Vučić bolnicu “Sveti Sava” poklanja Arapima

0
1283

Aleksandar Vučić nastavlja da otima državnu imovinu. Megalomanskim projektom “Beograd na vodi” od glavnog grada oteo je sto hektara najskupljeg građevinskog zemljišta. Malo mu je, pa sad namerava da uzme zgradu Specijalne bolnice za cerebovaskularne bolesti “Sveti Sava”.

Po tom planu, zgradu će priključiti projektu “Beograd na vodi” kako bi je, bez zakonskih peripetija, prodao nekom od svojih tajkuna. Deo dobijenog novca će, naravno, zadržati za sebe, a deo će oprati kroz “Beograd na vodi”. Objekat je projektovao beogradski arhitekta Petar Gačić, a izgradnja u Nemanjinoj 2 trajala je od 1928. do 1931. godine. U zgradi se prvo nalazio Središni ured za osiguranje radnika Zagreb – filijala Beograd, da bi vremenom nekoliko puta menjao namenu i naziv. Od 1988. godine ova ustanova nosi aktuelni naziv. U maju 1992. mitropolit zagrebačko-ljubljanski Jovan osveštao je kapelu Svetog apostola i jevanđeliste Luke, prvu pri bolnicama u Srbiji posle Drugog svetskog rata. Zgrada je izdržala bombardovanja i okupacije, strane i domaće vladare, da bi završila u vlasništvu fantomskih arapskih investitora.

Vučić namerava da otimačinu pokrije pričom o izgradnji nove bolnice na Bežanijskoj kosi, koja neće biti specijalizovana samo za cerebovaskularne bolesti, već će imati i porodilište. I na izgradnji i opremanju nove bolnice Vučić će uzeti masnu proviziju, tako da će jednim udarcem napuniti oba džepa.

– Bog otac ne zna gde je nestao novac namenjen zdravstvu – zakukao je nedavno Vučić.

Ako on ne zna, zna njegov lični bog otac Vojislav Šešelj. Vojvoda je o tome javno govorio i objavljivao dokumente koji otkrivaju kako je ministar Zlatibor Lončarnamestio tender za opremanje KBC Niš, vredan oko 19 miliona evra. Bog otac Šešelj optuživao je Lončara i njegov gang, u kome su prozvani tadašnji šef BIA Aleksandar Đorđević i svemoćni kum Nikola Petrović, o mutnim poslovima sa švajcarskom farmaceutskom kućom “Novartis” i izgradnji doma zdravlja na Kopaoniku. Pare, namenjene zdravstvu, nestale su u Vučićevim i džepovima njegovih kumova i saradnika, ali bar da ih koriste za lečenje…

Da Vas podsetimo:  Ko je osoba koja je narod nazvala "Đilasovim fašistima"?

Predrag Popović
Izvor: predragpopovic.wordpress.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime