Jedinstveni u odbrani „Trepče“

0
674

© Фото Канцелираја за КиМ Владе СрбијеNa inicijativu šest kosovskometohijskih opština sa srpskom većinom danas je, uz prisustvo predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u sedištu Rudarsko-metalurškog kombinata „Trepča“ u Zvečanu održan sastanak na kojem je razgovarano o aktualnim pitanjima u vezi sa budućnošću tog preduzeća.

Kombinat „Trepča“, kako su istakli predstavnici lokalnih samouprava, kao najveći privredni subjekat na Kosovu i Metohiji, ima strateški značaj za opstanak i prosperitet srpskog naroda u pokrajini.

Na sastanku je potvrđeno jedinstvo srpskih opština u odbrani „Trepče“ i istaknuto da se odluke o sudbini tog sistema ne mogu donositi jednostrano i bez uvažavanja činjenice da se njegovi najvažniji kapaciteti nalaze na teritoriji opština sa srpskom većinom.

Predstavnici lokalnih samouprava konstatovali su da su, osim rudnika na severu Kosova i Metohije čije se rudno telo najvećim delom prostire kroz centralnu Srbiju, za srpski narod i njegove političke predstavnike podjednako važna i rudna nalazišta Novo Brdo, Ajvalija i Kišnica koja se nalaze na prostoru opština Novo Brdo i Gračanica.

Na sastanku kojem su prisustvovali pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, pokrajinski ministar za lokalnu samoupravu LJubomir Marić, generalni direktor „Trepče“ Jovan Dimkić i predsednici opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić, Zubin Potok, Gračanica i Novo Brdo, pružena je puna podrška Vladi Srbije i njenoj politici očuvanja i daljeg unapređenja kombinata „Trepča“.

Sputnjik

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime