Što pre krenite da pijete čaj od ove biljke i oporavite ceo organizam

0
792

Lekovita svojstva oraha poznata su mnogima. Ne zaboravite da su i listovi oraha izuzetno lekoviti, stoga ne zaboravite da prvo prolećno lišće oraha uberete i iskoristite za moćni čaj koji čisti ceo organizam.

List oraha odvojite od peteljki i osušite ih. Zatim od njih pravite čaj.

Čaj od listova oraha: savršeno čisti krv, poboljšava metabolizam i leči celo telo.

Koristi se najviše 10 dana i to u proleće.

Listovi oraha sadrže askorbinsku kiselinu, vitamin B1, glikozide, flavonide, karoten i druge korisne supstance.

Listovi oraha imaju sledeće efekte:

  • Toniraju i smiruju kožu, pomažu u zarastanju rana, deluju kao laksativ.
  • Preporučuju se: Kada ste iscrpljeni, kod dijareje, avitaminoze, zaraznih bolesti.
  • Čaj od lista oraha preporučuje se i doiljama da bi povećale laktaciju i sprečile mastitis.

Kako se priprema i koristi čaj od listova oraha?

Jedan supena kašika suvog lišća oraha kuvati 15ak minuta u 400 ml vode. Nakon toga se procedi i pije po jedna kašika 3 do 4 puta dnevno.

Čaj se može koristiti i kao tonik za kožu, ali i kao tretman za čišćenje rana.

Ako morate da povratite energiju i osnažite telo, čaj do lišća oraha pijte 3 do 4 puta dnevno ali malim gutljajima i to samo po jednu supenu kašiku.

Čaj od lista oraha leči i čisti krve sudove, smanjuje šećer u krvi i poboljšava metabolizam. U ovu svrhu čaj se kuva ovako: 1 kašika smrvljenih suvih listova oraha prelije se sa jednom šoljom vrele vode. Čaj odstoji jedan sat a zatim se procedi i pije se po pola šolje 4 puta dnevno (znači da je potrebno da se skuvaju dve šolje ovog čaja).

Za lečenje kožnih oboljenja (ekcema, lišajeva, gnojnih osipa) skuvajte odvarak od listova oraha tako što ćete 5 kašika samlevenih i suvih listova oraha preliti sa pola litre vode i kuvati oko 15 minuta. Kada se ohladi, procedite čaj i sa njim premažite problematična mesta na koži nekoliko puta dnevno.

Da Vas podsetimo:  Sve će to narod isplatiti

Izvor: Magazin Stil

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime