U Beč, na biciklu

0
785

Mnogi ljudi imaju želju da obiđu svet i nije bitno kada će to uraditi već samo da taj san ostvare. Mnogi to ne mogu zbog finansijskih razloga, a neki bi volelida taj san osvtare putujući avionom, automobilom ili motorom. Naš mladi sugrađanin, Nikola Savković, želi da svet oko sebe upozna putujući biciklom, koristeći samo snagu svojih mišića.

nikola-2

Prošle godine prokrstario je biciklom turu kroz Srbiju, Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru. Ove godine put ga vodi u Beč, i proćiće kroz devet zemalja. I sve to na bicikli.

Iz Čačka je krenuo juče, sa Gradskog trga, u 8:00 ujutru.

  • Biciklom ću proći kroz devet zemalja. Najpre kroz Srbiju i Mađarsku. Jednim delom puta idem kroz Slovačku i onda ulazim u Austriju. U povratku vozim kroz Sloveniju, jednim delom voziću kroz Italiju i onda dolazim na hrvatsko primorje, a odatle ulazim u republiku Srpsku i Bosnu. Ovo će biti moja najduža tura kojom sam vozio biciklu, od prilike 2.600 kilometara – kaže Nikola.

Prva vožnja bila je 2012. godine do Soluna i Atine. Naredne godine vozio je pomenutu turu do Tirane. Vožnja za Beč bila je planirana za prošlu godinu, ali Nikola nije uspeo da obezbedi potrebna finansijska sredstva.

Na put ga je ispratila porodica, koja iako iznenađena Nikolinom odlukom da krene put Beča, nije uskratila podršku za jedno, ipak, rizično putovanje biciklom. Podršku su dali i Nikolini prijatelji, koji takođe s vremena na vreme idu na neko od sličnih putovanja biciklom.

  • Jedni drugima uvek dajemo podršku i savete. Očekujem jedno uzbudljivo i zanimljivo putovanje. Uzdam se u svoju dobru kondiciju i da će me poslužiti sreća da bude kvarova na bicikli. Naravno, nadam se da ćče celo putovanje proći bezbedno i da se živ i zdrav vratim.
Da Vas podsetimo:  Ko bi očekivao da ću ja dočekati 101 godinu

Sa svakom putovanja Nikola se vraća sa novim iskustvima i dogodovštinama. Neka tako bude i sada. Obećao je da će se po0vremeno javljati, a po povratku bićemo u prilici da objavimo neke od fotografija koje bude doneo sa putovanja.

http://ozonpress.net / Izvor: TV Galaksija 032

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime