Tužna priča: Vreme za Novosti je, ionako, već isteklo

0
692

novosti_tuzna-pricaUkoliko Kompanija Novosti izdvoji jednu žutu banku za knjigu „Krst na križu“ koju generalni direktor i glavni urednik Radomir Ratko Dmitrović pokušava da im uvali, a sve to prodje bez reakcije države, Nadzornog odbora i zaposlenih, onda “Večernje novosti“ zaista više nemaju razloga da postoje

Ako nije već dovoljno što zaposleni ne primaju redovno plate, što je Dmitrović svojim neznanjem, zajedno sa sa ekipom koju je okupio, sadržajno unakazio i tiražno osakatio novine, nego još moraju da dodatno izdvajaju sredstva za knjigu umišljenog glavnog urednika, što je mnogo, mnogo je.

Pritom Dmitrović bez ikakvog blama zajedno sa svojim SNS zamenikom sve vreme prima kriminalno visoku platu, iako su ostvareni rezultati više nego katastrofalni. Toliko da jedna izvršna presuda za dug Novosti prema Štampariji kad stigne na naplatu praktično stavlja katanac na firmu. Da ne govorimo kako je na nedavnoj godišnjoj Skupštini Novosti gotovo neprimećeno prezentiran frapantan podatak o kratkoročnim finansijskim obavezama Kompanije koje iznose 1.447.327. 000 dinara !!!

Zato Novostima nije potrebna knjiga “Krst na križu”, jer ih je Dmitrović svojom nesposobnošću i urodjenim smislom za primitivizam odavno stavio pod krst, stvorivši od njih provincijalne novine i Kompaniju kakva više ne bi mogla da prodje ni u njegovoj rodnoj Baniji. Gde se mogu pročitati značajni tekstovi tipa – “travnjake je potrebno posuti šećerom kako bi se bolje kosili”! Sve u duhu “poštivanja” tradicije.

Da bi Novosti lakše stavio pod krst Dmitrović ih je najpre trajno “prekrižio” sa spiska visoko – tiražnih i doprineo da nikome više nisu ni bitne, ni potrebne. Osim da Dmitrović i ekipa maznu još koju nezasluženo zarađenu platu ili se ogrebu o kreditnu karticu
preduzeća, besplatnu vožnju službenim autom…

Da Vas podsetimo:  Čudesni putevi finansiranja medija: Sedam čuda na sedam medijskih konkursa

Gostujući nedavno na televiziji Pink (a gde bi drugo) Dmitrović je neukom srbijanskom puku, po ko zna koji put objašnjavao prirodu srpsko – hrvatskih odnosa. Valjda je to trebalo da posluži kao uvertira za “Krst na križu” koji tek sledi. Onako zadrigao, u košulji koja je na prvi pogled odavala utisak kineske pijace, vidljivo orošen znojem ispod pazuha do pola rebara, kao da ga je sam “vrag” oličen u Milanoviću i Paveliću zajedno, jurio do ružičaste televizije, zaista je ostavio impozantan utisak. Takav da su se svi iole normalni ljudi krstili i levom i desnom rukom, pitajući se, kakvi su onda oni drugi, ako ovako izlgeda i ponaša se prvi čovek Kompanije Novosti?

Šta god ko mislio o Novostima one, ipak, zaslužuju bolje. I to mnogo bolje. Gde je bio Dmitrović pre nego što je doveden u Novosti? Na Birou za nezaposlene partijske poslušnike koji čekaju da ih stranka kadrovski rasporedi. I rasporedili su ga, svaka im čast. Kakav je rezultat te kadrovske odluke? Šta je pokazao Dmitrović?

Da je vrhunski neradnik i lezilebović u to su se svi mogli uveriti, da gotovo ništa ne zna o tome kako se prave jedne ozbiljne dnevne tiražne novine, takodje. I svi to znaju, vide, ali iz nekog nepoznatog razloga ćute pognute glave.

Isto onako kako su Dmitrović i bratija nepismenjakovića ostavili bez hleba i na ulici naše kolege iz “Sporta” sprema se i ljudima u Novostima. Da li ih gledate kako svakog dana stoje na Trgu Nikole Pašića preko puta zgrade u kojoj su do juče radili zajedno sa vama i prehranjivali nekako svoje porodice? Njihovi današnji izgubljeni pogledi sutra će biti vaši.

Da Vas podsetimo:  Nastavljeno suđenje za paljenje kuće novinara, odbrana osporava procenjenu štetu

Zato pod hitno mora nešto da se preduzme. Nema više prostora za one priče “šta mi tu možemo”, “nas niko ništa ne pita” ili svakodnevnog komentarisanja i čudjenja po ćoškovima Kompanije na somnobulne odluke i zahteve Dmitrovića i njegovog SNS zamenika Babovića.

Najpre odmah najuriti neradnike, nesposobnjakoviće i neznalice. Dmitrovića prvog. Nek štampa “Krst na križu”o svom trošku. Dovoljno se obogatio na grbači zaposlenih u Novostima, tako da taj izdatak neće ni osetiti.

Zaposleni konačno moraju javno da progovore. Jasno i glasno. I kažu da li hoće ove koji ih vode u sigurnu propast ili nešto drugo.

Ako ne progovore sada onda neka zauvek umuknu. Vreme za Novosti je, ionako, već isteklo.

Srđan Škoro

Cenzolovka / srdjanskoro.wordpress.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime