Srpska u Kosovskoj Mitrovici

1
756

2017-06-10_052252Mi nismo obične ptice, mi smo srpski sokolovi i znamo koje je jaje mućak. Srpska ima jasnu političku strategiju i program – da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet države Srbije na KiM-u. Nikada, ali nikada, ni u kom obliku nećemo podržati formiranje tzv. Vojske Kosova. Ne dozvolite da vas prevare oni koji kažu da izlaskom na ove izbore priznajete lažnu državu Kosovo. Izlaskom i podrškom Srpskoj listi šaljete jasnu poruku da vaša vlada nije u Prištini, nego u Beogradu. Srpski narod u nedelju bira i odlučuje o svojoj sudbini – ovo su ključne poruke sa završnog predizbornog skupa Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici. PodrškuSrpskoj, uz bubnjeve, zastave Srbije i Srpske i uz transparente sa natpisom „Srpska“, na trgu Cara Lazara – pružilo je više od hiljadu pristalica, većinom zaposlenih u institucijama Republike Srbije.

Simić: Srpska čuva teritorijalni integritet i suverenitet

„Vlada Republike Srbije je institucionalno prisutna, uz pomoć Srpske liste, i u Prištini, i u prištinskom parlamentu i mi upravljamo političkim životom,“ navodi nosilac Srpske liste, Slavko Simić.

Jedino Srpska lista, uz pomoć „institucionalne majke Vlade Republike Srbije“, može da se bori za prava i interese Srba sa KiM-a, tvrdi on, dalje.

Drecun: Ne dozvolite da vas prevare oni koji kažu da izlaskom na ove izbore priznajete lažnu državu Kosovo

„Ako nećete da živite u Velikoj Albaniji, ako hoćete da živite bolje, ako hoćete da opstanete na vekovnim ognjištima – onda je situacija jasna – jedino Srpska. Ne dozvolite da vas prevare oni koji kažu da izlaskom na ove izbore priznajete lažnu državu Kosovo. Naprotiv izlaskom i podrškom Srpskoj listi, vi šaljete jasnu poruku da vaša vlada nije u Prištini, nego u Beogradu, da vaš predsednik nije Hašim Tači, nego Aleksandar Vučić,“ poručio je predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije, Milovan Drecun.

Srpska ima jasnu političku strategiju i program, ocenjuje Simić.

„To je da sačuvamo teritorijalni integritet i suverenitet naše države Srbije na KiM-u i da štitimo Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN-a,“ dodaje dalje nosilac liste Srpska na izborima „Republike Kosovo“.

„Nikada, ali nikada, ni u kom obliku nećemo podržati formiranje tzv. Vojske Kosova,“ zaključio je.

Stojanović: Klin u jaki i stameni Sever. U Prištini nas ne čekaju sa kolačima

„Neki u Prištini traže one koji su spremni da trguju – da prodaju, koji su spremni da izdaju. Neka pogledaju koliko ljudi stoji danas ovde – da vide koliko ima nas koji nismo spremni da izdamo i koji nismo spremni da trgujemo,“ naveo je zamenik Premijera Kosova, Branimir Stojanović.

„Pojedini albanski političari pokušavaju da zabiju klin u stameni, jaki Sever Kosova i Metohije, taj klin zove se Aleksandar Jablanović. Imaju oni još tih klinova na jugu Kosova i Metohije, i Petrović i Rašić i razne druge klinove i klinčiće,“ dodao je, takođe.

Stojanović navodi i da ih u Prištini „ne čekaju sa pesmom, igrom i u nošnji“, zato što oni „znaju da kažu ne“.

Obradović: Ostavih srce u Mitrovičkom dvoru

„Imam ja još ponešto osim da čitam i zato na početku hoću da vam kažem da u sredu, pre dva dana ostavih srce u Mitrovičkom dvoru sa ženama na Kosovu i Metohiji,“ rekla je potpredsednica Glavnog odbora SNS-a, Marija Obradović.

„Trebalo je i nama ženama ono što muškarci obično imaju da izguramo rame uz rame. Hvala vam drage žene, Srbija bez vas ne može dalje,“ navela je, takođe, pročitavši pismo predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

„Čekaju nas narogušeni, ali niti ih se bojimo, niti nam je mrsko da tamo idemo. Idemo, jer vi to očekujete od nas,“ kazao je.

Petrović: Predstavnici Srpske jedino kadri da stanu na crtu albanskim političarima

„Predstavnici Srpske jedino su kadri da stanu na crtu albanskim političarima i da traže ono što je dogovoreno,“ kazao je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koji je bio prisutan na većini skupova Srpske – Petar Petković.

„Srpski narod u nedelju bira i odlučuje o svojoj sudbini. Ako Srpska lista pobedi, pobedio je srpski narod na Kosovu i Metohiji,“ dodao je.

Rakić: Nismo čavke, već srpski sokolovi

„11. juna, svi zajedno, složno izađimo na izbore, jer ćemo mi dobiti našu vojsku, našu srpsku političku vojsku koja će braniti naše interese u Prištini za govornicom, a ne na mostu, na Ibru, kao što smo radili i do sada,“ kazao je gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić.

Priština uz pomoć „svojih stranih mentora“ pokušava, ocenjuje Rakić, da „nam podmetne kukavičje jaje – a to jaje ima i ime i prezime – zove se Aleksandar Jablanović“.

„I zato 11. juna izađimo na izbore, jer mi nismo obične ptice, mi nismo čavke, mi smo sokolovi, srpski sokolovi i znamo koje jaje je mućak,“ dodao je.

Govorili su još i ministri u tehničkom mandatu Vlade Kosova – Dalibor Jevtić i Ivan Todosijević i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, Milenko Jovanov.

Od ranih jutarnjih časova stanovnici opština na Severu Kosova, ali i južnih i centralnih sredina, pre svega oni zaposleni u institucijama Republike Srbije, organizovano su dolazili u Kosovsku Mitrovicu. U samoj Kosovskoj Mitrovici u srpskim državnim institucijama, u vreme skupa, uglavnom nije bilo zaposlenih, a jutros je i najmanje jedna osnovna škola skratila časove, uz usmeno obrazloženje učitelja, nastavnika i razrednih starešina – đacima, da se časovi skraćuju zbog „sastanka“, odnosno „mitinga“, o čemu je za naš portal od jutros svedočilo više dece i roditelja i u šta se i novinarka KoSSeva uverila.

www.kossev.info

1 KOMENTAR

  1. Слободно се потпишите пуним именом: Српска Срамота. Не само учествовање на приштинским изборима, него и сами избори су противни уставу Србије, и пошто тиме негирате њен суверенитет над Косметом представља чин издаје. А то што своју издају покушавате да продате као „родољубље“, неће ништа променити у том што чините, нити ће вас спасти суда. Како небеског, тако и земаљског.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime