Status Kosova i Metohije je „nešto drugo“

0
700

Po Đuriću najmanje stvari da budu svetinja, a status KiM je „nešto drugo“

Besmisao je ono što se redovno dešava kada posle Briselskog sporazuma predstavnici srpske vlasti govore o budućim koracima.

2015-02-02_054657

Ko želi da vidi biće mu jasno da je to zbog toga jer su budućnost predali slobodnom voljom a sada je ostalo samo obući je u novo, ružno i sramno odelo.

Tako je i direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, u intervjuu objavljenom u Kuriru rekao da su prethodnih dana intenzivno radili na zaštiti prava i pravde u slučaju „Trepča“ i „potpuno smo posvećeni tome da se rešenje nađe u dijalogu Beograda i Prištine. Svojina i pravo vlasništva mora da bude svetinja. Priča o statusu je jedno, a to čije je nešto vlasništvo je drugo. „Trepča“ je vlasništvo firmi iz Srbije, vlasništvo Srbije“.

Kako iz ovoga mogu da gledaju srpski pregovarači i kako mogu raditi na zaštiti interesa kada im nije bitno u čijem je vlasništvu južna srpska pokrajina?

Pored ovoga on je naveo da će se razgovarati i o drugim važnim pitanjima, da će situacija biti jako teška ali da će Brisel narednih dana definisati agendu.

Ne treba mnogo da bi se shvatilo kako mogu odbraniti srpske interese i zemlju u samom centru odakle je krenula agresija i bombardovanje Srbije zarad otimanja Kosova i Metohije.

„Premijer Vučić je rekao da nas očekuju teški razgovori. Ovo nije nimalo lak niti prijatan posao. Znamo ko nam je s druge strane i nismo srećni zbog toga što s tim ljudima moramo da razgovaramo. Ali su premijer i cela vlada odlučni da se u interesu Srbije uhvate ukoštac i sa ovim problemima, od kojih su sve prethodne vlade bežale kao đavo od krsta“ kaže Đurić za Kurir.

Da Vas podsetimo:  Nastavnica iz Podgorice dobila otkaz jer je rekla đacima da su Crnogorci — Srbi

Sasvim sigurno da vođenje zemlje u pravcu suprotnom od istinskih interesa zarad tuđih proračuna, što Srbi već od samog početka nazivaju izdajom, nije prijatan posao ali isto tako nije ni obaveza. Sećamo se da je Đurićev prethodnik prepričavao briselske muke i tvrdi pod na kome su „uvaženi“ srpski pregovarači spavali, te tako namučeni pristali na sve zahteve. Osim što su primorani i pod strašnim pritiskom učestvuju u pregovorima, kako je Vučić govorio onda, danas su „premijer i cela vlada odlučni da se uhvate u koštac“ sa problemom koji su drugi tako vredno izbegavali. E u tom izbegavanju je i sva vrednost. Nije trenutak voditi pregovore kada samo vi gubite a svi su protiv vas u tom krugu.

p.txt

Izgleda da samo nekolicina pojedinaca koja je ili proizašla iz „Otpora“, nedavno ocenjenog kao terorističke organizacije, ili iz ranijih partija a sada prigrlila otporašku „etiku“, ima koristi od takvog vođenja politike i naravno, Brisel i ostatak Zapada.

Pregovori o Trepči navode se kao najteže što čeka pregovarački tim iz Srbije iako smo pre samo desetak dana slušali u svim medijima o fantastičnoj odbrani tog udnika.

KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime