Šta je sledeće u “slučaju Haradinaj”?

2
249

haradinaj http://www.dailyherald.com/storyimage/DA/20170113/news/301139936/AR/0/AR-301139936.jpg&updated=20170113070600&imageversion=HorizontalOne&exactH=373&exactW=535&exactfit=crop&noborderSva je prilika da se budući predsednik Vučić onom predstavom povodom oslobađanja Haradinaja, kada je glumio bes i iznenađenje, gadno preračunao. Bolje bi mu bilo da je ćutao. Jer, Haradinaj je previše ozbiljna tema za jefitine predstave, planirane da traju dan-dva. Previše jaka tvrđava da bi se na nju jurišalo nedoraslim slinavcima, korumpiranim prevrtljivcima i preumljenim levičarima.

Da pogledamo posledice.

– Još dok je Vučićeva tabloidno-medijska mašinerija vrtela njegovu tiradu iznenađenja povodom „slučaja Haradinaj“, pojavila se informacija da je tog zločinca pred francuskim pravosuđem branila upravo žena njegovog savetnika Tonija Blera. Neprijatno za njegovo iznenađenje, zar ne?
– Ambasadora iz Pariza, koga je navodno protestno povukao na konsultacije, Vučić je vratio posle samo par dana, a da francuska diplomatija ni jednom rečju nije komentarisala demarš i odluku Srbije.
– Zavrtelo se i neprijatno, ali logično, pitanje – koja je razlika između Tačija i Haradinaja, pa je prvi partner za pregovore a drugi zločinac koga nikako da se dočepamo, na koje nije ponuđen nikakav odgovor. A šta bi se i odgovorilo?!

Dalje, u dogovoru sa Haradinajem Tači je inicirao obaranje Mustafine „vlade“ i ponudio Haradinaju mesto budućeg premijera, a za to su glasali Vučić-Vulinovi Srbi u tzv. „Kosovskom parlamentu“. A ako postane premijer Haradinaj će biti i pregovarač u nastavku anti-srpskog cirkusa pod nazivom „Briselski proces“! I šta tada?
No, i to nije sve. Preko medija koje, uglavnom, kontroliše Zapad javnost Srbije saznaje da braća Haradinaj po Srbiji prave ozbiljan građevinski biznis, a moguće našu teritoriju koriste i za šverc oružja.(1) Skoncentrisani su uglavnom na Vojvodinu, ali i Beograd. Prema pisanju više listova klan Haradinaj je u Srbiji, naravno preko preduzimača Srba, do sada izgradio 25 zgrada, čija je vrednost više miliona evra, od čega 11 u Novom Sadu, 8 u Staroj i Novoj Pazovi, i 6 u Beogradu. A ima još kupljenih lokacija.

Analitičar Saša Borojević o tome kaže: „Sve radove izvodi jedna građevinska firma iz Novog Sada, čiji je vlasnik Srbin. Zapravo, ceo posao vodi jedan od vodećih preduzimača iz Novog Sada, koji sve to operativno radi sa Dautom Haradinajem, bratom bivšeg vođe zločinačke OVK, Đukom Nikolajem Dukađinijem i Ljuljzimom Berišaom, osumnjičenima za šverc oružja preko Srbije”.(3)

Verovatno zato, onaj Daut Haradinaj, koji je tako otvoreno pretio pogromom kosmetskih Srba ukoliko mu brata Ramuša isporuče Srbiji (a onda je Vulin pretio njemu), povremeno se viđa po Novom Sadu i danju, a bogami i po noćnim klubovima. Sa Srbima, a bogami i Srpkinjama! Tek da Vulin zna gde da ga potraži, ako mu zatreba!

Da li je Vučić znao sve ovo kada je krenuo u onu cirkusijadu prenemaganja oko „Slučaja Haradinaj“?

Bio je dužan da zna. Premijer je, izabrani predsednik, koordinator bezbednosnih službi, vođa partije koja potpuno kontroliše Novi Sad, a i ostale Haradinajeve građevinske lokacije. A i zato što stalno ističe kako u korumpiranoj Srbiji jedino on nije korumpiran!

Da, bolje bi mu bilo da je ćutao. A što je najgore „Slučaj Haradinaj“ ide i dalje. Šta li ćemo saznati sledeće?

Dragan Milašinović

www.fsksrb.ru

____________________________________

(1) www.blic.rs/vesti/politika/ekskluzivni-serijal-pare-od-oruzja-haradinaj-ulaze-u-zgrade-po-srbiji/jt5h264

(2) www.alo.rs/haradinaj-prodao-srbima-220-stanova/107648

(3) www.vaseljenska.com/vesti/dok-stamatovicu-brane-da-gradi-projekte-od-nacionalnog-znacaja-vucic-braci-haradinaj-deli-dozvole-za-gradnju-po-beogradu/

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime