Štrajk glađu: dan šesnaesti

Sila zakona, a ne zakon sile!

0
825

unnamedPoštovani uredniče, juče sam dobio dopis od Zaštitnika građana u kojem me obaveštava da mu je Poreska uprava prosledila dopis u vezi mog problema oko oduzimanja PIB-a. Nakon 128 dana od dana moje žalbe uz pomoć Zaštitnika građana sam indirektno dobio odgovor u kojem se potvrđuje da sam ja bio u pravu. Za sada je samo odgovor da sam ja bio u pravu, ništa više.

PIB i dalje nije vraćen, ja ne mogu da radim. Da li je normalno da se tako radi? Šteta što su mediji ćutali o ovome. Šteta koja je meni nanošena više od šest godina ničim ne može biti nadoknađena ali bi moj problem mogao da posluži kao primer za druge građane koji imaju problema sa državnim institucijama. Nije lako građaninu da se izbori sa javašlukom i bezobrazlukom onih koji bi pre svega trebali da postupaju po načelu zakonitosti. O mom drugom zahtevu nema ni reči…

Ja ne tražim ništa više osim da se poštuje zakon. Ne tražim za sebe neki poseban ili specijalan tretman. Tražim da imam potpuno ista prava kao što imaju svi drugi građani. Ja ne tražim da budem zaštićen kao beli medved poput Tonija Đorđevića, Ive Kitova, Vladimira Nedeljkovića, Igora Tomića, Marka Ristića ili Slađane Backović. Zašto su oni zaštićeni to je pitanje za institucije sistema. Ali sve dok bude takvih građana koji su zaštićeni poput belih medveda i kojima je sve dopušteno neće biti dobro. Iza svakog mog zahteva ili pritužbe stoji kršenje mojih ljudskih ili građanskih prava. Ja raspolažem sa činjenicama, ovo što pišem nisu prazne priče. Ja sam doveden do toga da nemam materijalnih sredstava da preživim. Kako vidim nikome to ovde u Srbiji ne smeta. Svi zabijaju glavu u pesak i raduju se što takav problem nemaju. Da li stvarno verujete da ako problem zanemarujete, prikrivate, zataškavate da će ovde u Srbiji biti bolje budućim generacijama? Da li time što prećutkujete problem koji ja iznosim a koji nije samo moj činite uslugu Srbiji, ili na taj način činite uslugu interesnim grupama u Srbiji kojih ima u dovoljnom broju da i buduće generacije plaćaju ceh vašeg ćutanja i gledanja u pod. Trebate da se stidite takvog ponašanja! Neka vam bude, nastavite da radite po svom moralnom kodeksu, nastavite da radite za interesne grupe a ne za interese građana ove zemlje. Samo da znate i vaša deca žive ovde! I njima će biti teško. Da li ste sigurni da u jednom momentu neće i nekog od vas stići neki problem kao što je stigao mene, na žalost ne samo mene, već i mnoge druge ali mediji mudro ćute o tome. To što radi poreska uprava ne radi u korist države nego u korist interesnih grupa o kojima već godinama govorim i pišem ali niko ne regauje… mediji, nevladine organizacije za ljudska prava ,niko! Priznajem iznenadio me Zaštitnik građana ali eto na ličnom primeru sam se uverio da neka institucija sistema radi. To je primer kako institucija sitema može da radi, da je uvek u pitanju ljudski faktor.

Da Vas podsetimo:  Kažu predsednik, a misle patrijarh

Shvatite, glavni problem ove države su same institucije sistema koje sistematski rade na štetu same države. To treba da se menja. ODMAH!

Dušan Veselinović

Beograd,17.03.2015

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime