U Vodovodu Kruševac svaki deseti radnik ima manje škole nego što treba

1
590
Foto: pixabay.com

U Javnom preduzeću za vodovod i kanalizacija Vodovod-Kruševac više od 10 odsto zaposlenih ima manje škole odnosno niži niži stepen stručne spreme od zahtevanog, sledi iz Izveštaja o reviziji koji je objavila Državna revizorska institucija.

Od ukupno 317 zaposlenih, 36 zaposlenih na radnim mestima: vodoinstalater, vozač teretnog vozila, čitač vodomera, poslovni sekretar, referent dokumentacije i drufim, ne ispunjavaju uslove za rad na radnim mestima na koja su raspoređeni, u pogledu propisanog stepena stručne spreme, odnosno poseduju niži stepen stručne spreme od zahtevanog, što nije u skladu sa odredbama Zakona o radu Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova, ocenio je revizor.

Takođe, preduzeće je za pojedina radna mesta utvrdilo stepen stručne spreme, a nije uredilo potrebnu vrstu stručne spreme kao uslov za obavljanje određenih poslova.

Pa se tako desilo da je na radnom mestu rukovodilac Službe za IT, obradu podataka i informisanje u Sektoru opštih, pravnih i ekonomskih poslova, zaposleni po zanimanju diplomirani inženjer arhitekture.

Izvor: Nova Ekonomija

1 KOMENTAR

  1. Бар има завршен факултет, надам се државни а не неки МегатСон. Зашто се Државна ревизорска институција не позабави какву школску спрему и дипломе, а поготову са којих и каквих факултета, виших, па богме и средњих школа имају руководиоци. Поједини се пензионисали са шизофрен шифром па наставили да руководе.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime