Strah me je da nam ne krene još bolje!

5
4632

Eto ti čuda! Premijer/ka se zgrozila nad činjenicom, da je koljač Naser Orić, u sudu BiH, oslobođen krivice za ubistva Srba. Nije valjda? Pa dobro, bre, zar je moguće da ni posle više od dve decenije nismo shvatili da je Naser Orić „dobrim delima“ toliko zadužio „međunarodnu zajednicu“ (o FBiH da ne govorim), da oni nikada neće dozvoliti da on bude za bilo šta kažnjen.

Zgrozila se, je li?

Zgrozio sam se i ja, kad sam video kakvog nam „eksperta/-icu“ postavljaju za predsednika vlade. Kažem, postavljaju, jer Brnabić/evu nije izabrao AV, već Trilaterala i NSP protuve i prevaranti. AV je samo „avnuo“, onda, kada mu je dat znak.

Zgrozio sam se, videvši da nam na čelo države staje osoba kojoj je jedini kvalitet to što pripada nekakvoj LGBT zajednici. Inače, Brnabić/eva se danas u sedlu premijera (valjda ženskog) oseća kao što bi se osećao penzioner iz Besnih Trtovaca, kada bi ga neko nasadio usred kokpita „erbasa“ i rekao mu da je sudbina putnika sada u njegovim rukama.

Zgrozio sam se i ja, kada sam video ženu u muškom kaputu, koja ne bi mogla biti ni obična prelja, koja svoje predivo prodaje na seoskom vašaru.

Zgrozio sam se od pomisli da će sada žensko, u muškim pantolonama, morati da posećuje klozete po školama i bolnicama, kojima se prethodni premijer zavetovao da će ih poškropiti svojom „svetom“ ekskrecijom, pardon, ekselencijom ili esencijom. Velim, ipak će morati da čučne, a to neće moći da bude ni približno moćno, kao što je to nekada bilo ono čuveno i veličanstveno AV-ovo raspršavanje i raspišavanje.

Zgrozio sam se i ja, kad sam čuo da je premijerka odlučila da pošalje pismo Evropskoj uniji u vezi katalonske „buke ni oko čega“, neoprezno povezujući sve to sa „svetim Kosovom“. Zapravo, toliko sam se takvim smelim činom oduševio, da sam se zgrozio. Kome se moliti nije ga srditi, kaže narodna mudrost: zar da nam EU odgodi prijem u njen nužni(k) smeštaj za još koju deceniju?

Da Vas podsetimo:  U sadašnjim okolnostima izbori će potvrditi poredak lične vlasti

Zgrozio sam se od pomisli da bi premijer/ka mogao/la da pošalje pismo Evropskoj komisiji u kome će ih pitati zašto za Srbiju ne važe ista međunarodna pravila, kao i za druge države u EU i u svetu? Zar da zaboravimo pluralizam i različitost, pa da budemo isti kao ostali? Ne – to nipošto ne – imamo mi svoj ponos, pa i paradu… pride!

Zgrozio sam se dodatno kada sam čuo da se predsednik države zgrozio od onog zgražavanja na koje je zgroženi premijer hteo/la da reaguje. Ali on ne bi bio najveći od najvećih, najumniji od najumnijih, najlepši od najlepših, kada ne bi znao da okrene i drugi obraz: neka nas komšije kolju, mi im nijednu ružnu reč nećemo kazati. Trudićemo se, i iz našeg groba, da s njima gradimo prijateljstvo i budućnost: oni na zemlji, mi u zemlji – pa da vidimo ko će duže da izdrži.

I ja sam se zgrozio kada sam shvatio da je Evropska unija daleko efikasnija u zatiranju Srba od krvavih ruku Nasera Orića.

Zgrožen sam od pomisli da bi premijer/ka, eventualno, mogla da zaboravi na obećanje, dato krajem avgusta, da je prioritet Srbije stvaranje Velike Albanije, za početak, izgradnjom autoputa Niš-Priština-Tirana-Drač.

Mala Srbija i Velika Albanija – to je recept za dobrosusedske odnose. Pravac Drač – to nije trač!

Zgrozio sam se od napada na svoju dragu i voljenu zemlju: „Država je ovo mogla i morala bolje da uradi!“, rekla je Brnabić/eva, kritikujući trapavost u izradi elektronskih zdravstvenih knjižica. Nešto docnije, ipak sam shvatio, da on/a, u stvari, velikodušno poručuje:

Država – to nisam ja!“

Zgrozio sam se od pomisli da deca „migranata“ neće moći ići u srpske škole zbog nedostatka para za finansiranje njihovog besplatnog školovanja, stanovanja i ishrane. Ko bi onda zamenio našu decu, koja, zbog silnog AV-ovog dobra, odlaze iz Srbije, kao Adam iz raja, to jeste – beže iz sveta ispunjenih želja.

Da Vas podsetimo:  Zar je Srbija Američka kolonija?!

Svugde u svetu beži se od bede, a samo u Srbiji rodna gruda se napušta zbog izobilja. Ako ne verujete da je tako, pitajte AV-a – on će vam sve potanko objasniti.

Zgrozio sam se zbog straha od straha i zbog stida od stida pred onima koji će doći iza nas i pitati nas: Gde su vam oči bile!? Zaslepelo nas je srećno iščekivanje, uz razigranost (veselost) duginih boja – i od toga smo sasvim obnevideli. Ubedili su nas da je bolesno zdravo, a zdravo bolesno. Otuda i srpsko bolesno zdravlje i zdrava (ponosna) bolest nastupaju ruku pod ruku, a u formi prvog među jednakima i prvog među nejednakima.

Stid me je koliko nam dobro ide!

Strah me je da nam ne krene još bolje!

D. Gosteljski

koreni.rs

5 KOMENTARA

  1. držati u sred beograda tita naj većeg srbomrsca i ubicu srpske nejači u mačvi,zaštitnika ustaša i odgovornog za rad konc lpgora u hrvatskoj i posle ratnih operacija,a kukati na hrvate,može samo neko ko nije u vinklu.

  2. Bošnjaci i Hrvati svakodnevno ponavljaju da je Republika Srpska genocidna tvorevina? Zašta mi u Srbiji i Republici Srpskoj ne ponavljamo da je Hrvatska genocidna nastala na klanju, pokatoličavanju i genocidu nad Srbima privremeno okupirane Republike Srpske Krajine šta je jedina istina? Zašta to Vučić, Dačić, Vulin i ostali izdajnici i plaćenici zapada kriju i taje?

    • Hm,hmm…zasto bi “ mi „, pratili njihov orkestar,i kao svaba tra la la,mantrali ko oni. Pa,oni to i rade,zato,da nam bace kost da glodjemo,a oni prisutni u javnosti.Kod nas je uzrecica “ pusti vnogo da smrdi“… i,kraj price.

  3. Ko šljivi Brnabićku, Vučića, Dačića, Vulina ipak su oni samo sluge koji dobivaju naredbe sa zapada i glavu dole. Naser Orić oslobođen svih optužbi kao i Gotovina, Čermak, Markač i ostali ustaše. Sad će od njega praviti heroja kao i Hrvati od svojih zločinaca. A najveći srpski izdajnik i strani plaćenik Vučić poziva na novo ćutanje Srba? Taj monstrum i bolesnik nema nit stida nit obraza. Da ne uvredi Bošnjake kao pre Hrvate ili Albance. Pa do kada više njegovo puzanje pred eu i zamajavanje celog naroda. Kud gura Srbe u eu koja nam je uz Vatikan i katoličku crkvu vekovni neprijatelj. Pokatoličavanje Srba u privremeno okupiranoj Republici Srpskoj Krajini i Hrvatskoj Hrvati i katolička crkva sprovodili su i pre I svetskog rata, pa u II svetskom ratu i sad zadnji genocid nad Srbima Krajine potpomognut Vatikanom i EU Srbi bi po Vučiću trebali odobravati? Pa Bože jel narod slep ili samo glup pa ne vidi kako nas podlac vodi u nestanak naroda i država? Zašta genocid nad Srbima prikriva od sveta i ne govori jasno o genocidu kad Hrvati mogu po cele dana o srboćetnicima dok u našim portalima ne puštaju reč ustaša pravi administratori proustaše u pokorenoj koloniji Srbiji. Hrvati su kaže sanjali svoj san o državi 1000 godina a mi Srbi kao narod nikad ne smemo zaboraviti privremeno okupiranu Republiku Srpsku Krajinu koja za Vučića nije bitna.

  4. I mene strah naših izdajnika i zapadnih plaćenika koji nas vode u uništenje kao narod i državu. Hrvatima je kriv i mrtav heroj major Tepić što im nije živ pao u ruke kao oficiri u Bjelovaru koje su zarobili pa žive klali i pišali po njima. Njima su bili bolji komadanti varaždinskog korpusa i koprivničke kasarne koji su se predali izdali ljude i pogazili zakletvu koju su položili. Godinama su primali platu u miru a čim je došlo do rata oni se predaju? Predsednika Srbije u hrvatskom saboru nazivaju ćetnikom? Hrvati zabranili Vučiću da dolazi u NDH ali samo ti odi i ulizuj se ali oni te ne žele ni tako poniznohg i pokrnog niko ne ceni slabića. Svaki dan hrvatske radiostanice i državna tv vrište o srboćetnicima a u Srbiji muk i ćutanje zašto? Vučić brže bolje hrvatima asfaltira ulice u Tavankutu a svestan je da Srbi u privremeno okupiranoj Republici Srpskoj Krajini žive baz vode, struje i cesta i ne pita do kada? Hrvatima se pogoduje pa kupuju naše njive i preduzeća po Srbiji dok Srbin to ne sme od „ branitelja“ u Hrvatskoj do kada? U Srbiji ćirilica normalna gde ima i gde nema Hrvata u Hrrvatskoj ćirilica Srbima strogo zabranjena. U Hrvatskoj pričaju o genocidnim Srbima dok u Srbiji uporno neko brani istinu o najgorem genocidu u XXI veku proterivanju Srba iz Krajine. Hrvati i Vatikan to rade sistematski i pre prvog svetskog rata pokatolićavanjem u manastiru Marči, Žumberku, Križevačkim selima, i podravskim selima oko Trešnjevice koju su preimenovali u Črešnjevicu.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime