Srpski gladijatori

0
914
Foto: printscreen

Istorija u sebi nosi podatak da su prve gladijatorske borbe zabeležene u 310. godini pre nove ere u Kampaniji.

U novoj eri 21 veka u martu mesecu 2020. godine, na dnu istorijske stranice ostaće zabeleška da su u Srbiji bili dani političke kampanje.

Šaka sa palcem ka dole ili ka gore i dalje je šaka. Kampanija ili kampanja i dalje je sličnost ka istom-poprište gladijatorske borbe za život sa nadom da će izbeći  smrt.

Stranice istorije tek treba da se ispišu podacima da li je u Srbiji pobedio virus ili žrtvovani gladijatori.

Ostaće nepoznato da li je Korona virus u Srbiju stigao pre martovske političke kampanje, i bio čuvan u zečijoj rupi ljudskog mozga da bi se upotrebio u političku dobit u vreme predizborne kampanje.

Mart mesec za srpskog čoveka uvek je nosio neki zulum. Agresorska razaranja, atentate, veleizdaje i prirodne nepogode.

Bio je mart mesec kada se Srbija suočila sa virusom  Variola vera. Opaka bolest je odnela nešto više od 70 žrtava. 

Prva naredba bila je KARANTIN!!!

Reagovalo se na vreme i epidemija virusa Variola vera nije prešla u pandemiju. Iz male države Srbije nije se proširio na ostale kontinente kao što je dopušteno da se Korona virus pretvori u pandemiju.

Da li su vladari svih zemalja na planeti Zemlja zajedno u zečijoj rupi bolesne ljudske psihologije pa se dopustilo da jedan virus postane pandemija, zarad velikog gubitka i još veće (isplanirane) dobiti?

*** 

Satansko-propagandna nedelja završila se u Srbiji.

Sem obrazovnog časa o pranju ruku, dopunsku nastavu  drzao je Supermen drzave koji temu Korona virusa nije osakatio bez podataka u korist političke kampanje i bez sramnog dobročinstva prema penzionerima i ,,medikamentu,, od 4.000 dinara.

Za literaturu je koristio treći rod (premijera-premijerku). Iz trećeg roda je izašla pouka o zaštiti djaka u vreme pandemije, ujedno i opravdavanje slogana ,,Za našu decu,,. Deca ostaju u školskim klupama, jer je nedopustivo da drzavna vlast dozvoli da deca izostanu sa nastave, da se dosadjuju u kućama ili idu kojekuda. Bio bi to predugačak vanredni raspust od marta do pred kraj aprila. Izgubilo bi se dosta od nastave i djaci bi bili izlozeni vremenu bez kontrole odraslih. 

(*) 

Fus nota statistički kaze, u vreme agresije nad srpskim teritorijama, djaci nisu išli u školu od 24. marta do 10. juna. Izostavljeno gradivo nije omelo tadašnje djake da izrastu u ljude sa stečenim diplomama svršenog obrazovanja. 

Statistika još pokazuje da je zavisnost od opijate i poročnost dece i mladih u Srbiji pandemija koju je dopustila politička vlast u celokupnom vremenu pošasti koja je pala dolaskom demokratije i bezvlašća. U vremenu kad je sve nenormalno postalo normalno i crim podvuceno da deca nisu zaštićena ni od ulice ni od kućnog praga. 

Raodtelji se nisu podigli u zaštitu dece ni zbog opijata i razvrata, kao što nisu uzeli za svoje pravo da decu povuku iz školskih klupa. Paor na njivi ne rasipa uludo seme u svojoj šaci. Slika sudbinske istine sprske dece je da su bezvrednija od semena u šaci.

Sledeća korišćena literatura je doktor Nestorović, koji prikriva svoj novi lik posle izbora i svoju novu funkciju ministra zdravstva, pa se predstavlja kao broj 1 u Alan Fordu. Svoj sarkazam i podsmeh baca gradjanima u lice isto kao kada budala pljune ludaka. 

Supermen na kraju koristi slikovnicu ,,epskih pesama,, kao literaturu još u malom vremenskom periodu ministra zdravstva Zlatibora Lončara, koji se polako oprašta od svoje fotelje informacijom da je najbitnije za gradjane Srbije da nema žarišta hiperaktivnog virusa. Da su obavili mukotrpnu potragu ko je odakle došao . U ovom trenutku je najvaznija statistika kretanja sa puteva i puteljaka ali ne i istina da zdravstvo u Srbiji nije opremljeno za pandemiju. 

Dopunsku nastavu završava rečima ,,Čeka nas teško vreme a biće još teže…mnogi će ostati bez svojih voljenih ali će život pobediti. Gladan neće ostati niko…penzioneri, ko Boga vas molim…ne idite napolje…imate da jedete, pijete…imate televizor…ja ću lično kod tri penzionera otići već sutra, da ondesem sve što treba…pred vrata ću ostaviti kusur i fiskalni račun…,,

*** 

Završavam pisanje bez rešene zagonetke, ako će pred vratima ostaviti namirnice (sve potrebno), kusur i fiskalni račun, kako je dobio novac čiji ostatak treba da vrati? Da li su mu troje penzionera gurnuli novčanicu ispod vrata, ili ,,studenski,, spustili u kesi na uzici? Ili je raširio svoj plašt i poleteo poput vrane (ptice zloslutnice) na odškrinut prozor odabranih penzionera?

Pravim naklon pred Vaskršnjim zekom, koji još uvek ,,donosi,, darove bez da mu se novac za to da i njegove obaveze da brine o kusuru i fiskalnom računu. 

*** 

Jovanovo Otkrovenje kaže da će zavideti živi mrtvima…već sad zavidim svojim upokojenima što su otišli pre i nisu čuli ovaj umobolni monolog  Supermena.

Marija Grubjašić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime