Veži konja gde ti gazda kaže, pa makar crkao i ti i konj

0
1047

vezi-konja-gde-ti-gazda-kazeVisoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton „pozvala“ je srpski trojac (bez kormilara) da u ponedeljak 11. marta dođu na raport u Brisel. Naravno, takav poziv su Ivica Dačić, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić „oberučke“ prihvatili.

U srpskim medijima koji su skloni vladajućoj „kasti“ (a većina jeste ili ne znamo koji nije) odlazak ključnih ljudi iz srpske vladajuće elite „na noge“ Ketrin Ešton prikazuje se kao dokaz „jedinstva“ u državnom vrhu Srbije. Ali, ti isti „prorežimski“ mediji ni ne pokušavaju da svojoj publici objasne u čemu se takvo „jedinstvo“ ogleda. A dobija se utisak da se ni „publika“ uopšte ne interesuje da upozna lice i naličje proklamovanog „jedinstva“ tog srpskog „čudesnog“ trijumvirata.

Premijer Srbije Ivica Dačić nemušto saopštava:

Idemo svi da bi se videlo državno jedinstvo i želimo da sa najvišim zvaničnicima Evropske unije razgovaramo o tome.“

O čemu žele da razgovaraju sa EU komesarima? O „državnom jedinstvu“? I kome, u stvari, ova „trojka“ pokušava da dokaže „jedinstvo“? Svom narodu nad kojim vladaju? Ili čelnicima Evropske unije? Ti „najmoćniji“ srpski političari izgleda veruju da je dovoljno da kažu da su „jedinstveni“, pa da svi problemi u srpskoj državi budu kao rukom odneseni. Ili je ovo je jedinstveni primer jedinstva kojeg nema?

A da nikakvo jedinstvo u srpskom državnom vrhu ne postoji, jasno je i iz činjenice da je ta trojka jedinstveno jedinstvena samo u svom vazalnom odnosu prema vašingtonsko-briselskim gazdama. Kažemo gazdama, jer se nikako drugačije ne može objasniti njihovo skakanje „na noge lagane“ na svaki, pa i najmanji mig lažne baronice Ešton.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar odbrane i šef svih srpskih „tajnih službi“ Aleksandar Vučić vidno su uzdržani u svojim izjavama po pitanju njihovog prisilnog (po naredbi) odlaska u Brisel. Sva „objašnjenja“ u vezi njihove iznenadne „jedinstvenosti“ prepustili su predsedniku srpske vlade, znajući da je narod navikao da ovaj odavno ne zna popodne o čemu je pričao pre podne.

Da Vas podsetimo:  Medijska koalicija “jednog ministra” u zgradi “Novosti”?

Srbija neće podleći pritiscima da odustane od nadležnosti za zajednicu zarad datuma za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji. U međunarodnoj zajednici se računa da će Srbija zbog datuma pristati na sve i da je treba pritisnuti što više, jer će sve prihvatiti u poslednji čas. To se neće desiti„, kaže Ivica (još uvek bez „marice“, koja ga, izgleda, željno očekuje na kraju puta) i „odlučno“ dodaje:

Uzalud pritisci, mi više nemamo gde, to što smo predložili, predložili smo iskreno. Predlog predsednika Nikolića izuzetno je prihvatljiv i nema razloga da ga Priština odbije jer i u drugim državama Evrope postoje autonomne oblasti, regije, kantoni. Kažu da naš predlog liči na Republiku Srpsku. Pa i to je američki izum stvoren u ‘Dejtonu’.“

U svesti Ivice Dačića, kako vidimo iz njegovih gornjih reči, NATO paradržava Kosovo postala je jedna od država Evrope. On se pita, zašto država Kosovo (Priština) ne bi pristala da ima autonomnu oblast, regiju ili kanton? Ali, čim je Dačić ovako postavio stvari, postaje jasno da će Srbija pristati na svaku ponudu koju im istave politički komesari Evropske unije. Odakle se to vidi? Vidi iz same terminologije u kojoj predsednik srpske vlade u istu ravan stavlja autonomnu oblast, regiju i kanton.

Jedino što će Evropska unija i Sjedinjene Države ponuditi srpskom narodu na severu Kosmeta biće neka vrsta kulturne autonomije, gde će se nadležnost nekakve „srpske zajednice“ svesti na organizovanje priredbi ili mogućnost da se žale Euleksu zbog kršenja ljudskih prava i progona, koja će neminovno uslediti nakon ukidanja „paralelnih“ institucija; zapravo, nakon ukidanja institucija države Srbije na severu Kosova i Metohije.

Da Vas podsetimo:  Medijska koalicija “jednog ministra” u zgradi “Novosti”?

Da ne bi bilo dileme, Ivici Dačiću stiže nalog iz briselskog politbiroa da konačno saopšti „istinu“ srpskoj javnosti i da jasno kaže da Kosovo nije srpsko. I, naravno, Ivica Dačić je kao poslušni đačić istog trena izašao sa svojom novom „kosovskom doktrinom“, koja pobija srpski Ustav i prihvata „realnost na terenu“:

Decenijama unazad u Srbiji pričale bajke o KosovuLagalo se da je Kosovo naše, pa je to čak i ozvaničeno i Ustavom. Danas, taj isti Ustav ni najmanje ne pomaže. Predsednik Srbije ne može na Kosovo. Ni predsednik Vlade. Ni ministri. Ni policija. Ni vojska.“

E sad, napravimo jednu „paralelu“ sa onim što se od 1991 do 1995. godine dešavalo u Srpskoj Krajini, u koju predsednik Hrvatske Franjo Tuđman, ni predsednik tadašnje hrvatske vlade, ni njihovi ministri, ni policija ni vojska nisu mogli da zakorače nogom. Umesto da prizna „realnost“ da u Srpskoj Krajini država Hrvatska nema nikakvu vlast, te da tamo žive Srbi koji ne žele da žive u Hrvatskoj, hrvatski političari su „tvrdoglavo“ nastavili da veruju u „bajke“. Sve vreme rata Hrvati su Republiku Srpsku Krajinu (RSK) tretirali kao međunarodno nepriznatu (marionetsku) srpsku paradržavu unutar Hrvatske.

I gle čuda, nakon nekoliko godina verovanja u „bajke“, jedna hrvatska „bajka“ je postala stvarnost: kao rukom odnesena, nestala je Republika Srpska Krajina, Srbi su prognani sa svojih vekovnih ognjišta, a hrvatske vlasti danas slobodno gaze Srpskom Krajinom.

Dakle, iz svega postaje jasno da Srbija ima marionetski režim, koji uopšte ne preza (a više i ne krije) da je krenuo putem najveće izdaje u istoriji srpske države i srpskog roda uopšte. Srpska „moćna“ trojka dobila je nalog da odmah dođe na „instrukcije“ u Brisel, gde će im se jasno narediti šta dalje moraju da rade, šta da prihvate i kako da prihvate. A moraće da prihvate da se Srbija sasvim povuče sa svoga istorijskog Kosmeta, sa tla koje je kolevka srpske duhovnosti i državnosti, čime će se neminovno zadati smrtni udarac Srbiji.

Da Vas podsetimo:  Medijska koalicija “jednog ministra” u zgradi “Novosti”?

Nimalo slučajno, u ovom času sinhronizovano se podižu na bunu nacionalne manjine u Srbiji. Šiptari za sebe traže „ista prava“, koja navodno imaju Srbi na Kosovu i Metohiji. Hoće svoju „albansku zajednicu“, sa izvršnom vlašću. Kako god da se okrene, međunarodna pravda i ljudska prava uvek se nađu na suprotnoj strani od one na kojoj se nalaze Srbi.

Mađari na severu Srbije takođe ne gube vreme. Žale se Parlamentu Evrope, Amnesti internešenelu i pokušavaju da „svoju muku“ prezentuju svetu. A muka im je od Srba i države Srbije. I od Trijanona, naravno, kojeg bi da ponište i da Mađarskoj vrate Južne krajeve (Delvidek).

Svakako, jasno je da se mađarska manjina na severu Srbije nije (kao i Šiptari u Preševu i Bujanovcu) podigla na noge vlastitom voljom, već da iza svega toga stoji vašingtonsko-briselska osovina, koji je odavno zacrtala da Srbiju treba potpuno rasparčati i, ako je ikako moguće, izbrisati je s mape Evrope.

U srpskoj tradiciji postoji poslovica: Veži konja gde ti gazda kaže, pa makar crkao i konj i gazda. Ona bi sada mogla da se izmeni, te da glasi:

Veži konja gde ti Brisel kaže, pa makar Kosovo crklo!

D. Gosteljski

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime