Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv Dodika

1
633

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine primilo je krivičnu prijavu člana Predsedništva BiH Željka Komšića protiv predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, potvrdilo je Tužilaštvo BiH.

„Posle zaprimanja prijave, formiran je predmet i biće izvršene provere“, kazao je Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Tužilaštvo BiH prati situaciju u vezi sa izjavama predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika u kontekstu Oružanih snaga, odnosno pozive na skidanje uniformi Oružanih snaga i oblačenje uniformi tzv. vojske Republike Srpske, navedeno je u saopštenju.

Tužilaštvo BiH je naglasilo da su te izjave izazvale uznemirenje javnosti i reakcije brojnih, dodavši da je tužilaštvo reagovalo kroz formiranje predmeta po službenoj dužnosti zbog mogućih kršenja Zakona o Oružanim snagama BiH.

Komšić je ranije danas podneo krivičnu prijavu protiv Dodika Tužilaštvu BiH zbog njegovih izjava u nedelju na obeležavanju godišnjice Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske RS, potvrđeno je iz Komšićevog kabineta.

Dodik je tada, između ostalog, rekao da je bila greška odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske, a pod pritiskom međunarodnog faktora formiranje Oružanih snaga BiH.

Tada je zatražio od komande tog puka da na sledećem obeležavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS.

Izvor: Beta / N1

1 KOMENTAR

 1. Komšić je ranije danas podneo krivičnu prijavu protiv Dodika Tužilaštvu BiH zbog njegovih izjava u nedelju na obeležavanju godišnjice Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske RS, potvrđeno je iz Komšićevog kabineta.

  Dodik je tada, između ostalog, rekao da je bila greška odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske, a pod pritiskom međunarodnog faktora formiranje Oružanih snaga BiH.

  Sta je Dodik slagao, zar nije visoki predstavnik licno ukinu vojsku R.S i zahtevao jedinstvenu vojsku na podrucju BiH. Kako to Komsic i muslimani koji se sad moderno nazivaju bosnjaci misle da ce Srbi da prihvate vojsku ubica svoje dece kao svoju osloboddilacku, pa to je posvadjano sa zdravim umom.
  Mislim da ovi bosnjacki i hrvatski politiciri u BiH jos uvek spavaju svojim snom, nisu svesni da su se neke stvari odavno promenile, da ovo nije 1945 kad je austrougarski nepriznati princ zvan tito naredio i narod cutke prihvatao.
  Nema vise ni pasa ni aga ni tita ni Cercila niti Karadjordjevica da nas silom bratime sa vekovnim neprijateljima.
  R.Srpska i treba da razmisli lepo da povrati sve sto im je visoki predstavnik oduzeo, sve nadleznosti i najvisi stepen samostalnosti, kako je krenulo u BiH jos dugo mira biti nece.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime