Udruženje boraca rata od 1990. godine (Valјevo): Saopštenje za javnost

0
1345

bradic1-e Valjevo.rsUdruženje boraca rata od 1990. godine grada Valјeva završava 2016. godinu sa odličnim rezultatima rada.

Subvencije po odluci grada Valјeva za porodice palih boraca i rate vojne invalide idu redovno mesec za mesec a sve prema istoj odluci o dopunskim pravima ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca u ratovima od 1990.godine.Novčane pomoći od strane grada Valјeva i centra za socijalni rad za teško obolele borce takođe idu prioritetno i naša je želјa da u sledećoj godini ima što manje takvih novčanih pomoći.

Saradnja sa lokalnom samoupravom u jednom delu je više nego odlična, a lično sa gradonačelnikom dr. Slobodanom Gvozdenovićem veoma loša i ona je na silaznoj putanji iz nama nepoznatih razloga; npr. nedolazak gradonačelnika na obeležavanje dana poginulih boraca i umrlih ratnih vojnih invalida od 1990. godine na Vidovdan 2016.godine – uredno pozvan nije došao; nedolazak gradonačelnika na redovnu i izbornu Skupštinu  udruženja – uredno pozvan nije došao, prijem udruženja kod gradonačelnika se nikada nije desio – tražili redovan prijem, nismo primlјeni, a što je bila praksa svih prethodnih gradonačelnika.

Saradnja sa Ministarstvom za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja, ministrom Aleksandrom Vulinom i državnim sekretarom Draganom Popovićem je više nego odlična i predsednik udruženja učestvovao je na svim obeležavanjima po pozivu Vlade Republike Srbije i Ministarstva za boračka pitanja; npr. obeležavanje Progona, obeležavanje pobede nad fašizmom, prenošenje posmrtnih ostataka Dimitrija Tucovića, novogodišnji koktel i razgovori o radu u 2017. godini.

Početkom 2017. godine zakon o borcu konačno ulazi u skupštinsku proceduru, a tužbe povodom diskriminacije za ratne dnevnice i tužbe povodom suđenja u razumnom roku za ratne dnevnice se konačno ostvaruju pred sudovima u celoj Srbiji a i pred sudovima u Valјevu.

U decembru mesecu na dopis udruženja lokalna samouprava po uredbi dodelila je jednokratne pomoći porodicama palih boraca, ratnim vojnim invalidima i deci do 26. godina porodica palih boraca i ratnih vojnih invalida.

Da Vas podsetimo:  Novi SNS spot: Pošalji ovu sliku na adresu 12 prijatelja i preživećeš

Udruženje je podelilo paketiće deci do 15. godina i to deci socijalno ugroženih boraca, deci ratnih vojnih invalida i deci radnika koji su članovi udruženja  – donacija Europroma, Une i udruženja.

Udruženje boraca vodi računa posebno o borcima koji se sada ne nalaze u zakonu i zato isti imaju prioritet prilikom besplatnih pregleda i jednodnevnih ili višednevnih besplatnih ekskurzija.

Takvim radom pokušavamo da sve tri kategorije članova udruženja, porodice palih boraca, ratni vojni invalidi i borci budu bar u istoj ravni po brizi udruženja za svoje članove u ostvarivanju pojedinih prava.

Poručujemo svima da ćemo nastaviti sa ovakvim trasiranim desetogodišnjim radom i da nikada nećemo odustati od naših prava i ukoliko neko pokuša da ih uskrati, a mi ne budemo uspeli da ih ,,ostvarimo ili povratimo“ za ,,zelenim stolom“,  uvek smo spremni da ta prava ,,ostvarimo ili povratimo“ na najdemokratskiji način, a to je štrajk. Ovu poruku svako treba da tumači na svoj način i ona je jasna…!

Udruženje nastavlјa sa radom u 2017. godini sa porukom svim našim članovima i građanima:

Hristos se rodi i srećna nova 2017. godina!

Predsednik,

Bradić Ljubomir
2016-12-28_151641

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime