Svoje se ne dobija, već se ne da

3
1315

Strahuješ li od jutra kada ćeš više prezirati sebe negoli što prezireš Srbiju, Aleksandre Vučiću?!

Mihailo Medenica, Foto: in4s

Osvanuće, veruj, vazda neljudima osvane takvo jutro kad s gađenjem pokušaju da stresu sebe sa sebe, ali što više bede stresaš to više uzrastaš u njoj…

Prezireš Srbiju, da, s toliko ljubavi je prezireš da prosto žalim to jutro kada će te probuditi reči: “Srbija nema ništa na Kosovu, bio bi dobitak da dobije i jedan metar” a ti ćeš u strahu osluškivati odakle dolaze pokušavajući da ih vriskom tišine odagnaš, ali što glasnije budeš vrištao tišinu to ćeš ih jasnije čuti iz te bede u kojoj ćeš tražiti zbeg od sebe!

Hoćeš li tada znati šta si se borio da izgubiš?! Ni jednu bitku nisi “slavnije” vodio od ove za poraz Srbije! Ako li ti ko bude spočitao da nisi prvi nesutrašivo jurišao na ranjenu Srbiju – znaj da laže, kukavički si se najhrabrije predao, viteže besčasti! Nije ti Kosovo i Metohija, nesrećniče, metar zemlje u komšijskoj livadi pa da mu se raduješ ako ga dobiješ u najam! Svoje se ne dobija već se ne da!

Ne metri se, nije to šuma tvojih sirovih trupaca poslušnika, već stopa gde je nebo svo od svete zemlje a zemlja čitava od neba! Ako na Kosovu i Metohiji nemamo ništa – gde imamo?! Gde postojimo bez kolevke i gde vaskrsavamo bez krsta?! Nije tvoje da nas “tešiš” kako je uspeh ako od vekova sačuvamo dan već da vekove sačuvaš za novi dan!

Hoćeš li zastati, mahniti jurišniče propasti Srbije, ustavi se gonitelju jada- kako ništa nemamo tamo gde sve imamo, tamo gde jedino sve imamo?! Ako je okupirano neki bolji od nas će ga osloboditi! Ako je oteto neki kuražniji će osvanuti u Prizrenu! Ako je raspeto – sveto je, neumrlo, liturgijsko a ne lelejsko! Ako nas je pod zemljom više nego na njoj nije grobno već zavetno! Kakvo da je- naše je, postojimo samo dok znamo da su Dečani visoki jer su do Gospoda a ne visine do kojih ne možemo! Ako je danas u rukama tuđina – nije tuđe!

Ako izdaš i priznaš da sutra ne postoji nisi rešio problem već prokleo Srbiju da doveka gleda u nebo iz ponora… Ako na Kosovu i Metohiji ništa nemamo zašto se to što činiš zove – izdajom?!

Mihailo Medenica

in4s.net

3 KOMENTARA

  1. Svaka čast, na ovakvom tekstu sve rečeno, ovo trebaju da pročitaju svi botovi i izdajnici, a i obični ljudi što dozvoljavaju da im barabe sa vlasti a i pojedine iz opozicije peru mozak u vezi kosovsko-metohijskog pitanja.

  2. Ако немамо ни метар, зашто од нас траже да то потпишемо? Зато што једини меродавни међународни документ, резолуција УН 1244, каже не да имамо метар, него цео целцати Космет. Остатак су фекалије “председника Србије”…

  3. KOSOVSKO-METOHIHJSKI problem nad problemima će početi sa mrtve tačke,onog dana kada se javno,da čuje cela Srbija i Srbi širom sveta,obelodane imena i prezimena učesnika skupštinskog zasedanja 1974,gde su tito i njegovi podrepaši doneli odluku o proglašenju KIM pokrainom.Danas dan zavaravaju narod deca i unuci tih istih,da ta odluka nije imala klauzulu,da arnauti imaju pravo da se odvoje,imali su po sistemu većine,ali to nije interesovalo titove dupelisce,pa ih sad unuci na vlasti brane,tako što je to zabranjena tema.Ko je pevao SRPSKA SE TRUBA S KOSOVA ČUJE,SRBINA SVAKOG DA OBRADUJE,bio je hapšen i nazvan MRSKIM RUŠITELJEM BRATSTVA I JEDINSTVA DVA BRATSKA NARODA.Ko je pevao pesme MI IMAMO TRI NAJ VEĆA SINA ENVER HODŽU,TITA I STALJINA,bio je komunistički patriota.Kao šlag na tortu,pala je i pesma ŠOTE MORI ŠOTE,o šoti galici,čija je strast bila da uz muža kolje Srpske dečake po KIM.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime