Voćni sufle od griza i pudinga koji se topi u ustima

0
337

Kolač od griza služi se vruć uz puding i voće ili jedno ili drugo, šta i kako ko voli, a može i bez ičega samo šećer u prahu preko i gotovo. Takođe, može i uz kompot koji volite.

Kolač se služi vruć, ali je zaista i hladan divan.

Ovo je mera za 6 osoba:

tepsija 20cm sa 30cm
1 litar mleka
80 g putera
200 g griza pšeničnog
1 mala kašičica skoro ravna soli
kora od jednog limuna
3 jaja
3 vrhom pune kašike šećera
1 kašika putera za mazanje tepsije
i malo šećera u prahu za posipanje

Priprema:

U šerpu staviti 1 litar mleka i kašičicu soli, pa dodamo puter. Kad se mleko zagreje i puter otopi staviti griz i mešati dok se ne zgusne. Kad je griz dobio dovoljnu gustinu, skloniti sa ringle i ostaviti da stoji 10 minuta.

Nakon toga prebaciti ga u tepsiju i rastanjiti. Prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi na neko hladno mesto. Kad je hladno prespemo ga u posudu i dodamo koru od limuna i žumanca.

U drugoj posudi umutiit belanca sa 3 kašike šećera. Taj šne stavimo u masu sa grizom i lagano špatulom izmešamo. Kad se dobije lepa masa prespemo je u maslacem podmazanu tepsiju.

Masu lepo izjednačiti u tepsiji i uključiti rernu da se zagreva. Staviti u rernu da se peče. Nakon 50 minuta kolač je gotov. Iseći ga na kockice i posuti prah šećerom.

Skuvati još jedan puding od vanile ređe nego inače. I odozgo prelijete. Takođe možete da prepržite neko voće sa šećerom i prelijete odozgo.

Puding jednostavno skuvati ređe nego što ide, a voće po želji na šećeru prepržiti da se glazira.

Izvor: Stvar ukusa

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime