Tačijevi Crnogorci iz Goraždevca

0
939

Tači je juče posetio Crnogorce u Goraždevcu i obećao izgradnju jedne kuće, pred kamerama i novinarskim ekipama. A kakva je slika iza kamere potrudile su se da otkriju KM Novine.

Taci
Tači u zadnjem delu dvorišta kod Beloševića u Goraždevcu. / Foto: Radio Goraždevac

Pravosnažno osuđeni Šiptar za terorizam na Kosovu i Metohiji, i takozvani „predsednik“ šiptarskih separatista Hašim Tači, danas je bio u političkoj poseti crnogorskoj porodici u Goraždevcu gde su Šiptari avgusta 2003. ubili decu koja su se kupala na reci Bistrici i neprestano nasrću čak i na njihov spomenik do danas.

Pravosnažno osuđeni Šiptar za terorizam na Kosovu i Metohiji, i takozvani „predsednik“ šiptarskih separatista Hašim Tači, danas je bio u političkoj poseti crnogorskoj porodici uGoraždevcu gde su Šiptari avgusta 2003. ubili decu koja su se kupala na reci Bistrici i neprestano nasrću čak i na njihov spomenik do danas.

Naime, kako agencije prenose, takozvani „predsednik“ šiptarskih separatista sa Kosova Hašim Tači posetio je danas Goraždevac i Crnogorsku zajednicu koja tu živi. On je obećao izgradnju kuće porodici Bešović, čiji je danas bio gost.

U pratnji takozvanog „predsednika“ bio je i Crnogorski otpravnik poslova u Prištini. Na pitanje novinara da li će se rasvetliti zločin nad decom u Goraždevcu, koja su ubijena na reci dok su se kupala, on je odgovorio da će svi koji su počinili loša dela biti privedeni pravdi.

Naime, ovaj reklamni trik, kako KM Novine saznaju, vešto je konstruisana priča koja jedino ima za cilj promociju suživota sa Šiptarima, od čijeg zla Srbi ne smeju van ograde Goraždevca ni danas, i to u kombinaciji sa meštaninom kompromitovane prošlosti koji se inače iz Goraždevca odselio pre 35 godina.

Radovan Paunović iz ovog sela tvrdi da Tači „ne pravi kuću porodici Bešović, koja je živela i još uvek živi u Goraždevcu, već Miću Bešoviću koji ima kuću u Kruševcu duže od 35 godina i tamo i živi. Sramota je šta se radi, zavađuju komšije i saborce“, kaže Radovan.

Da Vas podsetimo:  Ako dođe na red statusno rešavanje Kosova, i Srpska će biti na stolu

On insistira na razdvajanju Mića Bešovića, koji je Tačija ugostio, i porodice Bešović jer „dok se Mićo provodio po Kruševcu i decu školovao na bezbednom, njegov brat je krvario na Kosovu a posle rata proveo u zatvoru 4 i po godine, gde je izgubio zdravlje a mogao je i porodicu jer mu tada brat Mićo nije priskočio u pomoć. Zato vas molim da napravite razliku između porodice Bešović i dotičnog g-dina pored Hašima Tačija kome su ruke do ramena umazane Srbskom krvlju…“ precizira Radovan što podržavaju i drugi meštani tvrdeći da je Mićo na ovaj način ukaljao i obraz svog brata Veska.

Nije promakla očima posmatrača ni „gužva“ koja se okupila oko Tačija.

„Vidim masovno prisustvo Goraždevčana, ima ih možda jedan. Tu ne računam porodicu Bešović, čiji je on bio gost. Očigledno je da se odnosi Crne Gore i „Kosova“ razvijaju na obostrano zadovoljstvo. Šta je sa Srbima iz Goraždevca? Jesu li to oni građani nekog poslednjeg reda?“ pita se Jovan Bjelanović inače iz Peći u čijoj se blizini i Goraždevac nalazi.

A dobrodušnost Hašima Tačija pala je pod kritiku i Miladina Radulovića, raseljeno lice iz ovog kraja. On nudi rešenja i poteze koji bi dokazali iskrenu i dobru nameru „Ako je taj šiptarski „predsednik“ toliko dobrodušan što ne vrati Srbe i Crnogorce iz Peći gde ih živelo preko 10 hiljada pa da im napravi kuće? To bi nekako bilo pošteno i korektno a ne kao fora jednu kuću i to čoveku koji odavno ne živi tu. To je politika mafijaša da bi dobio poene u Crnoj Gori od drugih političkih mafijaša. A koliko je još Srba proterano iz Metohije, sa Kosova… proterano i bez kuća… Sramota“ kaže Radulović.

Da Vas podsetimo:  Svanulo je lijepo jutro – Kukavice su pobjegle, narod je rekao svoje

Tači je juče predvodio paradu muželožnika, „najmasovniju“ do sada u Prištini, pa je vrlo moguće da ovo predstavlja marketinški trik koji treba da potisne razvojni put Hašima Tačija od vođe teroriste do predvodnika muželožnika.

KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime