sa albanijom,……OLIVER IVANOVIĆ OBELEŽEN KAO DRŽAVNI NEPRIJATELJ I KAO TAKAV SKLONJEN

  • Jel te rezultate vidis na RTSu?
   Najveci RAST u Evropi? Pa jesi li ti sa kruske pao?
   Znas ono, neka jadna africka zemlja imala jednu fabriku, pa izgradila jos jednu i rast 100% na godisnjem nivou.

   Nikad nije bilo vlasti sa toliko manje podrske kao ova vlast. Ljudi ce da eksplodiraju uskoro.

 8. Pera & „KOCOBKA“ CY CKOPO sigurno botovi CHC rezima, KOME JE KPAJ JAKO blizu…
  3A CBA Izdajstva siptarskog kopilana, Poglavnika TAP3AHA, HEMAMO MECTA / BPEMEHA,
  CBAKOME JE JACHO KAKO HAC CBE OH uporno laze / BAPA godinama, BEPOBATHO CE
  nadajuci da cemo shvatiti da JE OH KAO MYPAT – sultan bez MAHE & CTPAXA…
  OH JE CAMO TPEHYTHA CYPOBA CTBAPHOCT (Y3POK) Srbije Y CYHOBPATY !!!

 9. A da nebi ti malo u politiku germanac? Ako hocete da sredite Srbiju (ne persiram ti nego mislim na sve lesinare kao sto si ti), treba da hapsite od 6. Oktobra 2000 a naovamo. Nema toliko zatvora u Srbiji. Sedi ti lepo gde si. I izvini se gospodja Kosovki na nekulturnom i uvreni om odgovoru

 10. @Dr.Miodrag Kulić
  Veoma je korektno odgovoriti na konstruktivne primjedbe onih koji drugačije misle .Nepotrebno je da odgovarate na deplasirane primjedbe. Kada se spustite na na isuviše nizak nivo…….dotući će Vas sa iskustvom !!!!

 11. Tuga i jad. Prica o kosovu se ponavlja i provlaci vec godinama. Prodao kosovo, izdao kosovo…pa da iole hocete biti iskreni i iskreno napisati tekst, nebi imali obraza povezivati kosovo sa vucicem. Kosovo je izgubljeno onoga trenutka
  Kad je na njemu prevladao albanski narod, a to se desilo pre mnogo, mnogo godina. Umjetno je odrzavan mir na njemu, zahvaljujuci josipu brozu, koji je poprilicno kumovao sadasnjim desavanjima. Nakon bombardovanja srbije 1999 kosovo je i definitivno napusteno i izgubljeno. Vucic je na vlasti osam godina, ali jos uvek nije potpisao priznanje kosova, pa je besmisleno njega optuzivati za nesto sto je odavno izgubljeno.
  „Drzava ne stvara narod, vec narod stvara drzavu“.
  Niko nema prava da doliva vatru na stanje u srbiji, a pogotovo dijaspora.

  • Bravo Djole !
   Kosovo je izgubljeno jos od Drezdenske konferencije 1928 god na kojoj je proglaseno da je Jugoslavija tamnica naroda. Dok na kraju komunisti nisu dali republikama ustavno pravo na samoopredeljenje do otcepljenja.
   Ali, postoji resenje : da Srbija i Kosovo udju u Evropsku Uniju. Onda vise nema granice izmedju njih, svi smo u istoj zajednici.

  • Djole
   A, da li ste pročitali Briselski sporazum kojeg su potpisale Vučićeve vlasti 2013? Sve je prepušteno kosovskim vlastima. Reč Srbija ne postoji u sporazumu. Jasno je da niste – i zato ste samo Vučićev navijač.
   Pišete „Niko nema prava da doliva vatru na stanje u srbiji, a pogotovo dijaspora.“ Kada to prevedemo sa „Djoletovog jezika“ to bi značilo da Šiptari mogu (oni su u Srbiji) da se mešaju ali ne i Srpska dijaspora – čiji su koreni u Srbiji i koja je čuva od propasti! Trebalo bi uvek razmisliti pre nego što se formulišu ovako velike misli. One odaju piščevu ličnost.

 12. G Kulic obicno pise odmerene i interesantne clanke.
  Cini mi se da je u ovom clanku preterao, da se zaleteo :
  – Nije u redu da ON pise U IME DIJASPORE, tj u ime mozda dva miliona nasih gradjana u inostranstvu
  – Nije u redu da izmislja 2500 policajaca, 1200 žandara naoružanih do zuba, desetine oklopnih vozila, nekoliko konjičkih brigada specijaliziranih za gaženje civila, da kao besni psi kidišu na građane …
  – Nije u redu da Vucicu pripisuje reci koje Vucic nije izgovorio.

  A generalno, ideja je OK. Aleksandar Vucic je omrznut VLADALAC;

 13. …tzv srpska dijaspora, po nalogu Britanike i Vatikana, instrument CIA, koja decenijama obilno finansirana od Vatikana u programu „Reka milosrđa“ od 1980. godine, za razbijanje Jugoslavije i srpskog naroda i pljačku Srbije, mnogo je zla nanela u trovanju naroda i istorije, želi i dalje da sprovode politiku Soroša i srpskih zlotvora.

  • Bravo @Slobodane !
   Po tebi, srpska dijaspora (od 2 miliona Srba) je obilno finansirana od Vatikana.
   Ja zivim u Nemackoj, jos nista nisam dobio.
   A ti ? Vidim dobijas od Britanije, Vatikana, CIA . . . lako je tebi

 14. Пуна подршка доктору Кулићу. Има право гласа јер боље сагледава ствари споља, као и много више храбрости од нас да ствари назове правим именом. И у праву је да смо ми у мишјој рупи, јер да нисмо не бисмо чекали једну деценију ( и жуту и црну ) да се манијаци иживљавају и истресају на милионе људи. Жао ми је само што од његове добре препоруке нема ништа – управо зато што је и војска обезглављена. Оно што је ваљало плански је склоњено и од Тадића и од Шутановца и од АВ наравно уз инструкције споља . Сада су остали само шупљоглави климоглавци који ни жену не могу да оборе у кревет а камоли нешто веће.

 15. @pera 11. јула 2020. at 06:44
  Vi kao da zivite na marsu! U pravu za sve je dr Miodrag Kulic. Hajde Pero, nabrojte koja i kava je obecanja za 8 godina vladavie SNS-a izvrsio. A. Vucic se samo trudi da sto pre izvrsi eutanaziju KiM i to je sve pokazao od kada je poceo da „vodi brijselske sporazume“ a da nij jednom nije obavestio narod o tome sta je tamo dogovarao. Isao je cak i u Rusiju gde je vodio svoga savetnika, ratnog zlocinca Tonija Blera. Medjutim, predsednik Putin nije dozvolio Bleru da udje u Kremlj. Putina je cak molio da ne sprecava prijeme lazne drzave Kosova u medjunarodne organizacije…Dr. Kulic je u pravu za postupke Vucica prema srpskoj dijuaspori i posebno Vuciceve postupke oko ukidanje sloboda gradjana Srbije za vreme pandemije.

  • @BOSKO 11. јула 2020. at 18:26
   Vasi prigovori citaocu koji se potpisuje kao „Pera“ su apsolutno tacni i argumentovai (prema redosledu dogadjaja ciji smo svedoci). Takodje i cinjenice o „asistenciji“ Tonija Blera, koga znamo kao proverenog neprijatelja srpskog naroda i Srbije. I Bler i B. Klinton bi da je srece trebalo da da odgovaraju za sramno i zlocinacko bombardobanje Srbije bombama sa osiromasenim uranijumom takodje i ona kokoska Olbrajtova. Trampov protivkandidat, pedofil Dzo Bajden – koji je porucivao i obecavao srpskom narodu da „ga bombardovanjem treba vratiti u kameno doba.“ Bajden je, kada je dolazio u pohode Vucicu u Beograd, nije kako bi to uradio kulturan covek i politicar, ni poklonio zastavi Srbije prolazeci pored pocasnog voda srpskih gardista Vojske Srbije, smradina jedna! Na kraju Bosko, moram da kazem da se u svemu sto na „Korenima“ pise Dr M. Kulic.

 16. Vi to tzv @pera kaogod i bivsi ministar policije Jocic kad su ga pitali da je obijao trafike a on odgovorio: – gde me sad pitate o trafikama kad gori Hilandar ?

 17. VOJSKA SRBIJE mora da poštuje USTAV……… što bi bilo dovoljno da izvrši drzavni udar !!!!
  Osim Vučića treba krivično goniti sve one koji se prekršili USTAV po bilo kojoj tačci !!!
  Takvim potezom bi bili „sklonjeni“ veliki dio neprijatelja Srbije, koji djeluju iznutra, i time su još opasniji ! Štetu koju je Vučić nanio Drzavi Srbiji u vremenu od kada je on na čelu, mislim i da nema smisla opisuvati i ponavljati……………Nesmijemo zaboraviti da je Vučić izabran zbog obećanja koje je dao, „da će spriječiti VELEIZDAJU KiM od strane Tadića……“ Smatram da će biti teze ostvariti ideju da nas vode patriote, stručni, pošteni i nacionalno svjesni, nego riješiti se Vučića.
  Poslije petooktobarskog prevrata, u poziciji ,opozociji, kojekakvim strankama, nevladinim udruzenjima,ali i kao navodni „slobodni strijelci „……itd. autori prevrata su stvorili cijelu “ ergelu“
  VELEIZDAJNIKA , koji samo čekaju svoju šansu i dovrše nedjela prethodnika i unište Srbiju!!! Stoga OPEZ, nije baš tako jednostavno, jer krajnji je cilj dobrobit Drzave Srbije i Naroda koji zive u njoj, a ne samo rušenje Vučića !!

 18. Ja ne spadam u deo dijaspore o kojoj Dr Miodrag Kulić
  teorijski fizičar, iz Nemačke pise.
  – Naime, ja se nisam odrekla svom drzavljanstvu maticne srpske drzave iako skoro ceo zivot zivim van svoje otadzbine, delim sudbinu svoje drzave i vecinskog naroda koji vlast bira na izborima a ne uz pomoc ubacenih terorista iz stranih zemalja, placam porez na svoju imovinu u svojoj maticnoj drzavi i vecinu zaradjenog sam ulozila u svojoj maticnoj drzavi.
  Licno mrzim nasilje svake vrste pa isto tako i poziv vojsci da izvrsi drzavni udar.
  Buduci da se ovih dana u nasoj majcici Srbiji podiglo i kuso i muso placenici uvezeni iz stranih zemalja, mogu mirne duse da kazem; ,,U Srbiji dolazi do teroristickih napada od strane zapadnih placenika,,.
  Sve strane drzavljane koji ucestvuju u rusenju gradova po Srbiji osuditi zbog terorizma, ovo sto rade jeste teroristicki napad na jednu slobodnu i suverenu zemlju.
  Gospodine Kulicu, nista nemam protiv vas kao naucnika ali, zelim da vas zamolim da u moje ime ne pozivate na drzavni udar u drzavi koju volim vise od same sebe.
  Samo Boga i svete svoje predke volim vise ali ta razlika je minimalna.
  Vi mozete da to trazite u svoje ime i da prilozite popis onih iz dijaspore koji su sa vama u toj vasoj zelji za hapsenjem predsednika drzave Srbije cije ste drzavljanstvo morali vratiti kad ste aplicirali za Nemacko.
  Necu sutra da me na aerodromu u Beogradu pitaju; ,,Jeste li vi oni sto ste pozivali na drzavnu udar ususkani daleko odavde?,,.
  Iz istih razloga nisam postala drzavljan Nemacke (a imala sam pozive ponude i jako dobro placan posao, samo da se odreknem svoje drzave i postanem drzavljanka Nemacke, davno bese ali tako je), nisam aplicirala za drzavljanstvo ni jede drzave koja nije priznavala dvojno drzavljanstvo ni po cenu dobro placenih poslova ni za kakav standard.
  Molim Vas i sve koji kao i ja zivite u dijaspori, posebno vas koji ste se odrekli svom drzavljanstvu maticne drzave, da se u naj manju ruku suzdrzite od mesanja u politicku krizu u Srbiji.
  Ne dolivajte benzin na vatru!
  Narod koji tamo zivi, narod koji nije otisao poput nas, taj narod ce sam da resi sta mora da se resi.
  Nase je ako zelimo da pomognemo tamo gde mozemo a ne da kreiramo politicki zivot naroda koji je kroz vekove umeo i znao da odbrani svoju drzavu i svoj Ustav.

  Postovanje citaocima i ekipi portala Koreni!

  • Косовка:
   „Пери“ на његове „приговоре“ из анононимности сам већ одговорио – биће вероватно објављено а ево и Вама одговор. Овај одговор се шаље и многим другима који анонимно машу својим „патриотизмом“, нажалост по Србију без покрића.
   Не машите јефтиним и недоличним популизмом, попут тога да се нисте одрекли држављанства из патриотизма, да плаћате порез на имовину у Србији, итд. Немојте те флоскуле „могао сам а нисам хтео“ – то не приличи зрелој личности јер су изговор за нечињење. Какве су то бесмилене тврдње да су Вас Немци звали да примите држављанство а Ви нисте хтели. То се не прича ни у вртићу а камоли пред милионским аудиторијумом?
   Има на милионе аргумената против Вашег „могао сам а нисам хтео“. Па, Арчибалд Рајс, Швајцарац, је више допринео Србији од хиљада многих Срба „који су могли а нису хтели“. По Вама и Никола Тесла и Михајло Пупин – амерички држављани, не би смели да се диче својим српством и ураде за њега много више од милиона оних „који су могли а нису хтели“. Па и Никола Јанић је могао да ћути у Шведској и да не таласа против бројних србомрзаца.

   Прво, ако се налазите пред дилемом да ли да и даље обављате своју професију (нпр. лекара, ….) и збрињавате фамилију и пријатеље у Србији – који су животно угрожени и зависе од нас – или да их оставите на цедилу, тада се бира оно прво. И Пупин и Тесла су били пред таквим изазовима. Друго, сви који имају имовину у Србији – укључујући и странце – плаћају порез, те зато не машите тим петпарачким патриотизмом. Нема ту ни „п“ од Вашег патритизма. Патриотизам се мери не „папирићима“ већ колико сте спремни да се жртвујете за отаџбину и колико јој стварно дајете.

   Да је Карађорђе са устаницима чекао да му комшије и они „који могу а неће“ дају сагласност за устанак, данас би Косовка и даље била само раја и морала би да проведе прву брачну ноћ са „надлежним“ агом. Народ који преживљава у Србији чини то и уз нашу материјалну помоћ – од бар 6 милијарди евра годишње. То значи да смо ми из дијаспоре уз наш народ и имамо морално право и обавезу да се боримо за целовитост Србије и против оних који је, као Вучић, велеиздају.

   Они који се анонимно потписују као Косовка и критикују „храбро“ све постојеће не помажу свом народу, јер како уплашени и конформисти из мишје рупе да се чују. Косовка – изађите из анонимности и Вашег конформизма и потпишите се својим именом и презименом. Тек онда имате морално право дискутујете равноправно. А било би и фер према саговорнику који се јавно потписује!

   • По Вама и Никола Тесла и Михајло Пупин – амерички држављани, не би смели да се диче својим српством и ураде за њега много више од милиона оних „који су могли а нису хтели“. Па и Никола Јанић је могао да ћути у Шведској и да не таласа против бројних србомрзаца.
    -Tesla i Pupin kao vecina uglednih Srba u svetu poput samog vlasnika ovog foruma, za razliku od Vas, nisu pozivali vojsku Srbije da hapsi njene predsednike vec su postovali svaku vlast koliko god se nisu sa vlascu slagali. Dicili su se svojim poreklom ne ,,srpstvom,, vec svojim srpskim poreklom i ponosili se svojim slavnim junacima, svojom drzavom verom pravoslavnom.
    Nisu se stideli da javno podrze svoju drzavu i vlast u svojoj drzavi, nisu omalovazavali one koji su mislili drugacije i svojom glavom.
    Citiram ;
    ,,Да је Карађорђе са устаницима чекао да му комшије и они „који могу а неће“ дају сагласност за устанак, данас би Косовка и даље била само раја и морала би да проведе прву брачну ноћ са „надлежним“ агом. ,,
    Pa za Vasu informaciju, moji su preci u borbama protiv turaka skoro istrebljeni, sto je prezivelo turke nije ustase i svabe od mnogobrojne loze po ocu i majci ja sam poslednji potomak i tu se nasa loza zavrsava, zahvaljujuci onima ciji potomci danas ponovo pale gradove Srbije dok im mnogi izdajnici srpskog naroda aplaudiraju.

    Ja Vama doktore ne osporavam Vase pravo na Vase misljenje ali vam osporavam pravo da govorite u moje ime, bez obzira sta ja mislim o aktuelnoj vlasti.
    Ja imam pravo da mislim svojom glavom, Bog mi je dao um i razum i hvala mu veliko, dao mi i srce da njime volim sve sto je ljubavi vredno a najvise svoju zemlju i svoj narod pa makar taj narod bio naj gori, ja ne zelim da se moj narod medjusobno ubija i deli.
    Vi imate pravo da kazete sta Vam je volja, patriotizam se ne meri recima vec delima a sto se tice milijardi koje iz dijaspore dolaze u Srbiju, to je nasa dobra volja nije nas Srbija puskom terala ni da idemo ni da ostajemo, nit da pomazemo niti da da ne pomazemo, nije kulturno pozivati vojsku da rusi vlast u ime ,,cele dijaspore,, u trenutku kad je ceo zapad poput lesinara uz pomoc domacih dzabalebarosa i izdajnika udario na drzavu.
    Stotinjak onih koji su vam se obracali sigurno ne predstavlja skoro pet miliona Srba u dijaspori.
    Obracaju se i meni, zovu pisu, svaki bozji dan zbog mnogo cega ali ja u njihovo ime ne govorim.
    – Nemate potrebe da brinete o celoj dijaspori niti da pisete u ime cele dijaspore.
    Ja nisam maloumna, nisam maloletna, ne treba mi tutor da u moje ime govori i odlucuje, ja o svim desavanjima imam svoje misljenje i svoj stav i nikog nisam ovlastila da zastupa moje interese, cak ni na sudu u slucaju nekih sporova.
    Dobro razmislim pre nego bilo sta kazem, spadam medju one koji tri puta mere pa onda rezu.
    Sto neznam cutim dok ne naucim, sto me ne interesuje to zaobilazim.
    Ja pisem u svoje ime iz svog iskustva, saznanja i spoznanja, niko nema pravo da mi namece svoje odluke i svoje misljenje, niko nema pravo da od mene trazi da aplaudiram kad se ne slazem sa ucinjenim i iznesenim, nisam nikad aplaudirala titinim koministima, necu ni danas onima koje ne podrzavam.
    Gospodine Kulicu, moje je pravo da javno kazem i iznesem neslaganje sa Vama kad svoj tekst potpisujete u ime ,SVIH U DIJASPORI,,.
    Nikom ne osporav pravo na njegovo misljenje i njegov stav i zato ocekujem isto.
    Malo li su nas pobile svabe, ustase, arnauti, muslimani i ostali dusmani poslednjih 120 godina, sad treba za njihove interese da se pobijamo medjusobno.
    Mozda ste Vi u pravu, mozda i niste, vreme koje dolazi pokazace ko je bio u pravu a ko ne, ja se ne svrstavam uz opoziciju niti uz vlast, ja opet kazem ,,NE DOLIVAJTE ULJE NA VATRU,, ne prizivajte zlo, nije nase da to cinimo, mi treba da smirujemo strasti pobogu pa i jedni i drugi i treci na tim protestima su Srbi uz sacicu stranih placenika koji zapale pa onda se smeju kako su ,,SRBI LUD I NAIVAN NAROD, MEDJUSOBNO SE ISTREBLJUJE!,,.

    Ko sam i zasto se potpisujem sa ,,Kosovka,, znaju oni koji to treba da znaju, i sve sto sam htela i mogla, cinila sam i cinim, ne da bi udarala na sva zvona, vec da bi ispunila svoje poslanstvo koje mi je dodeljeno mojim rodjenjem.
    Cini dobro i dobru se nadaj!
    Svaka ortodoksna srpkinja je ,,KOSOVKA,,! Kosovo i Metohija je oltar crkve koja se zove Srbija u kojoj se ja Bogu molim.
    Zato, svi koji ruse tu crkvu koju su preci nasi gradili i krvlju svojom branili, ruse i grobove stradalih, ruse solunce izginule, ugradjujuci u tu crkvu svoje kosti i svoju dusu jer drugo nisu imali, dusman im je sve spalio i razorio.
    Svi ovi osilni sa maskama i kapuljacama koji razbijaju skupstinu i grad ponovo i ponovo ubijaju svakog Srbina, Srpkinju svako srpsko dete koje je zivotom platilo tu nasu jednu i jedinu crkvu, svetinju zajedno sa oltarom gde centralno mesto zauzimaju Visoki Decani, Bogorodica Ljeviska, Pecka patrijarsija, knez Lazar sa svojim vitezivima i svojom vojskom.
    Da zavrsim, Vama licno zelim svako dobro, ponavljam, niko u moje ime ne moze da pise i govori. Slagali se Vi samnom ili ne, Bog neka Vam podari zdravlje, da sto duze zivite i uzivate u uspesima svoje dece i njihovih potomaka, zajedno sa svojom suprugom!
    Ja sam trenutno samo zena, srpkinja, pravoslavka, borac za srpsku istinu i srpsko jedinstvo.

    • „Necu sutra da me na aerodromu u Beogradu pitaju; ,,Jeste li vi oni sto ste pozivali na drzavnu udar ususkani daleko odavde?,,.“
     Ова Ваша тужна и забрињавајућа реченица говори доста о Вашим погледима и идентитету. Иначе, Косовка девојка је синоним за храброст и племенитост.

     Извињавам се што сам повредио Ваша вучићевска осећања. Није ми била намера, већ је циљ био много виши, да захтевам хапшење једног великог зла за српски народ – Александра Вучића. По том питању делим мишљење великог дела Српске дијаспоре – ма колико се анонимна Косовка противила, јер је Вучић је на овим покраденима изборима добио, чак и сам „бројећи“ гласове, само око 28% гласова – у реалности је то не више од 20%. Значи сваки пети гласач је гласао за њега, што значи да он нема народни легитимитет! Проценат у дијаспори је још мањи – око 10%! (Иначе ни 23 дана после избора резултати нису званично проглашени, јер се очигледно ради о крађи, као што је Саша Радуловић показао за бар 2700 бирачких места, које је могао да контролише од укупно око 8300, да се садржај записника битно разликује од садржаја џакова! Значи Вучић је лопов и ко год га брани подржава лопова.) Да се ово схвати није потребно позивати се на Бога и друге поштапалице – у недостатку аргумената.

 19. Da nisi preterao…….fizicaru iz Nemacke??Lako je ,,psovati kapetana u potoku,,….na sav glas. U prilog idu i glasovi ambasadora iz zemalja kvinte, koji bas sada hoce da rese pitanje Kosova (Engleska, Francuska,Nemacka su prvi priznali Kosovo). Slucajno sve u isto vreme…..i ove demonstracije i tvoj apel. Bas je mudro i u ,,dobar cas,,.
  Da li racunas i glas svoje dece, obzirom da te podrzava dijaspora?

  • Pera:
   U dva dana dobio sam stotinak – što poziva, što mejlova, gde ljudi iskazuju bes zbog Vučićeve brutalnosti i pogubne politike. (Zato sam u brzini i napisao tekst.) Vidim da čak ni Vi niste protiv!? Znači skoro 100% glasova (na ovom malom uzorku). Decu i familiju nisam računao – inače bi bilo efektivno 120 glasova! Vučiću se dešava ulica koja je jača od „kvinti“.
   Pitanje – a zašto se i Vi ne javite i pomolite glavu iz Vašeg „potoka“? Kažem Vam – lako je mudrovati u rupi? Da li su Vam nekad zabranili ulazak u Srbiju, ili priveli na razgovor? Onima u rupi se nikad ništa ne dešava.. Znači nije baš lako „psovati“. Oni koji protestuju u Srbiji ne čekaju na komšijin i Vaš glas, da bi dobili legitimitet. To bi trebalo da bude jasno svakom.

   • Zasto ne dodjes ,,u rupu,, i vidis eksperiment ,,in vivo,,? Ili su vazniji ,,pozivi,mejlovi,,…? Eksperiment (protest) koji se ,,spontano,, gasi i pali po potrebi. Rezultat je da se kreativna i krajnje pozitivna energija gradjana (mase) pretvara u ruznu sliku-nasilje. Uostalom, svi su pametni danas o tome kako je protest 5 oktobra,, nastao spontano,, i rezultovao hapsenjem i slanjem Milosevica u HAG. VEROVATNO CEMO SVI BITI ,,PONOSNI,, ZBOG TOGA? Koliko su zemlje Kvinte ulozile novca i uticaja u ,,spontani protest,, i raspad nase zemlje. IMA MNOGO PODMETANJA I LAZI…zato mudro koristi reci. Ubi teska rec….

    • Мислили смо да нема, и да не може бити, горег режима од Тадићевог. Испоставља се да смо се преварили. Има – Вучићев режим. Г „Перо“ како се Ви оно зовете? У Београду је био познати навијач, звани луди Пера, који је лутао градом, причајући себи у браду, носио лопту и балон воде са Топчидерске чесме. Требало би читаоцима објаснити да то вероватно нисте Ви?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime