Srpski „Krados“

0
1028

kopaonik-biznis-forum-foto-tanjug-1425373067-621824Da li nam je u trenutku kada Srbija tone sve dublje i dublje trebao biznis forum na Kopaoniku ili kako ga nazivaju naši političari srpski Davos. Gladan narod će sigurno reći da nije, ali moćni političari se neće složiti. Kako bi oni drugačije proveli pet dana na ovoj planinskoj lepotici, skijali se, uživali, pevali i družili se? A što i ne bi, upropastili su ekonomiju, doveli zelenaške banke, uzeli masne provizije, i sad mogu da uživaju. Ovo je samo još jedna “parada pijanstva i kiča“ kako reče Đole Balašević u svojoj pesmi, a na teret države. Smešno je i tužno ko je sve prisustvovao ovom ekonomskom forumu, jer polovina prisutnih trebala bi da budu u Zabeli. Blago njima, a i nama sa njima. Da li se iko zapitao koliko košta to njihovo zabavljanje sve nas?!

Prema pisanjima novinara koji su pratili forum, sve je bilo gala kao da proslavljamo boljitak Srbije. Trošile su se narodne pare na brojne koktele i vrhunska vina kako bi učesnici radili u boljem raspoloženju. Skupila se ,,elita“ koja je prethodnih godina ojadila ovaj narod i zemlju. Sramota! Jedna velika grupa neznalica i profitera glume poslovnu elita, naravno, svaka čast izuzecima kojima sigurno nije mesto u ovom cirkusu. Glavni konferansijeri Kole, Vlahović, Pitić Toplica, možemo očekivati da izroni Dinkić odnekle i još mnogo sličnih. E moj premijeru, kad ti je Šećerko u prvom redu, umesto u zatvoru… Nije mi jasno ko se kome priklonio? Vi, gospodine Vučiću tajkunima i biznismenima, ili obrnuto?

Zašto Forum ekonomista u zimskoj sezoni na Kopu, a leti u Budvi! Što se ovaj skup ne održava u Kuršumliji, Leskovcu ili Raškoj? Nisu to dovoljno atraktivne lokacije za kraći odmor iz državne kase. Kažu kriza? Ko onda plaća hotele i ostalo? Šta je sa štednjom i stezanjem kaiša? Srpski Davos nije iskoristio samo onaj ko nije hteo. Zaposleni u ministarstvima, od pomoćnika ministra do najnižih činovnika iskoristili su forum da o trošku države uživaju. Nije važno što im poslovi stoje u fiokama. Bilo je bitno biti tu da ih vođa vidi i da mu sala ne bude prazna kad drži lažne govore. Dok se mnogi pitaju i muče odakle da plate račune i kako da se prehrane od prvog do prvog, dotle gledamo nasmejana i srećna lica članova svakojakih organizacija za sve i svašta.

Da Vas podsetimo:  Bašta slezove boje

Besna kola, sponzoruše, stomaci sa kravatama – zar je to privreda Srbije ?

Nema privatnika na Kopaoniku, oni moraju da rade da bi izdržavali sve gore navedeno. Genijalno, biznis forum u zemlji gde je plata 25.000 din. Sećam se prošlogodišnjeg foruma i zaključaka donetih tada. Ništa od toga nije ostvareno, samo smo bliže provaliji. Isti ljudi iz godine u godinu mlate praznu slamu! A što i ne bi kada im se tako dobro zalomilo – ni iz čega zaradili ogromne pare i još ih niko, uz to, ne poziva ni na kakvu odgovornost. Jednom rečju – forum uništitelja, koji „popravljaju“ ono što ne umeju.

Za Korene

Ivana Jovanović

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime