Uz ova četiri načina nateraćete se da pijete vodu

0
549

33996-casa-vode-580x326Suvišno je govoriti o važnosti vode za organizam, ali uprkos tome mnogi ne unose dovoljne količine ili vodu menjaju sokovima i drugim napicima. Tu naviku je potrebno promeniti, a mi vam predstavljamo četiri načina koji će vam pomoći da se naterate da pijete vodu.

Učinite je privlačnijom

Verovatno ste primetili da ste raspoloženiji za odlazak u teretanu ako imate dobru opremu ili ste motivisaniji za rad kada vam je sto uredan. Ova tehnika uspeva i kada je reč o vodi, pa zato izaberite lepu flašu iz koje ćete piti vodu tokom dana.

Dodajte prirodne ukuse

U vodu možete dodati prirodne ukuse, odnosno komadiće voća ili biljaka. Voda će na taj način biti ukusnija, ali i estetski privlačnija. Možete dodati limun, lubenicu, maline, ali i mentu i majčinu dušicu.

Tretirajte je kao predjelo

Voda je idealna za kontrolu apetita. Jedite manje porcije, a pre jela popijte čašu vode. Naše telo često zameni glad sa žeđu, tako da se možete osećati sitim ili barem manje gladnim.

Koristite aplikaciju za praćenje unosa vode

Za „pametne“ telefone postoje brojne aplikacije koje će vam pomoći da pratite unos vode. Aplikacije kao što je Waterlogged za iPhone, kao i Carbodroid za Android, pomoći će vam da redovno unosite vodu, a čak će vam slati i napomene da je pijete.

dnevno.rs / klix

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime