TO SU RADILI I ZULUMĆARI Policija držala oca dok direktorka Centra otima dete

0
1018
Direktorka Centra za socijalni rad Dijana Mirković i bivši ministar Zoran Đorđević / Foto: tpknews.com

Ratnom veteranu Željku Topavloviću i njegovoj supruzi Elenki Hlipec iz sela Aljudovo, Centar za socijalni rad u Malom Crniću je u četvrtak 29. oktobra, oduzeo petogodišnje dete zbog, kako tvrde iz Centra – loše materijalne situacije. Inače, hranitelji gde za početak smeste iz bioloških porodica otetu decu, od države dobijaju oko 40.000 dinara mesečno po glavi deteta, pa je nejasno što se ista suma ne prosledi biološkim roditeljima.

Očajni roditelji petogodišnjeg dečaka, u decembru 2019. godine su dobili neosnovanu presudu o samostalnom vršenju roditeljskog prava nad njim. Devet meseci kasnije, Centar za socijalni rad u Malom Crniću im je oduzeo sina.

 U četvrtak ujutru 29. oktobra, uz obezbeđenje četiri policijska službenika, direktorka Centra za socijalni rad u Malom Crniću, Dijana Mirković, i radnice Centra Jelena Đurić, Danijela Ilić, psiholog Nada Kostić i sudija Zorica Stojadinović uz pratnju još dve osobe, bez prethodno uručenog rešenja o oduzimanju deteta, dok je sudija Željku u dvorištu ispred kuće objašnjavao da su navodno došli zbog upućivanja deteta kod logopeda zbog govorne mane, direktorka Centra za socijalni rad ušla je u kuću gde se nalazila majka Elenka sa svojim sinom, uz obrazloženje da hoće samo da vidi kako je dete.

Međutim, to obrazloženje direktorke Centra, da hoće samo da vidi kako je dete, ispostavilo se da je već unapred bio samo dobro orkestriran plan legalne otmice deteta.

Naime, direktorka Centra Dijana Mirković, nakon što je ušla u sobu gde se nalazila Elenka sa svojim petogodišnjim detetom, čim joj se ukazala prva prilika, brutalno je istrgla dete majci iz naručja, a Elenku je silovito odgurnula i istrčala sa detetom iz kuće van, zatim strpala dete u automobil i odvezla se sa njim u nepoznatom pravcu!

Da Vas podsetimo:  Srpske bebe se prodaju!

Dok je direktorka sa otetim detetom u naručju bežala u pravcu auta, dečak je plačući unezvereno dozivao oca da ga spase, ali u tom trenutku ga je policija zadržala sve dok se direktorka kolima nije udaljila sa ukradenim detetom. Podsećamo da su identičan scenario imali i zulumćari u tursko doba koji su uvek dolazili u grupi pa dok jedan krade dete iz majčinog naručja, ostali drže muške članove porodice dok otmičar deteta ne pobegne daleko.

Nakon ovog saznanja da je porodici Topavlović-Hlipec bespravno i bez osnova na silu oteto petogodišnje dete, kako bi pomogli porodici da vrati nazad svoje oteto dete mobilisali su se mnogobrojni građani, Udruženja ratnih vojnih veterana i pripadnici Slovačke manjine u Srbiji jer je majka Slovakinja.

Pravni zastupnik koji besplatno zastupa porodicu Topavlović, rekao je za TPKNEWS da u celom postupku ima dosta manjkavosti, a kao osnov za njegove tvrdnje, rekao nam je da je još 1. oktobra podneta tužba Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu, i samim tim je Centar za socijalni rad Malo Crniće trebalo da obustavi ceo postupak.

U tužbi koju je Centar za socijalni rad Malo Crniće podnelo protiv porodice Topavlović-Hlipec zbog loše materijalne situacije, navedeno je da su prozori razbijeni, kuhinja prljava, da se po kući šetaju pacovi, da se njihovo starije dete šeta u gaćama po kući, da je u kući hladno…

Međutim, ekipa TPKNEWS je u petak obišla porodicu Topavlović-Hlipec, i zatekla sasvim drugačiju situaciju od one koja je navedena u tužbi Centra. Uslovi su dobri, prozori nisu razbijeni, pacova nikakvih nema, kao ni drugih netačnih tvrdnji, koje su navedena u tužbi Centra. U kući je toplo i pristojno se živi, jednom rečju, prava seoska atmosfera. Kako nam je potvrdio i otac Željko, svi izveštaji su lažni, i ne prikazuju pravo stanje porodice, jer nikada nije dolazio ni jedan sudski veštak niti je Centar za socijalni rad Malo Crniće bilo šta preduzeo kako bi im pomogli da poboljšaju uslove života.

Da Vas podsetimo:  Poklončićem ću te, poklončićem ćeš me

U selu za Željka i njegovu porodicu svi imaju samo reči hvale. U seoskoj prodavnici rekli su nam da porodica Topavlović-Hlipec jeste da je možda siromašna porodica u selu, ali to je porodica koja ne zaslužuje da im se dete oduzme, a Centar je zapravo sve učinio da tako bude.

“Željko je ratni veteran koji je bio ranjen 99 godine na Kosovu braneći svoju državu od NATO agresora, a ta ista država danas mu je oduzela dete zbog navodne loše materijalne situacije”, kaže sagovornik, i dodaje da se direktorka Centra Dijana Mirković sada sveti Željku, jer je pre otprilike 20 godina dok je radila kao pedagog u školi, izdala nalog da se jednoj porodici iz sela oduzmu deca. Željko je tada u selu sakupio meštane i sprečio to izvršenje i otmicu dece.

Inače, Elenka Hlipec je državljanka Srbije rodom iz Vojvodine a deo je Slovačke nacionalne manjine u Srbiji, dok je Željko državljanin Srbije koji je deo Vlaške nacionalne manjine u Srbiji.

 Po pitanju ovog slučaja obtratila se i dr Jovana Stojković.

Izvor: Srbin.info, Nova

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime