Srpski narod ne može da se pomiri s tim da Kosovo bude izvan Srbije

1
207
Patrijarh Irinej / Foto: YouTube Screenshot

Patrijarh srpski Irinej rekao je danas da srpski narod ne može da se pomiri sa tim da Kosovo bude izvan Srbije i da to, kako je naveo, “u našu glavu ne može da uđe”.

– Da carski Prizren, u kome su carovali Milutin i Dušan. Da Pećka patrijaršija, koja je zvanična rezidencija srpskog patrijarha i srpske crkve bude izvan Srbije, to u našu glavu ne može da uđe – ocijenio je patrijarh Irinej za portal sabornik.net.

On je rekao da je srpska “velika tragedija” to što nije ništa učinjeno da se narod koji je 1999. godine protjeran vrati na Kosovo.

– Mnogi žele, ali nemaju gdje – rekao je Irinej.

Patrijarh je naveo da je prošle godine bio na Kosovu i da je obišao veći dio teritorije.

– To nije život. To je život bez slobode i bez ikakve nade u neku bolju budućnost. Ali se bore i žele da ostanu. A sa druge strane, vlasti čine sve da ih tamo bude manje – rekao je Irinej.

On je rekao da su Albanci “na način koji su primijenili osvojili Kosovo”, ali je istakao da ga nisu osvojili ni u ratu, nego “blagodareći svjetskim prijateljima” koji su mu omogućili da se nasele na Kosovu.

– U tome ih je u mnogome pomagao svijet, da ne kažem koje države. Tako danas, ja kad sam prvi put došao u Pizren, tamo je bilo 16.000 Srba, sada ih ima 20 duša. Tako je i u Prištini i u Peći i u Đakovici – rekao je on.

Izvor:  rtrs.tv
PODELI
Prethodni tekst“ Korona „
Sledeći tekstMladenci

1 KOMENTAR

  1. KiM moze spasiti ……VOJSKA SRBIJE …….DRZAVNIM UDAROM i smjenom veleizdajničke vlasti koju ste Vi častili najvišim crkvenim ordenjima,a potom jednom smirenom i sasvim normalnom diplomatskom aktivnošću uz pomoć dijela nama sklone medjunarodne zajednice ( Rusija …Kina.. )
    VOJSKA ima pravo i obavezu zaštititi USTAV i TERITORIALNI INTEGRITET ,!!!
    Ili………da VI ……..SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA …..podignete narod u odbranu KiM a………..ali ovoga puta eksplicitno protiv VELEIZDAJNIKA ,!!!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime