Viteški spektakl kod Stambol kapije: Vitez fest 2017.

0
1494

BEOGRAD – Viteška straža ispred Stambol kapije u Gornjem gradu Beogradske tvrđave, tokom naredna dva vikenda najavljuje predstojeći viteški spektakl „Vitez fest“.

straza34343434Posetioci Beogradske tvrđave prisustvovaće ceremoniji postavljanja i smene viteške straže (smena se vrši na svakih sat vremena) i biće u prilici da se slikaju sa vitezovima i plemkinjama koji će deliti promotivni materijal ulicom Kneza Mihajla i Beogradskom tvrđavom.

Ove godine „Vitez fest“ se u saradnji sa Gradom Beogradom, Beogradskom tvrđavom, Turističkom organizacijom Srbije i Turističkom organizacijom Beograda održava 8. i 9. aprila na Beogradskoj tvrđavi.

„Vitez fest“ seodržava od 2004. godine, a pod ovim imenom četvrtu godinu za redom na Beogradskoj tvrđavi na velike hrišćanske praznike Vrbicu i Cveti.

„Vitez festu“ prethodi „Nedelja viteštva“ koja se odigrafa od 3. do 9. aprila. Tokom nje vas očekuju predavanja najeminetnijih arheologa, arhitekata, istoričara, stručnjaka srednjovekovne istorije, prikazivanje viteških filmova i veliki gala koncert na Beogradskoj tvrđavi.

Koncert koj ima ulogu otvaranja „Vitez festa“ ćepočeti na praznik Blagovesti u petak 7. aprila, u 20 časova sa stranim gostima i najuglednijim domaćim zvezdama.

Za sada su potvrdili učešće: Bora Đorđević, ansamlb Renesans, orkestar Jovana Maljokovića, grupa Biber, instrumentalista iz Rusije Egor Streljnikov, narodni vokalni solista Snežana Babić, operski solista Tanja Andrejić, vitezovi iz celog sveta, vatromet Princa Đorđa Karađorđevića i mnogi drugi.

Događaj se odigrava u subotu i nedelju 25. i 26. marta i 1. i 2. aprila od 12 do 17 časova.

www.dobrevesti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime