Stidim se postupaka Đukanovićeve vlasti

1
1012

Bivši predsjednik Crne Gore i Savezne vlade Momir Bulatović ocijenio je da je neodrživo stanje da u Crnoj Gori kontrolni paket akcija u svađi između pravoslavaca drže Albanci i muslimani.

On je naveo da u odnosima između Srbije i Crne Gore ipak najviše škripi u samoj Crnoj Gori, te istakao da današnja Crna Gora, nažalost, ne zna šta će sa Njegošem, pa ga protjeruje iz udžbenika i obrazovnog sistema.

„Meni je žao današnje Crne Gore i stidim se mnogih postupaka crnogorskih vlasti. Počev od nesrećnog priznanja Kosova, preko malih zađevica i čarki sa Srbijom, do priče da će patrijarhu srpskom Irineju da zabrane dolazak u Crnu Goru. Dokazivati crnogorsku samobitnost na antisrpstvu je suludo i to je nemoguća misija“, poručio je Bulatović.

Dodaje da u odnosima između Srbije i Crne Gore danas najviše škripi u samoj Crnoj Gori.

„Znate, Crna Gora se pogubila. Prije dvije godine nijesu znali šta će sa Njegošem, dan-danas ne znaju šta će sa Njegošem. Sad hoće da ga izbace iz udžbenika i obrazovnog sistema“, pojašnjava on.

Smiješno, dodaje on, djeluje priča o Crnoj Gori i NATO-u.

„Kao, Crna Gora je sad pod nekom, kobajagi, zaštitom. Kao, oni su sad u NATO. To zaista djeluje smiješno. Iskreno, potezi crnogorske vlasti su ogromna količina gluposti, a glupost je teško predvidjeti“, navodi bivši predsjednik Crne Gore.

Bulatović takođe smatra da Milo Đukanović danas ne može da bude ni miran, ni spokojan, a ni srećan.

„Ovo nije Crna Gora naših predaka koju su nam ostavili u amanet i ona danas ne može da izdrži toliko količinu protivrječnosti. Danas kontrolni paket akcija u svađi između Srba i Crnogoraca drže Albanci i muslimani i donose rješenja koja su u suprotnosti sa istorijskim trajanjem države Crne Gore. Zaista, nemam ništa protiv Albanaca i muslimana, ali ovakvo stanje je neodrživo“, poručuje Bulatović.

Izvor: Sputnjik

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime