Vođino slugeranjstvo

Vučić kao ubica nacionalnog duha

5
892

Teško je bilo gledati RTS-ovo desetominutno direktno uključenje iz Berlina i Vučićevo padanje u trans što ga je Angela Merkel primila, što je toliko puta pohvalila i njega i Srbiju, što je tooooliko vremena posvetila njemu, premijeru jedne tako male zemljice, kako uvek i često voli da istakne, u odnosu na moćnu Nemačku, što ga je ohrabrila da što pre podeli tu svoju pseću radost sa građanima Srbije, iako bi ona s njim još saaatima pričala, ali, eto, ona, ipak, zna šta je najbolje za njega i za malu beznačajnu Srbijicu. Vučićevo lice se pred kamerom državne televizije prosto izobličilo od slugeranjskog ushićenja koje je očigledno doživeo zbog susreta sa mamom Merkel, s kojom se, naravno, slaže u svemu, uključujući i njenom migrantskom politikom zbog koje joj je strmoglavo pala popularnost u Nemačkoj i ostatku normalne Evrope.

vučić i angela
Izveštačeni, neprirodna osmesi Aleksandra Vučića i Angele Merkel

Ipak – da li je to bilo veće poniženje od onog koje nam je Vučić priuštio pre koji dan, kad je predsednik Albanije – zemlje u kojoj Srbi nemaju prava ni da se tako zvanično izjasne, ni da vrate svoja izvorna prezimena koja su nasilno albanizirana – opušteno ušetao na jug Srbije među „svoje“, bez prisustva bilo kakvih obeležja države Srbije, čisto da proveri da li buduće topovsko meso zamišljene Velike Albanije dobija sve što mu pripada po najvišim svetskim standardima zaštita manjina, u navodno građanskoj Srbiji.

I da li je to poniženje bilo manje od onog iz 2014. kad je Vučić pustio Edija Ramu da i sam ode među te iste „svoje“ i zapreti da neće dopustiti njihovu „asimilaciju“ (valjda poput one na koju su Srbi u Albaniji primorani), pošto je prethodno Vučiću u Beogradu očinski savetovao da prizna narkoterorističku nakazu „Kosovo“. Kao što je to ponovo uradio i prošle jeseni.

Da Vas podsetimo:  Predsednik Republike će morati ponovo da raspiše izbore

Ili od onog kad su šiptarski dripci bez po muke lansirali dron sa albanskom zastavom iznad Partizanovog stadiona i posle nekažnjeno otišli, kao po dogovoru sa „srpskim“ strukturama. Ili od Vučićevog legitimisanja Tačija i potonjeg spavanja na podu u Briselu dok se „odlučno borio“ da Srbiji daruje prvi Briselski sporazum, koji zahteva gašenje preostalih državnih institucija i odbrambenih mehanizama na Kosovu i Metohiji. Ili…

Narativ koji ovo besprizorno razaranje nacionalnog duha i ponosa pravda je taj da, eto, Vučić sve to trpi da bi Srbiji bilo bolje sutra. Jedino što nikako da čujemo zašto tačno to on mora da trpi. Je li npr. Dodik to mora isto da „trpi“ da bi Republici Srpskoj bilo bolje sutra? Naravno da ne. Dodik se ponaša pristojno, ali muški i otresito prema svakom ko ispoljava neprijateljske ili agresivne namere.

I to je jedini smisao u kojem Dodik „ruši“ Vučića – što pokazuje kako se može i mora raditi i ponašati ako zastupaš srpski narod i državu, čak i kad raspolažeš sa mnogo manje ljudstva, teritorije, novca i suvereniteta. Dodik „ruši“ Vučića jedino tako što pokazuje da je moguće održati dostojanstvo i duh čak i kad si u skoro nemogućem položaju.

Uostalom, koje se to „bolje sutra“ Srbiji smeši u Vučićevoj viziji? U vidu raja za „strane investitore“ unutar pakla za nisko plaćene domaće radnike? Prepuštanja poljoprivrede tajkunima i strancima? Prodaje PKB-a? Davanja koncesije za profitabilni aerodrom Nikola Tesla, pošto su Srbi nesposobni da sami ulože profite u njegov dalji razvoj? Hoće li to Migovi da brane, koloniju lišenu sadržaja?

Vučić namiruje svoje privatne dugove na račun srpskog nacionalnog dostojanstva. Očigledno je dužan i Nemcima i Albancima (i ko zna kome sve još). Iako su oni, na nacionalnom nivou, dužni nama. Nemci su vodili krvavo kolo rasturanja Jugoslavije, i potonje nemilosrdne, nacističke satanizacije Srba. Koristili su i koriste teroriste protiv nas. Koristili su NATO agresiju da bi legitimisali obnovu svog imperijalizma zamotanog u oblande „humanitarizma“ i „širenja evropskih vrednosti“. Ono što su uložili u petooktobarsku Srbiju, to im se višestruko vraća. A u stvari nam duguju ogromnu ratnu odštetu.

Da Vas podsetimo:  Kasno za zdrave i dugoročne dogovore

Kao i Albanija, čija je regularna vojska počinila agresiju na našu teritoriju tokom te iste NATO agresije, čija je teritorija služila kao jedna od baza za agresiju, kao kamp za teroriste, kao zabran za „žutu kuću“.

To je ta bolesno izvrnuta realnost u koju nas kolektivno gura Vučić dok socijalizuje svoje privatne dugove. Nacionalno kolektivno nesvesno dobro zna istinu – kao što je zna podsvest svakog čoveka. Vučićev zadatak je da tu duboko spoznatu istinu javno, što češće i glasnije negira, da ubeđuje da je crno u stvari belo, da je đavo anđeo. Zato je atmosfera u Srbiji postala ovako napeta, šizofrena, psihotična, zato naslovnice tabloida izgledaju ovako kako izgledaju. Siluje se istina a s njom i realnost. O nacionalnom duhu da i ne govorimo. Što takođe, očigledno, spada u zaduženja koja je Vučić preuzeo – „promena svesti“.

Nikada se ne može Srbija obnoviti tako što se svesno ponižava. Obnova dolazi od duha, ne od materije.

Ne bi Preletačević našao ovako plodno tle u zemlji u usponu, već samo u zemlji u kojoj je toliko toga obesmišljeno i obezvređeno. Sa vrha.

Ono što je najopasnije – nisu bez osnove upozorenja da bi sorošoidi i klintonistički ostaci ovde želeli haos, i da aktivno rade na tome. Njima se treba i mora suprotstaviti. Ali, ako ne daj Bože zagusti – hoće li ovako vođena država biti u stanju da mobiliše one koji su jedini u stanju da je odbrane?

Aleksandar Pavić

www.fsksrb.ru

5 KOMENTARA

  1. gordana,udba ga dovela kao i ostale,da prave cirkus.za to ave beli.i evropa zna za belog,da ne bude da nemci ne znaju ko je prevarant a ko se gnuša ovih prevara 30 godina.ave beli.

  2. Sad vam je jasnije nevaspitanje Ksenije Vučić i ko joj je primer za reakciju na političara tipa „k nozi“. Ali nije bitna ona već činjenica koliko će taj submisivni bednik koštati Srbiju? Šta je obećao? I što je najbitnije – koliko će još građani Srbije podnositi da je ponižavaju, uništavaju i maltretiraju nedostojanstveni, ograničeni i amoralni političari? Neću da se stidim zbog tog idiota. Hoću da moju zemlju, ma koliko mala i trenutno slaba bila, predstavljaju dostojanstvene patriote! Nikada Srbi nisu imali političara koga su manje poštovali i koga su se više gnušali i stideli. I taj jadnik, umesto da se dokaže pred građanima zemlje koju je bezobrazno i uz pomoć izdajnika uzjahao, ide po „snagu i podršku“ kod fašista. Beda ljudska i politička.Proklet da je onaj ko nam je ova ništavila natovario na vrat.

  3. izbori su tu,a komunisti pripremili pored vučića i rezervne igrače,tako da oni uvek biraju svoje.dok komunisti vladaju srbijom nema promene.pa ljudi,zar je normalno da vučića deo srba glasa a u koaliciji im joška broz,tita srbomrsca unuk,koji kaže malo smo vas pobili.zar je normalno da budu oslobodjeni svi koji su opljačkali ovu državu i još je pljačkaju.zar je moguće da svi novinari ćute i pišu neistinu.zar je moguće da sve to prolazi.to je strašno.zar je moguće da ilića nije počeo pljuvati ceo čačak zbog uništenja jednog grada.zar je moguće da se stalno opravdava lažni izostanak ilića na sud,zbog nekog ne bitnog razloga.kao onaj ovih dana,za pljačku banke,gde jedan ne dolazi na sudjenje jer se povredio na fudbalu.šta misle te sudije,naravno nije bilo 6.oktobra.e to su šiptari drugačije radili.zbog toga će imati tri države,a srbija ide 200 na sat ka beogradskom pašaluku,al je tačno da se iz beograda sve kreira.beograd je rak rana srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime