Upoznajte Jasminu i njen magični svet od stiropora

0
390
Jasmina Đurić / Foto: printscreen

Ljubav prema umetnosti, talenat, strpljenje i ideja, pokrenuli su jednu mladu ženu iz okoline Rume da sve to spoji i vrednim rukama stvori dela koja izazivaju osmeh, posebno na dečjim licima.

Jasmina Đurić je tridesetogodišnja žena i majka iz Donjih Petrovaca, koja je odlučila da osnovni material za njen rad bude stiropor od kog stvara neverovatna remek-dela. Crtani junaci, slova za imena, ukrasi za dečje sobe i slatke stolove, Jasmina svakodnevno pravi.

Kako sama kaže, dekoracije je počela da radi pre pet godina. Zanat je ispekla kod  žene kod koje je radila, a vrlo brzo otkrila je da i sama poseduje dar za lepo i umetnost. U početku je bilo teško. Potrebno je pronaći olovke, tonere, alate za rezanje takvog materijala koji lako pukne i kruni se, ali vremena je imala i ubrzo je počela da uživa u svom radu.

Za pravljenje crtanog junaka po porudžbini potrebno joj je oko osam sati. Skiciranje, sečenje, bojenje, pakovanje…ima tu mnogo posla. Najkomplikovanije je pakovanje, jer nosi veliku odgovornost, naročito strepnja da li će stići ceo komad do mušterije, s obzirom na lomljivost.

Jasmina i njeni radovi / Foto: printscreen

Vođena sopstvenim iskustvom sa decom, zna koliko oni uživaju i koliko se poistovećuju sa svojim omiljenim likovima, stoga svaki junak može biti napravljen u veličini koju dete poželi. Najčešće porudžbine su crtani junaci, a trenutno najpopularnije “Patrolne šapice” odletele su čak za Kanadu, Austriju i Švajcarsku. Tamo se mnogo više ceni ručni rad nego ovde. Oni koji stvaraju svojim rukama u rad utkaju slobodno vreme, trud, maštu, emocije…svu svoju ljubav. Zato Jasmina ne odustaje od svog zanata i svakog dana obraduje sve više mališana. Verne mušterije su prezadovoljne njenim radovima i odgovornošću prema poslu, i uvek se rado vraćaju po nešto novo. Jasminine radove možete pogledati na OVOM LINKU.

Da Vas podsetimo:  Kako nas sistem postporođajno deprimira u Srbiji
Izvor: mitrovica.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime