U pamet se narode moj!

0
733

Zapadne predsedničke kandidate 2+1 (2 kandidata DS (JJ) i 1 SNS (AV)) ne treba posmatrati nikako drugačije do kao dva smrtonosna piromana nad srpskom državom i narodom, gde vas prvi poliva benzinom, a drugi pali!

Da vas prvi nije polio, plamen vam ne bi velike štete naneo.
Međutim, sada su OBE strane „mutirale“, kompletirane su i jednim i drugim i spremno čekaju komandu – „pali“! A za tu komandu im treba većina na izborima.

stamatovic
Milan Stamatović

Što se ostalih satelita zapada tiče, na njih ne treba trošiti reči! „Pojave“ poput Vučićevog „trojanca“ Parovića (dežurnog lajavca u Informerskom stilu na sve, samo na gazdu svog ne) ili nekog „političkog Ekrema Jevrića“ zvanog „Beli-Preletač“ koji vređa inteligenciju, srozava ozbiljnost političkog trenutka Srbije i koji je samo još jedna nova zvezda rijaliti šoua političke kretenizacije u Srbiji, pojave raznih ČAN(A)KOlizaca, ne zaslužuju baš nikakvu pažnju!

Ali pažnju zaslužuju tri aktera: Boško Obradović, Milan Stamatović i Šešelj, gde prva dvojica jedini ne nose balast decenijske moralne i političke prostitucije, trgovine, prevrtljivosti i izdaje. I zato su morali, a za to još uvek nije kasno, da odluče koji će od njih dvojice „povući“ za sobom normalnu, patriotsku, zdravu i Bogom odanu Srbiju, a da mu drugi pruži podršku i zajedno budu okosnica SUDBONOSNIH, ali ne predsedničkih, već VANREDNIH PARLAMENTARNIH IZBORA koji nas sigurno ubrzo očekuju!!!

Činjenica je da je trenutno Boško Obradović jedini koji argumentovano, uporno i nedvosmisleno proziva vlast za taksativno navedena dela VELEIZDAJE, za kršenje Ustava, pljačku naroda, prodaju zemlje i svega vrednog strancima!

obradović
Boško Obradović

Sa druge strane, Stamatović je pokazao da se zemlja može čuvati i sačuvati zajedno sa narodom, pa čak i onda kad na vas krenu i država i tajkuni sinhronizovano.

Da Vas podsetimo:  Dva veka prekrštavanja Srba

Jedino bih još voleo čuti da se Stamatović po pitanju NATO-a, EU, SARADNjE SA RUSIJOM I OSTANKU KOSMETA U SASTAV SRBIJE, OTVORENO IZJASNI!

Što se trećeg aktera tiče – velika nada i još veće razočarenje!
Ne govori istinu svaki onaj koji kaže da nije bio impresioniran hrabrim, gorostasnim njegovim držanjem u Hagu. I da nije jedva čekao da se kao pobednik Haga vrati u Srbiju i uradi ono što je obećao – da „raskrinka i rasturi izdaju Nikolića i Vučića i izbavi Srbiju iz kandži izdajnika i Zapada“…! I…??? Umesto raskrinkavanja i konfrontacije, dobismo kolaboraciju, implicitnu „kohabitaciju“ i najavu da sa tim istim „izdajnicima i uništiteljima Srbije“, može ići u koaliciju!!!!!

Dakle, mač, tone „benzina“ i upaljač, nad glavom nam stoje. I čekaju. Nestrpljivo čekaju da se na nas spuste i konačni nam udarac zadaju. A narod se igra. I zabavlja. I svestan opasnosti, ipak je u podsvest gura, jer neće ili ne sme sebi da prizna kukavičluk i strah koji mu moralnu komponentu parališe.

S’ obzirom da je kod nas zastupljen kancelarski sistem, predsednik ima samo protokolarna ovlašćenja. Međutim, setimo se, i u takvom sistemu Tadić je suvereno kao predsednik na svim nivoima upravljao državom. To možete samo ako za premijera Srbije postavite svoju marionetu. Tadić je imao Cvetkovića, Vučić ih ima najmanje 10 na čekanju, spremnih da aportuju na komandu sa sve uzicom na vratu, samo da bi dobili veći deo „kolača“.

Zato Vučić izbore ne sme dobiti jer ćemo onda postati „Maršalska monarhija“ gde bi sva, neograničena vlast bila u rukama jednog čoveka koji bi bio okružen isključivo nepismenim, nakulturnim, politički i ne samo politički promiskuitetnim i na najniže porive spremnim nus-produktima.
Isto tako loša, možda čak i opasnija opcija bila bi „drugopotezna zapadna opcija“ Jeremić-Janković. Pogotovo Janković kojem su članstvo u NATO i EU cilj i odrednica. Onda mu je sigurno i NATO PLAN „Kosmet van Srbije“ odrednica i cilj.

Da Vas podsetimo:  Let iznad kukavičijeg gnezda

Od poslednjih događaja u Makedoniji, vidimo da predsednik države ipak ima jednu mogućnost kako da uzdrma poslanicku vecinu u Parlamentu Srbije i tako inicira nove, prevremene parlamentarne izbore.

Podrazumevajući ostavku trenutnog premijera pre održavanja izbora (jer bi suludo bilo da 2-og ili 16-og aprila dobijemo nekog, do sada neviđenog, „gmo-vladara“ koji bi u istom trenutku bio i predsednik i premijer – zvanično, i predsednik parlamenta i koordinator svih bezbednosnih službi – nezvanično. jednom rečju-novi Maršal) stvara se prostor da izbornim porazom sadašnjeg premijera, novi predsednik države ubrza vanredne parlamentarne izbore.

Zato Srbijo, ostavi se neozbiljnih Parovićko-Preletačkih-Čankolizaca! Ne laži sebe zarad interesa ličnih da će ti dvojac“JJ“ ili „VV“ bolji život doneti jer, kao što sam na početku naveo, prva trojica, koliko god se oko „plena“ klali i jedni na druge režali, „DECA SU JEDNOG ISTOG „ZAPADNOGA OCA““ a četvrti je već javno obećao saradnju sa jednim od njih.

O samoubilačkoj opciji „biranja manjeg zla“ koja bi nas svrstala na veću ili manju, ali ipak STRANU ZLA, ne bismo smeli ni pomisliti!

I zato, u pamet se narode moj. Odrekni se gordosti, samoobmane i kalkulantske naravi gde ćeš zarad par „sendviča“ bez kuće, zemlje i države ostati. Pokidaj okove straha, uspravi se i ako ne sada i na ovim izborima, a ono barem na skorašnjim, sledećim, verovatno vanrednim i SUDBONOSNIM parlamentarnim izborima, ujedini se, složi, oboži i konačno oslobođenje Srbiji od gotovo stogodišnje okupacije, donesi. Postavljajući prvi put, posle Kralja Petra prvog, na čelo Srbije verujućeg, pravoslavnog, predsednika i domaćina koji će čuvati ovo što od države i naroda imamo i vratiti nam ono izgubljeno a što je naše.

Jer, vrh države nije odabran da bi se kao vlasnik državne teritorije i svih njenih resursa ponašao i prodajom iste basnoslovno bogatio (a tako su se gotovo svi do sada ponašali), već da postojeće najpre sačuva a potom državu obogati, izgubljeno vrati, narod usrći i poda mu miran, bezbrižan i blagosloven život. I sve to u ime Boga jer se sve navedeno, sve blagodati mogu ostvariti samo u savezu sa Bogom i slaveći ime Božije!

Da Vas podsetimo:  Malograđanština

jovic

Nebojša Jović

www.facebookreporter.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime