„Uspešna turistička sezona — zahvaljujući NATO-u“

5
1463
Foto: Pixabay

Predsednik Crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik hotela „Splendid“ Žarko Radulović očekuje dobru sezonu a, prema njegovim rečima, velikoj zainteresovanosti turista doprinelo i to što je sada „Crna Gora punopravna članica NATO-a“.

„Turistička sezona koja je u toku, biće jedna od najboljih u poslednjih 30 godina“, kaže Radulović za „Pink M“.

Prema najavama, sezona će trajati do duboko u novembar, a turistički poslenici su je, kaže Radulović, dočekali spremno.

„Nikad bolje, ove godine to je san koji smo mi doživeli u javi, taj san živimo danas bukvalno i to je bukvalno navalica, ali nije to samo hotel nego i privatni smeštaj. Znači, više nema 45 dana sezone, nego sezona od šest meseci. To je karakteristika ove godine“, kaže Radulović.

Prema njegovim rečima, na veliku zainteresovanost turista uticalo je i to što je Crna Gora već godinu punopravna članica NATO-a, a što je tu državu učinilo sigurnijom.

„Crna Gora je ulaskom u NATO verifikovala kod većine sveta da je jedna uređena država i bezbedna, i sad su turoperatori i turisti i budući investitori Crnu Goru prepoznali kao interesantnu zemlju, benefite ćemo mi da beremo u narednom periodu, to neće večno da traje, ali to treba da iskoristimo jedno tri-četiri sledeće godine i kad je u pitanju turizam i kad su u pitanju investicije“, kaže Radulović.

On je, takođe, rekao da su cene ostale na prošlogodišnjem nivou.

„Prednosti u odnosu na prošlu godinu jesu da nismo dizali cene i da smo cenovno veoma konkurentni u odnosu na region, pa i šire. Mi, kad je servis u pitanju, svake godine smo sve bolji pojedinačno gledano, od restorana, malih hotela, srednjih hotela, velikih hotela. Znači, servis raste, vreme je relativno dobro ove godine, nije prevruće, a opet je prijatno“, dodao je Radulović.

Da Vas podsetimo:  Škola „Nikola Tesla“ u Leposaviću, u kojoj se ne smanjuje broj đaka

Prema njegovim rečima, ono što može negativno da utiče na sezonu jeste nedostatak radne snage.

Tu su, dodao je, i stare boljke — buka, neadekvatno odlaganje smeća, kao i visoke cene taksi usluga.

„U Crnoj Gori treba jedno 640.000 čistača javnih površina, znači na svakog građanina po jedan čistač i opet ne bi bila čista jer mi prljamo 24 sata, on ne može da radi 24 sata. Mi moramo da edukujemo narod, građane Crne Gore da ne možemo da prljamo naše okruženje i da radimo to što radimo sad. Kad je buka u pitanju, zbog sitnih interesa pojedinaca lokalne samouprave propuštaju to već godinama i nekih 10 do 15 odsto gostiju koji borave u Crnoj Gori su zadovoljni zbog toga, a 85 odsto nisu“, rekao je Radulović.

On procenjuje da će u Crnoj Gori prihodi od turizma ove godine biti preko milijardu evra.

rs.sputniknews.com

5 KOMENTARA

  1. Ova s p o d o b a iskrena: CG prljava, treba joj sest stotina hiljada cistaca; spodoba dalje kaze: HATO ju je uveo u duhovne visine… I prvo i drugo prozimaju se: ona fizicka prljavstina nadahnjuje se ovom duhovnom i eto trijumfa ovog duhovnog nad onim fizikalnim- stanje SRANJE… Prica se da je dogovoreno da sa s j e v e r n e strane, inace b e z i m e n e, dodje neka k o l i c i n a turista govnara kako bi dalo legitimitet ovom sranju: imenovani „turistcki“ djelatnik ima da i sam doprinese radnji zvanoj sranje- ta,ovi sjeverenjaci moraju nesto da jedu
    da bi se bar o s j e c a l i kao dobrodoslo sranje, makar da su iz (jos)
    neozvanicene natosernice…

      • Fekalije? Kako zvucan i umilan naziv za ono sto po s r a nj u slijedi; a ovo je, moj „Prosjak“, proizvod- prethodi mu radnja i ja o njoj…

    • Питам се само колико ниско може „Спутњик“ да падне, јер је ово је већ на нивоу канализације која преноси НАТО пропагандне фекалије. Заиста се надам да је то нека врста тактичког увлачења западу да би се нешто постигло. Јер ако није, неће имати чиме да се оперу…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime