Vozač GSP koji puši dok vozi

3
743

Društvene mreže su nam često način da ispoljimo bes, tugu, sreću, ali i da s vremena na vreme osudimo neki događaj, prijavimo problemu u gradu i pokrenemo javnu raspravu oko toga šta je ispravno a šta ne. Jedan tviteraš uspeo je snimkom iz gradskog prevoza da posvađa Twitter zajednicu.

Naime, on je tokom vožnje stajao iznad vozača autobusa i bez njegovog znanja ga snimio dok vozi i puši cigaretu u odvojenom prostoru za vozače. Naravno, zakon jasno kaže da je „pušenje zabranjeno u javnom prevozu i u svakom zatvorenom prostoru koji mu pripada (čekaonice, stanica) ne može se odvojiti prostor ili prostorija za pušenje.“ Zabrana pušenja odnosi se i na zaposlene u javnom prevozu, i na korisnike javnog prevoza.

Dakle, nema sumnje da je vozač napravio prekršaj, ali mnogi se pitaju da li je taj snimak trebalo obelodaniti.

Tada su krenuli komentari za i protiv, i kao po navici kada se udari po onima koji rade mukotrpan posao – većina je stala na stranu vozača, bilo da su pušači ili nepušači.

„Ko ne zna o čemu se radi pomislio bi po ovim tvitovima da je ovaj vozač busa izvršio državni udar, a ne zapalio cigaru. Jeste u autobusima zabranjeno ali i karta se obavezno plaća pa pola je nema, tako da psstttt“, piše jedan od korisnika. Međutim, to ne znači da sada svi treba da zapale po cigaretu u autobusu, zar ne?

„Puši ko gde stigne, po državnim institucijama. Čik slikajte nekoga u ministarstvu, a ne ovog mučenika“, glasio je jedan od komentara ispod snimka, a neko se setio i da je snimanje bez nečijeg znanja kažnjivo zakonom, iako je zaboravio da se to ne odnosi na snimanje na javnim mestima i to ljudi koji obavljaju javni posao.

Da Vas podsetimo:  Dom Saveza Sokola u Beogradu

Šta vi mislite, da li svet ima pravo da vidi kako vozači javnog prevoza krše elementarne zakone ili je putnik mogao jednostavno da ga zamoli da ugasi cigaretu i izbegne diskusiju i osuđivanje? Pišite nam u komentarima.

Stefan Milenković
Izvor: Noizz.rs

PODELI
Prethodni tekstIdeje
Sledeći tekst“Jugo – mahnitanje“

3 KOMENTARA

  1. Kad normalan čovek vidi ovaj komentar,zapita se,da li su svi stanovnici beograda sa ovim nivoom razmišljanja.Beograd je centar Balkana,sa naj više kriminala,pljačke i sveopšteg kriminala,a tamo neki bilmez izdvaja vozača autobusa koji puši u odvojenom delu,koji nikome ne smeta.Mnogi će se s*pravom zapitati,dal su pogrešili u bombardovanju beograda 1999 ili su trebali da završe započeto.Izvinjavam se malobrojnima,oni ne iznose ovakve gluposti.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime