Srpska snajka iz Kazahstana

0
1218
Foto: printscreen ( opanak.rs )

Dokazano je da prava ljubav ne poznaje granice, jezičke barijere, različite kulture, običaje i tradiciju. To nam potvrđuju Kazahstanka Žana i njen veseli životni saputnik Mioničanin Radoje.

Njih dvoje su se upoznali  zahvaljujući projektu “Mionička mlada”, koji je sprovela opština Mionica zbog velikog broja neženja koji žive u tom kraju.

Upoznavanje ovo dvoje mladih je počelo „preko žice“, ali na moderan način. Zahvaljujući skajpu koji im je bio glavni oblik komunikacije, Žana i Radoje su imali priliku da se bolje upoznaju i da pričaju o svemu. Sve to je trajalo puna tri meseca, i preraslo je u nešto mnogo više, obostranu ljubav. Ona je bila glavni pokretač koji je ohrabrio mladu Kazahstanku Žanu da napusti svoje rodno mesto, pređe hiljade i hiljade kilometara i svoju sreću nađe u Mionici sa Radojem.

Kada je Žana stigla u Mionicu, sve je bilo spremno za organizovanje velike tradicionalne srpske svadbe.

Tog dana poštovali su se svi srpski običaji vezani za venčanja, od kićenja svatova, kupovine mlade, preko pucanja u jabuku, muzike koja je pratila svatove, razmene burmi, bacanje bidermajera i na kraju prenošenja mlade preko mladoženjinog kućnog praga.

Na licima mladog bračnog para sija  ljubav, sreća i zadovoljstvo. Nadamo se da će tako biti i u budućnosti i da će još mnogi neoženjeni Mioničani ljubav svog života pronaći na sličan način.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime