„Uzdizanje“ do potpunog srpskog poraza

1
581

004-srbijapodsljivom20156_thumbOcena stranih zapadnih moćnika i onih koji su omogućili političko uzdizanje sadašnjeg Predsednika Vlade u Srbiji, jeste da je on ispunio date mu zadatke na ovoj funkciji, pa pošto sada predstoje novi zahtevi koji se moraju sprovesti, isti će se najlakše ispuniti sa pozicije višeg političkog položaja; sa njime na čelu!?

(Slično se desilo i povodom smene Tadića koji je sa funkcije Predsednika države, koordinisao rad Vlade Srbije, a kada je odradio svoj deo posla septembra 2010.god, i kada je iz UN izvukao rešavanje pitanja stanja teritorije KiM, i u privatnom aranžmanu sa Ketrin Ešton doneo akt kojim je odbacio Rezoluciju Skupštine Srbije i otvorio vrata EU da nastavi sa ucenama Srbije radi lakšeg postizanja zapadnih ciljeva!! A pošto je trebalo odraditi još zadataka na urušavanju zaštite integriteta Srbije, odlučeno je da on, Tadić bude sklonjen i doveden neko ko će to da dovrši)!

Strani faktori su zadovoljni ritmom ostvarivanja ciljeva koji su bili postavljeni Vladi u Srbiji, a ovakav zaključak može da leži i u činjenici da je veliki deo postavljenih zadataka izvršen u potpunosti, među koje između ostalih, spadaju i ovi:

U prethodnih pet godina, “međunarodni projekat Kosovo” se (potpisivanjem onog izdajničkog briselskog sporazuma, aprila 2013.god,) PRIVODI KRAJU i nedavnim postavljanjem i zidanih objekata na, sada administrativnoj liniji sa KiM, odnosno na budućim graničnim prelazima države “Kosova bez zvezdice”, uz široku podršku EU! Iz ovoga zaključujemo da je onaj početni princip “standardi pre statusa”, pretvoren u potpuni poraz države Srbije potpisan za briselskim stolom!

Dok susedne države jačaju svoju ili se dozvoljava i podržava formiranje nove vojske albanskih vlasti na teritoriji KiM, u Srbiji je u kontinuitetu nastavljeno urušavanje sistema odbrane i slabljenje Oružanih snaga i jedinica Vojske Srbije, pri čemu se kroz odvajanje para za učešće dela pripadnika Vojske u mirovnim misijama hiljadama kilometara daleko od Srbije, namerno zaboravljalo va važnu činjenicu da uz napredak tehnologije i novih borbenih sistema, zahteva i potrebu za adekvatno obučenim ljudstvom osposobljenih za njihovo dugotrajno i redovno održavanje!

Angažovanjem stranaca kao savetnika u ministarstvima Vlade u Srbiji, širom su otvorena vrata za lako usmeravanje i kontrolisanje rada Vlade i Skupštine Srbije iz van naše države, kao i predlaganje i usvajanje zakona koji su po sadržini protiv interesa Srbije i njenog naroda!! A dovođenjem stranca za savetnika u kabinet MUP-a, stvoreni su povoljni uslovi za rovarenje i urušavanje i tog važnog sistema države Srbije!

Da Vas podsetimo:  Trening

U istom cilju se vrši i formiranje jedinica policije na globalnom nivou, pa se u tu svrhu na naše granice dovode policajci stranih država (dok su naše Granične jedinice Vojske morale biti ukinute, jer je to bilo potrebno radi budućeg nastavljanja Srbije da se kreće putem bez alternative) čija ovlašćenja nisu dovoljno poznata širokoj javnosti, ali se njihov boravak i aktivnosti medijski predstavljaju kao jedno od važnih dostignuća otvorenosti Srbije!

A naravno da je poželjno stalno i neprekidno ispunjavanje mera, strategija, zahteva, smernica, mišljenja, direktiva, regulativa, sugestija, odluka, naredbi, naloga …itd, itd,,,, donošenih od strane briselske birokratske mašinerije, drugih međunarodnih institucija, (koji istovremeno nameću i ograničenja toj državi), kao i redovno sprovođenje zahteva, želja i poštovanje zakona albanskih vlasti sa teritoriji KiM!

Dalje, Vlada u Srbiji i njene institucije, odavno su preduzeli mere u cilju lakše asimilacije i utapanje pod Vlast i zakone albanskih vlasti preostalog srpskog življa na teritoriji KiM! To je urađeno na zvaničnom nivou, pa prvo preko ukidanja Koordinacionog centra za KiM i Ministarstva za KiM , dođosmo do Kancelarije za KiM (koja rukovodi iz Novog Beograda), i do “Srpske liste” sa koje su u sredinama sa srpskom većinom izabrani predsednici Opština da polože zakletvu prema zakonima i statutima opština donetih i odobrenih od strane albanskih vlasti, i potpuno uvedeni u sistem “Republike Kosovo bez zvezdice”!

A svaka Vučićeva izjava da će, na bilo kakvu uvredu ili provokaciju od strane susednih i evropskih država upućene našoj državi, “…..Srbija reagovati mirno, staloženo i susdržano…”, biva propraćena gromoglasnim i podsmešljivim odobravanjem tih istih država, zato što je Predsednik Vlade u Srbiji garant pasiviziranja naše Otadžbine bez obzira na pretnje i provokacje sa strane, pa im na taj način otvara put da uvek vrše različite pritiske na Srbiju.

Čak ni brojni članovi SANU nisu pokazivali želju da se probude iz svoje pasivnosti i uposle svoje umne glave i uzdignu se iznad prosečnosti, da bi svojim procenama doprinosili i u mobilizaciji institucija i naroda na jačanju Srbije, pa je njihov nerad poželjan porobljivačima Srbije.

Da Vas podsetimo:  Da li će nestanak klasičnih motora biti zaustavljen?

Izgleda da su našu pravoslavnu veru bolje čuvale naše prababe i babe, za razliku od SPC čija se zvona sve tiše čuju, a njena uloga u jačanju pravoslavne vere i duha naroda skreće u pravcu koji je usmeren na ostvarivanje ekumenizma gde se na kraju priznaje primat Papi!

Pa kada tome dodamo žalosnu istinu da je godinama zatvoren i građevinskim skelama i materijalom, opasan Narodni muzej Srbije, zaključujemo da i taj važan segment srpske kulture tone, na zadovoljstvo onih koji nisu prijatelji Srbije, pa će i u ovoj turističkoj godini on ostati bez posetilaca!

Godinama kaskajući, prosvetni i naučni sitem Srbije je nastavio da se vuče po prašini, da bi oni svetli primeri pojedinaca i njihovi uspesi bili nedovoljno zapaženi a njihovo znanje pravilno eksploatisano na nivou države, pa su na kraju svoje znanje stavili na raspolaganje Zapadu!

Istovremeno se obrazovanje naših budućih naraštaja, uz podršku svojih roditelja preusmeravalo na lake zabavne sadržaje prezentovane i u programima medijskih TV kuća!

Povećanje nezaposlenosti i svođenje zarada (ono malo radne snage koji su imali sreće da nađu posao) na socijalu i preživljavanje pojedinaca (radeći kod stranih vlasnika u jeftino kupljenim domaćim firmama) i njihovihj porodica, samo usložavaju mnoge socijalne probleme ugroženih kategorija stanovništva, čiji se zahtevi neredovno i sporo rešavaju!

Već deset godina reforma pravosuđa nije otišla dalje od slova “R”, pa sudski procesi svojom dužinom trajanja dobijaju oblik epske pesme, a izrečene kazne kriminalcima deluju kao nagrade!

Odvajanjem para za rad gomile NVO sa zvučnim nazivima (u kojima sve “puca”od demokratskih izraza) i njihovo uvlačenje u obavezan rad i funkcionisanje državnih organa, gde i pored i dobrih svojstava onih čije je delovanje usmereno ka humanitarnom planu, rad većine njih ima i negativan uticaj u potpomaganju urušavanja Srbije kao države!!

Itd ,itd, itd …i tome sl……. a na zadovoljstvo stranih faktora koji su kao hobotnica obavili Srbiju daveći je do njenog nestanka!

A pravo pitanje je, u stvari – zašto bi Aleksandar Vučić, posle izbora 2016., u punom zaletu i na vrhuncu moći svoje vlasti, skratio svoj mandat za čitavih tri i po godine, a to najvažnije mesto po funkciji u Srbiji, prepustio drugoj osobi!?

Da Vas podsetimo:  Nekadašnji osvajač Dubrovnika i okoline dočekao ratni brod Hrvatske

Posebno nije jasno, ako je Vlada u Srbiji, pod vođstvom Vučića koji je svojom “mudrom, savesnom, domaćinskom, itd. itd, politikom, uz povećánje suficita do visine granice deficita, pa preko “stabilizovanja” isplate penzija uz njihovo smanjivanje i ne vađenje ruke iz penzionersog džepa, pa davanje višestrukih subvencija stranim investitorima, i još zaokrugljivanje ostvarenog BiDiPija u visini na oko 72% spoljnjeg duga, Srbiju postavila na STABILNE noge”, a Srbija sa njime na čelu, postala faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu”, zašto je Vučić napustio kormilo države na putu bez alternative i prihvatao se izborne borbe za mandat Predsednika RS, iako zna da je funkcija Predsednika države malte ne svedena na šefa protokola!?

Znajući sve ovo, nameće se zaključak: Vučić se kao Predsednik Vlade u Srbiji planirano podiže na viši nivo kako bi objedinio obe funkcije a Nikolića istisnuo iz igre kao remetilačkog faktora, pred konačnu normalizaciju odnosa sa RKS i potpisivanje opšte obavezujućeg sporazuma sa vlastima Albanaca sa KiM, i pojačano usaglašavanje sa politikom EU, uz neminovno distanciranje od Rusije, tako da će preko tehničkog premijera (Vujovića ili bilo koga drugog na čelu Vlade), objediniti obe funkcije u Sebi, i tako imati odrešene ruke da „svrši“ sa Srbijom (smanji broj poslanika u Skupštini, sprovede ustavnu reformu u kojoj će Srbi ostati bez svoje države i postati građani) na samo njemu znan način (bez referenduma), a po volji evroatlantista potpuno pasivizira slobodarski i patriotski duh srpskog naroda, i obezbedi lično sebi „neprikosnovenu lidersku poziciju vodeće države na Zapadnom Balkanu“, uz očekivanja da u doglednoj budućnosti bude adekvatno nagrađen nekom visokom funkcijom u briselskoj administraciji!?

Na putu bez alternative, na kome je svaki novi zahtev od strane EU samo jedan u nizu briselskog pražnjenja mošnica nad srpskim narodom i Srbijom, možemo samo kratko da zaključimo da se Srbija svojevremeno vratila sa Krfa, ali je pitanje hoće li se sada iz Brisela, Srbija vratiti čitava!?

www.getosrbija.wordpress.com

1 KOMENTAR

  1. Posebno mi se dopala recenica „nase prababe su bolje cuvale drzavu“ isado sam kivan na nasu SPC koja ustvari i nije nasa ona je vazalna Vuciceva Crkva.Najvise sam razocaran CPC jer ona nas ocuvala kroz vekove turske okupacije.Danas vrli Patrijarh deli ordenje izdajnicima i ni glasa od njega cega se boji?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime