Srpsko Ujedinjenje otkriva: Albanci, uz logistiku CIA—e, hakovali sve servere gradske uprave i službi u Novom Sadu!

0
296
Foto: pixabay.com

Serveri gradske uprave i javnih službi Novog Sada hakovani su tokom proteklog vikenda.

Prema saznanjima portala Srpsko ujedinjenje, hakeri su ucijenili gradsku upravu Novog Sada, tražeći 300.000 evra u bitkoenima, inače će, saopštili su, da obrišu sve zarobljene podatke. Sve su to oročili terminom od 10 dana, a u suprotnom će uništiti sve zarobljene podatke koji su, u suštini, od državnog značaja.

Nezvanične informacije Srpskog ujedinjenja, koje smo dobili od upućenih i pouzdanih izvora iz bezbjedonosnih struktura, kažu da je albanska mafija direktno odradila ovaj prljavi posao, uz logistiku američke CIA-e.

Iz Odjeljenja za visokotehnološki kriminal saznali smo da je u samom startu bilo izvjesno da je napad izvršen iz inostranstva, te da je odmah ispostavljen zahtjev za isplatu u virtuelnoj valuti da bi kriptovani i zaključani serveri bili oslobođeni.

Između ostalih, hakovani su i podaci Poreske uprave, tako da je onemogućena predaja završnih računa.  Država je u međuvremenu, usled bojazni od brisanja podataka, produžila rok, za još deset dana za predaju završnih računa, saznaje portal Srpsko ujedinjenje u bezbjedosnim srpskim strukturama.

Napad je izvršen virusnim sistemom „Ransomware“, što je prourokovalo da važni podaci, od lokalnog, ali i državnog značaja, budu nedostupni.

Izvor: Srpsko Ujedinjenje

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime