TERORISTI NAM SE SMEJU: Bruka i sramota od Vučićeve predizborne antiterorističke vežbe

1
1075

Specijalne jedinice Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova održale su “spektakularnu” antiterorističku vežbu pod nazivom”Štit”. Po svemu  sudeći, niji to bila antiteroristička vežba, jer antiterorističke vežbe ne izgledaju tako banalno, već je reč o predizbornoj kampanji!

1

Dokoni građani Srbije imali su priliku danas preko RTS-a da gledaju jedan veoma skup predizborni antiteroristički film koji je emitovan uživo. Kamere RTS-a bila su strateški postavljena na više likacija u Beogradu kako bi se naša vlada na čelu sa Aleksandrom Vučićem lakovernoj javnosti predstavila kao svemoćna u borbu protiv eventualnih terorističkih napada.

Kada sumiramo utiske, sreća je naša što Srbija nije zvanično na meti terorista. Da je situacije drugačija, na osnovu bruke i sramote koju smo danas gledali, Srbija bi bila u velikom problemu!

Koliko košta ova predizborna produkcija?

O aktivnostima pripadnika MUP-a i Vojske Srbije u okviru ove takozvane “vežbe” govorićemo u nastavku.

Hajde prvo da pričamo o troškovima produkcije ovog skupog filma koji je emitovan uživo preko javnog servisa.

Organizacija ove produkcije na idealan način oslikava na kojim talasnim dužinama funkcioniše Vučićeva šizofrena psiha kada je reč o opsesiji sa vojskom, napadima, upadima, atentatima, pištoljima, puškama, eksplozijama, pucnjavom, ubistvima…

Ovako nešto mogao je da osmisli samo Aleksandar Vučić.

Prvo, ovo nije bila “antiteroristička vežba”, već jedna veoma skupa filmska produckija koja je emitovana uživo preko javnog servisa. Ako naše službe bez kamera vežbaju antiterorističke aktivnosti na ovakav način, Srbija se nalazi u velikom problemu.

Ovo je bio šou program, a ne vežba.

Drugo, da je Vlada Srbije zaista zabrinuta zbog eventualnih terorističkih napada na Srbiju, specijalne jedinice ne bi trošile vreme na glumu u Vučićevim predizbornim produkcijama, već bi se ozbiljno bavili obaveštajnim i bezbednosnim poslovima!

Treće, kao i kod svake filmske produkcije, javljaju se ogromni troškovi. Imajući u vidu to da je ova filmska “antiteroristička vežba” bila u postpunosti bespotrebna, postavlja se pitanje koliko je sve to koštalo.

Da Vas podsetimo:  Nema nezavisnih sudija i samostalnih tužilaca

Moramo uzeti u obzir potrošeno gorivo, ostale resurse, troškove dnevnica za policajce i vojnike, troškove pripema, troškove produkcije, troškove emitovanja…

O tome naši zvaničnici ni da zucnu, a medije iz nekog razloga ne interesuje zbog čega je bačen ogroman novac na ovaj predizborni film koji je po svemu sudeći režirao Aleksandar Vučić.

Opet ponavljamo, da Srbiji zaista prete teroristi, da li mislite da bi se naše bezbednosne službe bavile ovakvim holivudskim poduhvatima? Naravno da ne. Radili bi svoj posao!

Aleksandar Vučić je terorističke napade u svetu iskoristio u predizborne svrhe! To je jedini zaključak koji se iz svega ovoga može izvući.

Slabo interesovanje građana

Policija i Vojska organizuju veliku antiterorističku vežbu na više lokacije u Beogradu. Logično je da bi interesovanje javnosti bilo izuzetno veliko.

Međutim, kada pogledate zvanične snimke videćete da je interesovanje javnosti bilo izuzetno slabo.

2

Gde je publika?

Nek’ nam je bog u pomoći ako nas napadnu teroristi

Prema Vučićevom scenariju, teoristi su prvo pokušali da otmu avion “Er Srbije”. Naši specijalci su ušli u avion i likvidirali teroriste koji su putnike držali kao taoce.

3

Pucao na teroristu, za malo ubio stjuardesu!

Svako ko ima i zrno mozga zna da se terorističke talačke krize u avionima ne rešavaju na ovakav način!

Prvo, kada su terorističke talačke krize u avionima u pitanju, policija na zemlji je skoro nemoćna. Nije moguće da policija provali kroz avionska vrata ili prozor, uleti u avion i likvidira teroriste. To je jednostavno nemoguće i bilo bi izuzetno rizično po taoce. Da je sve tako jednostavno i banalno, onda nikada ne bismo imali probleme sa otmicama aviona!

Inače, terorističke otmice aviona dešavaju se najčešće kada avion poleti, a ne dok stoji na pisti, kako je to Aleksandar Vučić zamislio u svom scenariju.

Da Vas podsetimo:  Srbija i američka desnica ruku pod ruku

Terorističke otmice aviona teško rešavaju bezbednosne službe mnogo razvijenijih država, ali su naše službe pokazale da je to izuzetno jednostavno.

Naši specijalci su se pentrali po avioni sa pištoljima!

4

Pentrali se po avionu. Sva sreća pa im je pilot otvorio prozor, inače, kako bi savladali teroriste.

Naši bezbednjaci su toliko moći i snažni da ih ni avionski motori nisu oduvali! (Na snimku se čuje da motori rade.)

 
5

SAJ jači od avionskog motora

Zatim je organizovana teroristička otmica na Železničkoj stanici u Beogradu.

Ovaj deo filma bio je najsmešniji.

Presudnu ulogu odigrao je mali plavi kamiončić pomoću kojeg su naši specijalci došli do vagona. Iskoristili su nekakvu eksplozivnu napravu kako bi razbili staklo na prozoru i ušli u vagon.

6

Iz plavog kamiončića razbijaju staklo

Naravo, mala eksplozivna naprava razbila je staklo koje je unapred bilo pripremljeno, a ne pravi prozov koji se zaista nalazi na vagonima.

7

Kako bi ušli u vagon da su morali da razbiju pravi prozor? Metalna šipka na prozoru bi pravila problem.

Ako se sutra na Železničkoj stanici u Beogradu dogodi teroristička otmica u parkiranom vagonu, nadajmo se samo da će naša policija dan pre imati dovoljno vremena da postavi lažno staklo koje će zapravo uspeti da razbije.

Posle spektakularnog obračuna sa teroristima u vozu, naše službe uspele su da spreče terorističku otmicu veoma važne političke ličnosti ispred Palate Srbija. To je valjda priprema za atentat na Vučića o kojem priča Dragan J. Vučićevića.

Posebno je interesantno primetiti kako su teroriristi nakon upada u Palatu Srbija taoce zadržali u samom holu zgrade. Nisu su ih zarobili u nekoj drugoj prostoriji. Svi su u tom trenutku bili u holu.

8

Taoci u holu Palate Srbija

Naši Žandarmi i vojnici iskoristili su “nemar” teroristisa i upali u zgradu pod punom opremom i izrešetali teroriste dok su u holu kružili oko talaca koji su ležali na podu.

9

Likvidiran terorista koji je trčao ka našoj policiji. Glupi terorista ne ume da puca sa daljine.

Nadamo se samo da će teroristi koji sutra napadnu Srbiju biti glupi kao teroristi iz Vučićevog scenarija.

Da Vas podsetimo:  "Zvaćete policiju, jer vas ne podržavamo?!"

Da je ovo prava teroristička otmica, naše obaveštajne i bezbednosne službe nikako ne bi mogle da upadaju u zgradu kao varvari bez strategije, jer je verovatno da ne bi znali gde se tačno nalaze taoci i teroristi. Ali, svi su znali scenario, pa je realizacija zadataka bila mnogo lakša.

Kada su Žandarmi i vojnici oslobodili taoce, policija je proverila da li je u zgradi kojim slučajem ostavljena bomba. Na njihovu sreću, teroristi su na sred hodnika ostavili torbu sa bombom.

Zatim je specijalac sa posebnom opremom ušao u zgradu i sa mehaničkom rukom podigao torbu sa bombom. Pošto naše bezbednosne službe nemaju robote za ovakve zadatke, specijalac je mogao samo da se nada da bomba neće eksplodirati ukoliko se pomeri.

10

Sreća njegova pa u torbi nije prava bomba

Genijalni specijalac je torbu sa bombom kasnije jednostavno BACIO u posebno metalno bure. Sreća njegova pa u torbi stvarno nije bila bomba!

11

Bacio bombu, pa šta bude

Još jedna teroristička talačka otmica organizovana je na jednom splavu.

Naši bezbednjaci odmah su raspalili vatru po splavu, ubili nekoliko terorista, dok se terorista koji se nalazio u splavu jednostavno predao.

Teroristi u čamcima su uspešno neutralisani. Jednostavno su se predali kada su videli Gašićeve vojne brodove i helikoptere.

12

Predao se terorista u vojnom čamcu

Na svu sreći, nijedan policajac nije ubijen u ovom nameštanom antiterorističkom propagandnom filmu. S druge strane, svi teroristi uspešno su likvidirani ili uhapšeni.

Inače, ovaj predizborni film emitovan je pod nazivom “Antiteroristička vežba Štit”. Niti je reč o nečemu što je “antiterorističko”, niti se radi o vežbi.

Policija i vojska rešavali su talačke krize, a ne terorističke krize. To nije bila vežba, već Vučićev predizborni film koji je obrukao specijalne jedinice policije i vojske!

Ali, pošto je taj događaj predstavljen kao zvanična vežba bezbednosnih službi, sve ove “filmske” greške ukazuju na to da ćemo biti u velikom problemu ukoliko zaista dođe do terorističkog napada na Srbiju.

Sažetu verziju antiterorističke bruke možete pogledati OVDE.

teleprompter.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime