Svako dete ima pravo da ide na more

0
711

U moru tmurnih naslova i tekstova koji se objavljuju na društvenim mrežama, osvane i po neka lepa vest zbog koje se ne retko rasplačete. Od sreće, naravno i od saznanja da Svet nije potpuno posiveo i da pored nas još ima ljudi. Onih sa velikim LJ.

Ovih dana je beogradskoj turističkoj agenciji „Amos Travel“ stigao mejl sa upitom samohrane majke dvoje maloletne dece od 14 i 8 godina, može li letovanje da plati u 12 rata jer živi od dečjeg dodatka i porodične penzije koja iznosi 9.000 dinara? Inače deca nikada nisu videla more, a mlađe boluje od astme, pa bi mu letovanje bilo višestruko korisno.

Verujemo da je odgovor na mejl i majku i decu prvo obradovao, pa rasplakao, pa onda nasmešio, jer počinje rečenicom: „Poštovana Gordana, svako dete ima pravo da ide na more.“, a završava se porukom: „Obradujte decu i recite im da se pakuju za more“

Ako ste pomislili da je direktor agencije Bojan odobrio plaćanje u 12 rata pogrešili ste! On je deci obezbedio besplatno letovanje u Grčkoj i obećao nešto novca za trošak!

I možda to Bojanu ne znači mnogo, ali sam siguran da će deci značiti, kao i majci i da će to pamtiti do kraja života. A lepih uspomena nikada na pretek! Da nam je više ovakvih Bojana, bilo bi i manje dece koja nikada nisu videla more. Ne bojmo se da budemo Bojan.

Predrag Aleksendrić
Izvor: nadrugipogled.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime