„The Guardian“ uvrstio Dorćol među 10 najprivlačnijih četvrti u Evropi

0
363
Foto: YouTube Screenshot

Kao rezultat studijskih poseta koje Turistička organizacija Srbije svake godine organizuje za novinare iz celog sveta, objavljen je i tekst u britanskom listu „The Guardian“ koji beogradski Dorćol svrstava među 10 najprivlačnijih četvrti u Evropi.  Autorka teksta – Mary Novakovich, bila je u poseti Srbiji u maju prošle godine i o Dorćolu je napisala „ Ušuškan između boemske četvrti Skadarlija, tvrđave Kalemegdan i obale Dunava, Dorćol odiše atmosferom koja možda neće na prvi pogled da ostavi utisak „kul“ mesta, ali će vas osvojiti na poseban način. Ulicama oivičenim drvoredima u Gornjem Dorćolu, dodatni šarm pružaju vile ranog 20. veka i stanovi iz Titovog doba. Ovo je deo grada prepun restorana i barova, kako starih tako i novih, koji su mahom smešteni u ulice poput Strahinjića Bana, Kneginje Ljubice i Кralja Petra“.

Na listi se, među kvartovima u Valensiji, Pragu, Berlinu, Rimu, Geteburgu, Briselu, Portu, Varšavi i Parizu našao beogradski Dorćol i to na 9. mestu. Nedavno se ovaj deo Beograda našao i na listi 50 najlepših kvartova u svetu (https://www.timeout.com/coolest-neighbourhoods-in-the-world). 

Originalni tekst u listu „The Guardian“ možete pročitati na sledećem linku https://www.theguardian.com/travel/2020/feb/08/10-of-the-coolest-neighbourhoods-in-europe-paris-berlin-rome

Liljana Stanković

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime