Šta će se desiti ako prestanete da jedete šećer

1
881
  1. Ukoliko prestanete da konzumirate šećer, imaćete više energije

šećer www.webtribune.rsMnogi se oslanjaju na proizvode pune ovog slatkog otrova poput energetskih pića i kofeinskih napitaka kako bi lečili iscrpljenost. Međutim, sve što taj slatki otrov čini je to da zapravo blokira prirodnu sposobnost skladištenja energije na optimalnom nivou.

  1. Vaša telesna težina će se prirodno regulisati

Konzumiranje ovog slatkog otrova vas čini još više zavisnim od njega. To uključuje sadržaj ovog slatkog otrova u namirnicama punim masti i ugljenih hidrata koje su prerađene uz dodavanje mnogih štetnih i bespotrebnih sastojaka.

Jedini izuzetak je voće jer ono sadrži potpuno prirodne šećere. Uz nedostatak svih tih prekomernih kalorija nećete osećati glad i najverovatnije ćete izgubiti na težini ili lakše održati svoju težinu.

  1. Vaše tanko i debelo crevo će bolje funkcionisati

Kada prestane konzumacija ovog slatkog otrova, abdomen i creva će biti u mogućnosti da ponovo povrate svoje kapacitete za prerađivanje onoga što ste pojeli. Primetićete da ćete moći češće da idete u toalet, što je vrlo bitno jer na taj način telo odstranjuje toksine.

  1. Vaša koža će biti zdravija

Ukoliko ste skloni aknama i drugim problemima sa kožom, možda će vas iznenaditi drastično poboljšanje usled eliminisanja ovog slatkog otrova. Jednom kada ga uklonite iz režima ishrane, videćete znatno poboljšanje i neće vam više biti potrebne razne kreme za tretiranje kože.

Još jedna stvar koju možete dobiti prestankom konzumiranja ovog slatkog otrova je sprečavanje slabljenja moždanog kapaciteta jer šećer ubrzava proces starenja.

Ukoliko želite da imate bolji kvalitet života, morate obratiti pažnju na granu koju jedete jer mnoge namirnice sadrže ovaj slatki otrov koji može naškoditi vašem telu. A vi, koliko vi šećera konzumirate nedeljno?   

Da Vas podsetimo:  Nema šanse da se preokrene ishod krize, crta se nova karta sveta

www.webtribune.rs

1 KOMENTAR

  1. Има тога још. Прекомеран унос белог шећера (сахарозе) у условима ниског нивоа витамина и минерала, што је типично случај са оваквом врстом исхране, ће да проузрокује шећерну тугованку (sugar blues), јер тело краде потребне елементе, као Б-витамине, за први приоритет – варење, где год их има, а има их највише у мозгу, Резултат су непредвидиве промене расположења, у начелу према мизерном. Један од минерала потребан за метаболисање шећера је хром, чији ниво се смањује, што доводи до повећања потребе за експрес енергијом, тј. шећером, у сталној спирали погоршања.

    Прекомеран унос шећера ткође изазива нагли пораст нивоа глукозе у крви, што ремети функцију панкреаса и инсулина, и на дужи рок може да изазове дијабетес 2. Такође, гојазност је значајан фактор ризика за болести срца и крвних судова.

    Најзад, занимљив експеримент на црвима генетски врло блиским људима (Caenorhabditis elegans) на калифорнијском универзитету у СФ (Cynthia Kenyon), показало је да повећан унос шећера мења епигенетску шифру организма и скраћује дужину живота до 20-так посто. Да ли је слађи шећер или живот, хмм…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime