UMETNIČE, NISMO VAS PREPOZNALI Vesiću nagrada za trajni doprinos kulturi!

0
303
Goran Vesić / Foto: Facebook/Goran Vesić

Raskopane beogradske ulice, preuranjena novogodišnja rasveta, sporni spomenici, zatvaranje železničke stanice, Cvetni trg, pevajuća fontana, kockasti Trg republike, nevidljivi metro, rasprodaja gradskih simbola – za sve ovo i još ponešto je verovali ili ne zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić dobio nagradu za „trajni doprinos kulturi glavnog grada“.

Prepakivao je Vesić kocke po Trgu republike, pravio performanse puštajući vodu ulicama Beograda, skinuo je „Pobednika“ sa Kalemegdana, a pre nego što mu je pala na pamet „najgenijalnija“ umetnička tačka „premeštanje Železničkog mosta u park“, pokazao je i dar za pisanje pa je nastala „Knjiga o Beogradu“. I na engleskom jeziku, nego šta!

Kao obrazloženje ovog priznanja jesu Vesićeve čuvene kockica rekonstrukcije trgova i ulica, koja su izgleda toliko genijalne da zaslužuju nagradu.

– Rekonstrukcije Trga republike, koja je naglašena pri dodeli nagrade, kao i Trga Slavija, morale su biti dorađivane po nekoliko puta zbog katastrofalnog kvaliteta radova. Čak je i kaldrma u Skadarliji uređena tako da je originalni kamen zamenjen nečim što pre liči na šljunak – naveo je pokret Ne davimo Beograd.

Pored toga što su rekonstrukcije loše i nekvalitetne, što probijaju sve rokove, pa se građani sapliću po ulicama glavnog grada o Vesićeve kocke i rupe, imovina građana rasprodaje se za sitne pare. „Beograđanka“ je prodata firmi staroj dve nedelje daleko ispod njene cene, a uskoro će i sniženi „Sava centar“. Ok, ima gospodin Vesić i dara za biznis.

O nasušnim potrebama Beograđana, kao što je na primer bolji javni prevoz ili, ne daj bože, kanalizacija, pa redovno odnošenje đubreta, održavanje zelenih površina, baš se vodi računa, a grad prosto vrvi od kulture.

Ostaje nam samo da čekamo novogodišnju rasvetu za jedno mesec dana i da ne brinemo, jer Vesić, mora se priznati, barem zna kako da prenakiti Beograd.

Da Vas podsetimo:  Porodica: Da li će neko odgovarati za smrt Radoša Đokića?

Izvor: Direktno.rs  

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime