Veliki Vođa i dalje nema vremena

0
714

Aleksandar-Vucic-620x324Narode države Srbije, srećan vam 41. dan boljeg života. Dan u kom Veliki Vođa ove zemlje opet neće imati vremena za rešavanje problema vezanih za vaše živote. Jer, vaši životi ne utiču na bolji život jedne države.

Morate da razumete Velikog Vođu. Nije mu lako.

On mora da uručuje ključeve hiljada stanova koji su sagrađeni za 380 po kvadratu.

Veliki Vođa mora da otvara fabriku nečega koja je sagrađena negde, objasniće mu u autu, dok ga pod rotacijama budu vozili ka odrednici.

Mora da brine o tome da proda stranim investitorima iz Švedske posrnuli pribojski FAP i pronađe rešenje za Rudarsko-topioničarski basen Bor.

Veliki Vođa u svom danu mora da pronađe vremena da u njemu, zajedno sa jednim Malim čovekom koji želi da postane gradonačelnik Beograda na vodi obiđe maketu sopstvenih Potemkinovih sela. Sve u pratnji specijalnih jedinica Komunalne policije, jer, kome trebaju drugi specijalci u odnosu na njih. Tom prilikom Veliki Vođa mora da objasni tom Malom da je Miško zli tajkun s kojim On nikad ne bi seo, jer se bori protiv korupcije i tajkunizacije Srbije.

Kad smo već kod zlog Miška, Veliki Vođa mora da smisli šta će da nam kaže i kako će da nam objasni da je „ozloglašeni tajkun“ čiju bi „oslobađajuću presudu doživeo kao lični neuspeh“ uspeo da zaradi u jednom danu 202,7 miliona evra, a Srbija od toga dobila duplo-golo.

Onda mora da skoči do fabrike avionskih čipova koja se otvorila i u kojoj svi rade za hiljade evra. I da tamo vidi kako su radnici srećni i presrećni, kako teleprontuju te delove za avione direktno kod njegovog brata i prijatelja šeika.

Da Vas podsetimo:  Impotentnih 100 srpskih evra

Pa da proveri kako se odvija proizvodnja u fabrici cipela koja je tek sad, pre dve i po godine, počela da radi nakon što su stranog investitora doveli mrski „žuti“ koji su uništili ekonomiju ove zemlje.

Hej, Veliki Vođa mora da pronađe vremena i da pročita sve one naslove koji su udarili po njemu nejakom, naslove koji se protive reformama u zemlji Srbiji.

Mora on danas i da se objasni sa Master Tomom Bajčetinskim da li će tema njegovog doktorata koji uporno piše na Andrićevom vencu biti „Uticaj gledanja u šolju jedne Turkinje na razvoj demokratskih promena u Srbistanu“.

Ama, kako vam nije jasno da Veliki Vođa mora da vam danas objasni da Železara Smederevo posle pola godine ipak radi sa profitom, šta god da nam pričalo ono profesionalno rukovodstvo koje je izabrano nakon što mu je pala na pamet genijalna ideja da Železaru ipak ne proda mrskim prevarantima sa Zapada?

Da li ste svesni da On mora da vam po stoti put objasni zašto još nisu srušene vikendice Master Tominih i Bačevićević naslednika, a vi morate da plaćate drastično veći porez od ove godine, jer, tako od njega traži MMF?

Mora da prodaje karte za let za Njujork, sebi najpre, jer neće narod da radi, lenji smo mi. Čak i oni koji rade u uspešnoj kompaniji kojoj država oprosti ukupno oko 40 miliona dolara duga.
Nije, bre, lako Velikom Vođi. Nema on vremena da pročita neke tamo zahteve stranih plaćenika i domaćih iz… Ah, ne, oni se više tako ne zovu: Oni se sad zovu novinari koji ne kleče.
Gospodar Vučić, koji inače, prvi dolazi u vladu a poslednji iz nje izlazi, ovih dana ima toliko posla da nema vremena ništa da vidi, niti da gleda vesti, niti da se dočepa kancelarije, a kamoli da se bavi zahtevima da ispitaju tvrdnje o prisiljavanju novinara da se učlane u Srpsku naprednu stranku kako bi zadržali posao, kao i navode o zlostavljanju zaposlenih u pojedinim medijima. Nema on vremena ni da čita zahtev da se odmah započne istraga o sumnjama da su pojedini novinari podvrgnuti nezakonitoj prismotri i praćenju.

Da Vas podsetimo:  Fotokopirnica naših gluposti

Strpite se. Za sve će Veliki Vođa imati vremena. Pogotovo kad krene u kampanju sa Batom Keramičarom, Zoranom vazduplohovcem Babićem, Nebojšom „Dr“ Stefanovićem i svom onom kamarilom. Kad krene da vam objašnjava da je prethodna vlast kriva što on nije mogao više, duže, bolje, da je isključivo prethodna vlast kriva zato što je preko 15.000 članova SNS dobilo (ili sačuvalo) krajnje nepotrebne poslove, da je isključivo prethodna vlast kriva što je zatvorio samo tri od 150 državnih agencija koje vam isisavaju krv.

Živeli, narode.

becic

Aleksandar Bećić

Kolumnista

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime