SUPER DEKA uči engleski zbog unučića i snaje iz Amerike

0
560
Slobodan Marinković / Foto: printscreen (infokg.rs)

Da je ljubav bake i deke prema unučićima neizmera, potvrđuje sedamdesetogodišnji Kragujevčanin Slobodan Marinković iz Donje Sabante. Naime, ovaj super deka pohađa kurs engleskog jezika u Centru za obrazovanje “Ibis” i to kako bi mogao da komunicira sa unučićima i snajom, koji žive u Čikagu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Moj sin sa snajom i unučićima živi u Americi. Ja mogu da komuniciram samo sa sinom, unučići i snaha ne znaju sprski, tako da sam bio stvarno prinuđen da ovo uradim. Meni nije dovoljno da mi samo oni mahnu, pošalju poljubac i tu je priča završena. Želim sa njima da popričam, da ih izvedem u šetnju, da mogu da mi kažu šta žele, gde će da idu, šta ih muči”, kaže ovaj super deka.

Slobodan sa unučićima sedmogodišnjim Lukom i trogodišnjom Lenom komunicira preko Skajpa i Vibera, ali da bi mogao da koristi kompjuter prethodno je morao i za to da pohađa kurs, koji je uspešno završio, a naučio je da koristi i pametne telefone.

Ovaj Kragujevčanin napominje da i sa snajkom Magdalenom, koja je Poljakinja, a inače magistar geologije, ima odličan odnos. Dodaje da sina Miloša, koji je otišao za Ameriku pre 15 godina, a inače je frizer, snaju i unučiće posećuje jednom godišnje.

Razlog zbog kog uči engleski jezik je i taj što želi da razgovara sa ljudima koje upoznaje u Americi dok šeta sa unučićima.

Naglašava da je prezadovoljan ljudima u Centru za obrazovanje “Ibis”, jer, kako kaže, uvek ga dočekaju s osmehom i spremni su da ga saslušaju. Kurs engleskog jezika u Centru za obrazovanje “Ibis” pohađa već mesec dana, i kaže da je još rano da bi mogao da se sporazume sa unučićima i snajom. Očekuje da će vrlo brzo savladati engleski jezik, jer se u potpunosti posvetio učenju. S obzirom na to da mu je supruga pre nekoliko godina preminula, slobodno vreme osim za učenje, koristi za vožnju bicikle, čitanje novina, sunčanje, kada vremenski uslovi dozvole. On kaže da sunčanje mnogo voli, iako su mu doktori rekli da izbegava sunce, jer je pre sedam godina, kada mu je, kako dodaje, konstatovan rak kože, operisan.

Da Vas podsetimo:  Laćarac završio tri fakulteta i vratio se u rodno selo

Ovo je samo jedan od primera da godine nisu prepreka ni za šta, pa ni za obrazovanje, a još uz to ako postoji veliki razlog, kao u ovom slučaju, sve se može savladati, pa i strani jezik.

Kragujevčani su prilici da u Centru za obrazovanje “Ibis”, po povoljnim cenama, pohađaju kurseve engleskog, nemačkog, španskog, francuskog i italijanskog jezika, dok je strancima koji borave u našem gradu omogućeno da nauče srpski jezik, i sve to uz specijalizovane predavače sa decenijskim iskustvom. Pored toga, “Ibis” omogućava polaznicima kursa nemačkog jezika medicnske struke da lakše dođu do posla u toj zemlji posredstvom agencije “Vispero-GmbH” iz Bona.

Branko Vukašinović
Izvor: infokg.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime