Tek je početak Nove godine …

0
746

Da li ti to možeš? Ako možeš, onda će ti zaista biti vrlo teško. Ne možeš uvijek da paziš šta ćeš i pred kime ćeš da kažeš, razumljivo za sve, ali ne i za tebe. Ne možeš da izmjeriš svoje riječi. Ali barem možeš da vodiš računa da ih polako izgovaraš i da nigdje ne žuriš.

Imaš li vremena sve polako da kažeš i možeš li  sam sebi da uvedeš samokontrolu što ni u kom slučaju ne znači i autocenzuru. Osjeti puls onih pred kojima govoriš. Tvoj je svakako ubrzan i ne smiješ zbog toga da budeš nestrpljiv i brzoplet.

Vodi računa da te na svakoj izgovorenoj rečenici čekaju samo zamke, a to oni pred kojima govoriš jedva i čekaju. Skoro svaku tvoju riječ će izokrenuti u svoju korist i sve će učiniti da cijelu situaciju okrenu protiv tebe samog.

Proglasićete te da si nesposoban, te da samo vodiš brigu o sopstvenim riječima i one najbolje tvoje riječi i ono što si rekao, sasvim neopravdano, sami sebi to će prisvojiti. Sve će učiniti da ih prikažu kao svoje govore i svoje ideje. Na kraju krajeva, izvućiće zaključak i reći će:  “kako se, navodno, svako mogao toga sjetiti i da to ionako nije ništa posebno”.

U samom finišu iskoristiće tvoje riječi da te unište i potpuno unize i degradiraju. Da te popljuju i da te satanizuju. Da te demonizuju. Velika je mogućnost da će te, dok se budu dičili tvojim riječima i idejama, istim njima i ismijavati. Ako stisneš petlju da predložiš ideju, budi spreman i da snosiš posljedice najgore vrste.

Mada je najveća i najteža posljedica što si upao u takvo društvo, koje je unaprijed znalo kako će da te unište. Smisao je u tome, a ne u bilo kakvim varijacijama na poznate teme. Sa svim prethodnim dilemama trebao si da raščistiš prije nego što si odlučio bilo šta da kažeš. Ali rečeno se ne povlači.

Da Vas podsetimo:  Otvoreno pismo predsjedniku Srbije G. Aleksandru Vučiću u vezi Kosova i Metohije

Slavko Jovičić Slavuj
Izvor: slavkojovicicslavuj.blogspot.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime