„Upitnik“ sa opozicijom – „Tresla se gora, rodio se miš“

1
600

Da li su Srbiji potrebni vanredni parlamentarni izbori? Koje su ključne teme u predstojećoj izbornoj kampanji za predsednika Republike i eventualno za izbor poslanika u parlamentu? Koje su ključne teme o kojima bi trebalo razgovarati? Kakva rešenja najvažnijih problema za građane Srbije nudi opozicija? Zbog čega opozicija ne može da se dogovori o zajedničkom kandidatu? Na koji način se kod nas vodi politički dijalog na novou opozicija – vlast – mediji i kakve su njegove poruke? Ovo su bila pitanja koja je htela Olja Jovičević u „Upitniku“ na RTS da postavi predstavnicima opozicije. No Radulović, Šutanovac, Obradović i Šarović su krenuli u drugom pravcu.

Screenshot_3-1-640x363Oni su osuli paljbu na RTS, voditeljku, vlast i jedni na druge. Dok smo gledali „debatu“ i krstili se u čudu pitali smo se da li će doći i do fizičke „debate“. Neverovatna je doza autističnosti naših političara koji ne vide šta ljudi žele, šta je to o čemu treba da govore. Trebali bi da kritikuju vlast ali i da pokažu da imaju ideje i spremnost da poprave ono što je loše. Umesto toga oni su opanjkavali vlast i napadali jedni druge. Političari uopšte, a naročito opozicije, moraju uvideti da se biračko telo promenilo i da je potrebno da građanima dosta prepucavanja, podmetanja, optuživanja već da žele realne lidere koji su sposobni da menjaju zemlju i koji imaju jasne ideje i konkretne planove koji se mogu realizovati.

Stekao se utisak da bi Vučiću za pobedu bilo dovoljno samo da pusti opoziciju da govori. Kakav se tu samo rečnik čuo – kusi i repati, cirkuzanti, trojanski konji, izbacivači… Da ove emisije nije bilo, vlast bi trebalo da je izmisliti. Sve skupa, delovali su kao deca kojima tata nije kupio igračku, a unapred znaju da je ne zaslužuju i da bi je brzo pokvarili… Posle ovakve emisije i ovakvog nastupa opozicije, Vučić može mirno da spava i slobodno raspiše i parlamentarne izbore. Opozicija, ova i ovakva će ceo posao za njega odraditi.
Gledali smo iskompleksirane ljude koji se jedva suzdržavaju. Opšta mesta, bez programa, ideja i alternative vlasti. Kod svih uočen opsesivno-kompulzivan poremecaj (opsednuti mržnjom prema jednom čoveku). Pre su za psihoterapeuta, nego za bavljanje politikom…

Da Vas podsetimo:  RTS, REM i ribarenje po Tisi

Saša Radulović, koji bi da uređuje javni servis, sinoćno gostovanje je iskoristio na način da je delovao kao neko za kog ne znamo ‘da l je došo il je pošo’, glavna tema bila mu je nebulozna priča o pokradenim izborima posle godinu dana?! Gde je bio do sada sa tom pričom, zašto je ćutao ako je znao da je ukradeno ni manje ni više no 300 000 glasova. Zatim on je više brinuo o sukobu između Vučića i Nikolića no o tome da predstavi svoj program i ideje. Jasna je namera da ovim provocira reakciju SNS koja njemu donosi publicitet ali i lično duševno zadovoljstvo. No ipak je ispod nivoa da se predsednici opozicionih stranaka bave na taj način političkom – politikom kao provokacijom.

Dragan Šutanovac, po ko zna koji put, pokazao na kakve je grane spala Demokratska stranka i zašto nema svog kandidata na predsedničkim izborima. Bosko Obradovic, učesnik na izborima od 2012., biće da su mu ovo četvrti izbori u ovih 5 godina, svaki put nam objašnjava da je novo lice na političkoj sceni. Postoji li neko u Srbiji ko ne zna njegovu mantru koju godinama ponavlja. Samo nam nije objasnio kako se to može realizovati… Sinoć je glumio da je od svih učesnika najsmireniji… Jos bi mu poverovali da je smiren i tolerantan, da nam nisu sveža sećanja na njegovo brutalno nasrtanje na ženu u Izbornoj komisiji… Dakle sve u svemu jedan jadan i žalostan opozicioni cirkus – kao da se skupštinski realiti preselio u studio RTS. Samo im je falio „vojvoda“ Šešelj pa da utisak bude potpun.

Dragan Milanović

www.vidovdan.org

1 KOMENTAR

  1. Једино што ме овде чуди је да неко потпише овакве Вучићевске пропагандне сплачине пуним именом и презименом. Где ће сутра да покаже лице кад напредњачка багра скикне и дође на суд, не само историје, него – много важније – народа? Очигледно је да је Шаровић дошао са задатком да минира и вулгаризује емисију, што је водитељка такође свесрдно помогла. Власт би требало да измисли овакву емисију? То је управо оно што је урадила…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime