Srpska zna kuda ide granica

0
571

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Srpska tačno zna „katastarsku česticu“ na kojoj se nalazi granica između dva entiteta u BiH, te da svi mogu biti sigurni da će ta granica biti uspostavljena.

1815
Milorad Dodik

Dodik je poručio da će ta granica biti uspostavljena i ako je to potrebno na drugi način.

Predsednik Srpske rekao je novinarima u Banjaluci da je ceo problem u vezi sa granicom nastao devastiranjem Dejtonskog sporazuma intervencijama međunarodnog faktora i ne htenjem da se nametne odredba tog sporazuma o utvrđivanju međuentitetske linije razgraničenja.

On je napomenuo da Srpska beskrajno vrši pritisak da se reši to pitanje: „Još 2006. godine tražili smo zajedničku komisiju u koju muslimani nisu dali svoje ljude i ne možemo na taj način da rešimo. To nismo završili, ali znamo gde je (granica)“.

On je rekao da je jedino važna entitetska linija uspostavljena Dejtonskim sporazumom, a da je sve drugo nametnuto pokušajima raznih komisija i nekih u Sarajevu da nešto drugo kreiraju.

„Jedino je verodostojna (linija) koja je utvrđena u Dejtonu i tačno je tamo rečeno da je promena te entitetske linije moguća samo ako se dve strane-Srpska i FBiH o tome dogovore. Bilo je nekoliko slučajeva da je ta linija pomerena, što je bilo logično, a sva druga pomeranja apsolutno nisu logična i ostaje samo ono što je zacrtano u Dejtonu“, precizirao je Dodik.

On kaže da je i od visokih predstavnika traženo da se reši pitanje granice, ali su oni uvek govorili da to neće muslimani.

„Pa šta ako neće. To čujem od nekih Srba da neće muslimani da glasaju ili da se na dnevni red stavi zakon o Ustavnom sudu. Ako je stvar „nećemo“, pa mi nećemo BiH. Zašto oni imaju pravo na svoje neću, a mi nemamo. Ako je politička koncepcija sarajevskog političkog kruga da neće, onda ni mi nećemo. Ako vi nećete da se Ustavni sud uredi kako treba, šta će nama BiH“, rekao je Dodik.

Da Vas podsetimo:  Beogradski sindikat: Skandalozna cenzura — udarili na pesmu „Sviće zora“ oni koji udaraju na litije!

Pozvao je sve u BiH da se reše nagomilana pitanja, „da niko nikoga ne negira i da se uvažava pravo svakoga“.

Srna

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime