Gornji Milanovac: “Tomini” isključeni iz stranke

0
719

milanovac2Četiri odbornika SNS-a u Gornejm Milanovcu, koji su jos krajem 2012. godine formirali poseban odbornički klub “SNS-Tomislav Nikolić”, isključeni iz Srpske napredne stranke. Odluku je doneo Izvršni odbor, koji je u više od polovine opštinskih i gradskih odbora SNS-a uveo privremene organe, a, podsećamo da je predsednik ovog tela Radomir Nikolić, sin predsednika republike.

Poverenik Gradskog odbora SNS-a u Gornjem Milanovcu zahteva da poslanički klub promeni ime, a isključeni odbornici ne žele da podnesu žalbu Izvršnom odboru zbog ove odluke. U saopštenju koje su uputili javnosti naveli su da “prihvataju činjenicu da za ugledne i školovane ljude odavno nema mesta u gornjomilanovačkom SNS-u”. Iz stranke odlaze mirne savesti i čistog obraza, svesni da je njihov jedini ’’greh’’ naivno verovanje da su suštinske promene moguće. Takođe, odlukom Izvršnog odbora SNS-a u prethodna tri meseca iz stranke su isključeni jedan univerzitetski profesor i tri ugledna advokata.

Podsećamo da je Opozicionar ranije pisao o mogućnosti podele na Tomin i Vučićev SNS, kao i da bi ta podela uslovila vanredne parlamentarne izbore. Brojni sukobi u lokalnim SNS odborima širom Srbije i česta isključenja viđenijih članova, osnivača stranke, samo su još jedan argument koji potvrđuje da između predsednika i premijera odavno ne cvetaju ruže. Kako saznaje Opoozicionar, moguće je da se u najskorije vreme u Batočini i Vranju oforme odborničke grupe “SNS-Tomislav Nikolić”, jer je nezadovoljstvo članova najjače u ovim sredinama, gde je takođe uvedeno povereništvo. U Batočini članovi SNS-a smatraju da su zbog loših odluka poverenika izgubili i vlast na lokalu. Naime, od pre mesec dana u ovoj šumadijskoj varošici u vladajućoj koaliciji je SNS zamenjen delom pokreta Zajedno za Šumadiju, Veroljuba Stevanovića, koga su, pak, naprednjaci karantinskom većinom smenili sa mesta gradonačelnika Kragujevca u oktobru prošle godine.

Da Vas podsetimo:  "Auto-put" za našeg predsednika

Olivija Ilin

Opozicionar.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime