Svetski dan deteta

0
111
Foto: printscreen

Svetski dan deteta obeležava se širom sveta 20. novembra.

Cilj obeležavanja je da se opšta pažnja javnosti dodatno usmeri na potrebe najmlađeg dela stanovništva. To je istovremeno i apel da se pojedinci, grupe, ustanove, državne institucije, nevladin sektor nađu na istom plemenitom zadatku stvaranja uslova za lepše i srećnije detinjstvo.

Obaveza odraslih je da ojačaju snagu pozitivnih primera i time mladima daju putokaz i pruže nadu. Roditelji, nastavnici, ali i javni radnici, kao i mediji, mogu i moraju da utiču na razvijanje radnih navika, moralnih skrupula i ispravnog socijalnog ophođenja, da decu i mlade uče poštovanju drugog i drugačijeg, da im ukazuju na lepotu solidarnosti, darežljivosti i požrtvovanosti, da ih upućuju na zdrave stilove života, da ih podstiču na stvaralaštvo.

Konvencija o pravima deteta, kao najvažniji dokument u oblasti dečjih prava, donet od strane UN, precizira koja sve prava pripadaju deci i postavlja osnovne standarde za dobrobit dece na različitim stadijumima njihovog razvoja. Suština ovih prava je da se deca bez diskriminacije razvijaju i rastu, igraju se i obrazuju i dostojanstveno, bezbedno, zdravo i srećno žive.

Sjajna akcija povodom Svetskog dana deteta

Zato što su deca ukras sveta, potrebno je da ih od malih nogu učimo da razvijaju ljubav prema književnosti.

Širom sveta, 20. novembra obeležava se Svetski dan deteta! To je jedan od najlepših praznika koji slavi najmlađe, one koji će jednog dana postati odgovorni ljudi. Na nama odraslima je ozbiljan zadatak – da ukažemo na važnost međusobne interakcije i razumevanja među decom i dobrobit dece u svetu.

Povodom Svetskog dana deteta, Vulkančić je za vas i vaše mališane pripremio dodatna iznenađenja.

Kupovinom odabranih knjiga za najmlađe, putem sajta www.vulkani.rs na već postojeći popust od 20% ostvarićete dodatnih 20%, a na kupovinu tri i više knjiga još 10% popusta. Popust se obračunava u korpi, a samo na taj dan dostava na teritoriji Srbije biće besplatna.

Da Vas podsetimo:  Donacija 3500 knjiga za bolnice zaražene korona virusom

Najlepšim, edukativnim i kreativnim knjigama za najmlađe Vulkančić neguje generacije radoznalih i obrazovanih ljudi, koji će jednoga dana svoju ljubav prema čitanju preneti svojoj deci. Odaberite omiljene naslove vaših mališana po neverovatnim cenama i uverite se zašto se uz Vulkančić knjige lepše raste.

Maja Jovanov
Izvor: Kuća dobrih vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime